Jump to content

Kjøpe en M65 6,5x55 fra Sverige


leifage
 Share

Recommended Posts

Jeg er i ferd med å kjøpe en brukt (selvsagt...) Tikka M65 i kal. 6,5x55 fra Sverige. Børsa er iflg selger ubetydelig brukt, stått i våpenskapet i hvert fall de siste 10 årene, og ut fra bildene ser den virkelig fin ut. Jeg har forferdelig lyst på M65 etter å ha hørt og lest mye om hvor bra de gamle Tikkaene er.

 

Det å kjøpe i Sverige og ta den inn i Norge er visstnok ingen sak. Jeg har tenkt å få den tilsendt poste restante til nærmeste posthus i Sverige, og hente den der. Etter det jeg skjønner, så trenger jeg kun å vise kjøpetillatelsen fra Politiet i tollen, så ordner de resten.

 

Jeg har i dag en Tikka T3 Hunter i samme kaliber inne til reparasjon. Den skal jeg mest sannynlig selge. I den forbindelse snakket jeg med Schou våpen, og nevnte min plan om å kjøpe en M65. Prisen kan virke stiv; SEK 6500. Hans reaksjon var "det må du ikke finne på, du får jo ikke deler til den".

 

Jeg har virkelig lyst på den rifla, og prisen skremmer meg egentlig ikke. Det følger med en eller anna Taco kikkertsikte som mest sannsynlig ikke vil stå lenge på den rifla hos meg. Jeg regner med å finansiere rifla med salget av T3'en.

 

Rifla vil bli brukt til elgjakt og litt jaktfeltskyting - samt annen jakt kanskje.

 

Hva sier entusiastene? Jeg har forsåvidt bestemt meg allerede, men er likevel nysgjerrig på respons fra folk som helt tydelig ivrer for gamle Tikka'er.

 

Til slutt; er det mulig å finne ut hvilket år rifla stammer fra ved hjelp av serienummeret? Jeg har søkt meg blå, men noen database eller oversikt har jeg ikke klart å finne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...