Jump to content

hvor fort må man ta ut brystene på duene man har skutt.


Hvarny
 Share

Recommended Posts

Så lenge duene ikke spreller lengre kan du ta ut brystene. Men jeg ville hengt duene på en kjølig plass, og ta dem ut før du skal tilberede. Fint at de henger til søndag, om du har en plass å henge dem. Har du ingen plass å henge, og det er for varmt ute, så kan du jo ta brystene ut, og oppbevare i kjøleskapet. Dekk dem til så de ikke tørker inn i overflate hinna.

 

Lykke til med søndagsmiddagen!

Link to comment
Share on other sites

Har dere ikke høt om "modning", eller "mørning" av kjøttet da?

 

Da bruker en 40 døgngrader. D.v.s. snitt temperaturen i døgnet x antall døgn. Da får dere mørt kjøtt, hvis ikke blir det unødig seigt.

 

Det er bare å la duene henge, til de har oppnådd 40 døgngrader. Så kan du fryse inn bryststykkene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg lar duer henge 40 døgngrader og vel så det. Trenger ikke være så veldig kjølig heller er min erfaring så lenge fuglene henger tørt. 4-5 døgn i ca 10 grader går fint. Vil ikke tro at varmere temperaturer er et problem heller, men ville blitt litt mer var på 40 døgngradergrensen etterhvert som tempen øker.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...