Jump to content

Komme i gang med revejakt


MarcusJohansen
 Share

Recommended Posts

Hei! :)

Jeg er 16, bor i Bergen og er akkurat ferdig med jegerprøven.

Jeg har bestemt meg for at jeg skal begynne på revejakt, fordi det virker både spennende og utfordrende.

Jeg tenker mest på å begynne med lokkjakt og smyg/sporingsjakt.

Men siden jeg ikke kjenner noen andre som holder på med det er det ikke så lett å komme i gang.

Så noen som har noen tips/råd om hvordan jeg kan begynne? Hva trenger jeg? Noen steder i Bergen område jeg kan jakte?

Og bare lurer, hvor mye får man for et reveskinn?

Er takknemlig for alle hjelp! :D

mvh

Marcus Moe Johansen

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

Gratulerer med bestått jegerprøve!

 

Jeg skal på ingen måte påberope meg noen ekspertise innen revejakt, men jeg kan kanskje prøve å sende deg i riktig retning.

 

Utstyr du trenger:

 

-Våpen: Rifle eller hagle. Med tanke på at du ønsker å bedrive lokkejakt/smygjakt tenker jeg kanskje at en rifle hadde hvert fordelaktig. Du vil ha lengre rekkevidde, og dette betyr at sjangsen er mindre for at reven vil oppdage deg. Minste lovlig kaliber her er 17hmr/22magnum, oppad sky is the limit.

 

-Lokkemiddel: lokkefløyter av diverse former fåes kjøpt i dedikert jaktbutikker.

 

-Kamuflasje: Jeg er usikker på om reven har nevneverdig bra syn, medtanke på at det er ett nattaktivt dyr. Som jeg har forstått det vil nattdyr, ha dårligere syn fordi evolusjonen har fremmet nattsyn over farge syn. Men siden reven er sky av natur, kan det sikkert være en fordel og ikke stikke seg ut i blant vegetasjonen. Sikkert noen som kan bekrefte/avkrefte dette.

 

Angående selve jaktutøvelsen har jeg ingen erfaring så jeg lar andre få uttale seg om dette. Ser dog for meg at smygjakt på rev kan bli en vanskelig affære, all den tid reven er så sky som den er. Men dette er som sagt ren synsing fra min side.

 

Eller vil jeg anbefale deg og kanskje kjøpe deg en film eller to om nevnte emne. Personlig synes jeg disse filmene er svært lærerike, og ikke minst morsomme/interresante å se. Ellers er forumet full av informasjon om de fleste jaktformer, så det skulle ikke forundre meg om det finnes ett knipe tråder om emnet.

 

Angående områder og jakt, vil jeg anbefale deg å sjekke på inatur. Her vil du ofte finne såkalte rovvilt-kort, disse er relativt billige og selges ofte av statsskog og lignende. En annen mulighet er å høre med butikker som selger jaktutstyr. Disse vil kanskje kunne gi deg informasjon om hvor det kan være mulig å få tillatelse til å drive denne typen jakt. Lokal jeger og fiskeforening er også en mulighet.

 

Når det gjelder reveskinn, så har jeg forstått det som at prisen er forholdsvis lav, spesielt tidlig i sesongen(dvs sommer/høst) pga. dårlig skinnkvalitet. Så dette er neppe noen gullgruve, men er du heldig har kanskje kommunen du bor i skuddpremie, her kan det ofte være snakk om en 200lapp per dyr.

 

Lykke til som fersk jeger :)

Link to comment
Share on other sites

Dersom du ønsker steder å jakte er vel ofte et godt tips å reise rundt og besøke noen bønder og høre om du kan jakte rev. Har inntrykk av at i hvert fall her hos meg er ikke revejakt noe de fleste bryr seg noe om, det er matvilt som gjelder og således er det bare postive tilbakemeldinger når jeg spør om å få se etter rev. Selv har jeg endt opp som mer eller mindre ren gluggejeger grunnet tidsklemme (glugga 5min unna døra hjemme), gluggejakt funker fint det og, men blir jo litt mer passivt enn f.eks lokking.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...