Jump to content

Hjelp til salting av rådyrhjerte


kkgtm
 Share

Recommended Posts

Hei har sittet og søkt litt frem og tilbake nå, men finner ikke svar på det jeg lurer på.

 

Jeg tenkte å salte hjerte på rådyret jeg skjøt her om dagen, men lurer litt på fremgangsmåten. Har latt hjerte ligge rensket og vasket i grovsalt i 8 timer, men det jeg lurer på hvor lenge skal det tørkes før man kan spise det?

 

mvh K

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker å skjære opp hjertet slik at alle kammer er oppskjært, altså ingen lommer. Salter det bare i en 3-4 timer før jeg henger det over vasken på kjøkkenet til det er tørt. Henger det så i trappeoppgangen til det er tørt, et rådyrhjerte er ikke store biten, men etter en 3-4 dager kan jeg begynne å skjære av det. Du kjenner på konsistensen på det når det er klart. Ungene starter å gnelde om å smake etter 2 dager. Et reinsdyr hjerte salter jeg dobbert så lenge ca 6 timer, og henger rundt 5-6 dager. Da ungene gnåler om å få smake blir kantene på godbiten spist før hele hjertet er klart. Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...