Jump to content

Spm ang jakt i Sverige


dragonen

Recommended Posts

Hei og hå

 

En bekjent har en eiendom i Sverige, hvor det er mye rådyr. Kan noen forklare hvilke formelle grep som må gjøres for å ta med seg børse og jakte på eiendommen hennes? Den er på over 40 mål, hvis det skulle ha noe å si.. Det må betales jegeravgift, og lokal jaktavgift til områdets jaktlag antar jeg..?

Og kreves avlagt storviltprøve i Sverige for å skyte rådyr med rifle, slik som her hjemme?

 

Takker for info

Link to comment
Share on other sites

Første du må gjøre er å dra ned til politiet/lensmann å få ordnett med et europeisk våpenpass til det våpenet du skal bruke. så er det å betale svensk jegeravgift. Du må selfølgelig skyte opp med rifla di, men det gjør du vell i norge... En ting til er å gå inn på en side jeg ikke husker navnet på å registrere når du drar å når du kommer tilbake :) skal prøve å finne den. 8)

Link to comment
Share on other sites

Reise til Sverige med våpen.

 

Har en våpenpass er det kun tolldeklarering inn og ut av SVERIGE som er nødvendig, link er lengre ned.

 

Har en ikke våpenpass skal en benytte betjent grenseovergang og i NORSK toll deklarere våpen ut og inn av Norge i tillegg til svensk deklarasjon.

 

 

Skal en jakte i Sverige kan en nå betale svensk jegeravgift på nett og få tilsendt kort.

 

For betaling av jegeravgiftskort i Sverige, klikk HER

For tolldeklarering av våpen til Sverige, klikk HER

Ps. Husk avregistrering etter hjemkomst.

Våpenpass søknadsskjema, klikk HER

Husk ett skjema for hvert våpen du vil ha i passet skal fylles ut og sendes våpenkontor med bilde.

 

"Våpenpass

Ved midlertidig innførsel og utførsel av jakt- og konkurransevåpen fra Norge kan du benytte et europeisk våpenpass. Dette utstedes av politiet der du bor, og kan brukes innen EØS-området. Vær oppmerksom på at det er ulike rutiner for bruk av våpenpasset innenfor EØS.

 

Alternativt kan du benytte skjemaene GP 6144 (innførsel) eller GP 6143 (utførsel). Skjemaene får du ved henvendelse til Tollvesenet, eller du finner de på http://www.politi.no

 

Skjemaene blir ekspedert av Tollvesenet ved grensepassering. Du må derfor alltid benytte betjent grenseovergang når du har med deg våpen. Har du europeisk våpenpass, kan du passere ubetjent grenseovergang i forbindelse med midlertidig innførsel og utførsel av jakt- eller konkurransevåpen."

 

Kilde: http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=131790&epslanguage=no

 

 

Og fra Lovdata:

"§ 70. Midlertidig utførsel foretatt av norsk borger og EØS-borger lovlig bosatt i riket (våpenloven § 25 bokstav a)

 

Norsk borger og EØS-borger lovlig bosatt i riket, som skal være borte fra riket i et tidsrom av inntil ett år, kan ved utreisen medbringe til personlig bruk våpen med tilhørende deler og et rimelig kvantum ammunisjon til disse våpen, mot å vise Tollvesenet gyldig våpenkort.

 

Vedkommende skal ved utreisen avgi en skriftlig erklæring til Tollvesenet på fastsatt skjema i to eksemplarer. Erklæringen attesteres av Tollvesenet som skal beholde det ene eksemplaret og levere det andre tilbake til utstederen.

 

Skjer gjeninnførselen ved samme tollsted som utførselen, sammenholder dette de to eksemplarer av erklæringen og tilintetgjør disse hvis de fortsatt er likelydende.

 

Skjer gjeninnførselen ved annet tollsted, sendes den mottatte erklæring til det tollsted hvor utførselen fant sted, for kontroll. Dette tilintetgjør erklæringene hvis disse fortsatt er likelydende. Tollvesenet skal omgående sende de erklæringer som ikke er likelydende, til politimesteren i det distrikt hvor vedkommende er bosatt eller oppholdt seg før utreisen. Videre sender Tollvesenet ved utløpet av hvert kalenderår alle umakulerte erklæringer som er eldre enn ett år til politimesteren i distrikt som nevnt. "

 

Kilde: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-20090625-0904.html#map019

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...