kkgtm Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Hei har sittet og søkt litt frem og tilbake nå, men finner ikke svar på det jeg lurer på. Jeg tenkte å salte hjerte på rådyret jeg skjøt her om dagen, men lurer litt på fremgangsmåten. Har latt hjerte ligge rensket og vasket i grovsalt i 8 timer, men det jeg lurer på hvor lenge skal det tørkes før man kan spise det? mvh K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sram68 Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Jeg bruker å skjære opp hjertet slik at alle kammer er oppskjært, altså ingen lommer. Salter det bare i en 3-4 timer før jeg henger det over vasken på kjøkkenet til det er tørt. Henger det så i trappeoppgangen til det er tørt, et rådyrhjerte er ikke store biten, men etter en 3-4 dager kan jeg begynne å skjære av det. Du kjenner på konsistensen på det når det er klart. Ungene starter å gnelde om å smake etter 2 dager. Et reinsdyr hjerte salter jeg dobbert så lenge ca 6 timer, og henger rundt 5-6 dager. Da ungene gnåler om å få smake blir kantene på godbiten spist før hele hjertet er klart. Lykke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkgtm Posted September 23, 2013 Author Share Posted September 23, 2013 Tusen takk for hjelpen!! Da skal jeg prøve det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.