Jump to content

Mårfangst 13/14


BigHorn

Recommended Posts

  • Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg har 2 Syningsfeller satt opp og begge er festet rett på trestammen vertikalt. Kan det lønne seg å sette opp disse midt mellom vertikal/horisontal på en stokk som er "satt opp mot" treet istedet ?

Den ene fella var ranet for åte nettopp hvor endelokket var brutt opp med tydelige spor fra klør på den.

Link to comment
Share on other sites

Mange mener fella fanger bedre satt horisontalt, men som du ser på bilder i trådene går måren i vertikalt også. Skader ikke å prøve. Innbrudd i syningfella er du ikke den første som opplever. Bestill deg ei v-max fra piniartoq her på forumet eller aasebø fra Opdahl, da unngår du det. Eller kanskje ei conibear foran syningen?

Link to comment
Share on other sites

Eg har tatt ca 50 % av alle mår i vertikalt oppsett og bruk av conibear-style feller. Det virkar ikkje som eit problem, men det kan vere at ein fangar bedre når fella står på ein skråstilt stokk. Alle fellene mine no står på skråstokk. Eg har eit problem med at mår går rett forbi fellene mine. Det ser ikkje ut som om alle er like begeistra for honning. Etter nyttår skal eg bruke kjøtt og så dynke oppgangsstokken med honning eg har med på termos. Visst ikkje det fungerar, så veit eg ikkje. Skal hive inn noke fiken og.

 

Når det gjelde saka med mus som har laga hål i pelsen, så godtar dei eit hål utan at du får redusert pris. Berre hugs å sy det att når du tørkar skinnet. Halen er ikkje veldig viktig, så vidt eg forstår. Visst musa har gnagd på undersida av halerota, så kan det vere at du greier å skjule det så det ikkje er så tydelig. Det er jo på den sida du sprettar opp halen og flår rundt analåpningen.

Link to comment
Share on other sites

Det er ei veldig god felle. Enkel å spenne opp , og kraftig. Litt komplisert å bygge selv. Bør ha tilgang til ett godt utstyrt mekanisk verksted. Den er forholdsvis billig å kjøpe i Sverige ser jeg. Deler gjerne på de tegninger som jeg har når jeg kommer heim fra juleferie.

 

GOD JUL

Link to comment
Share on other sites

Hei)

jag betalade 320 per stk men må bygge kasse selv

men blir mye billigare då og lett og bygga en låda.

som foldetre skrev må du ha bra utstyr før og bygga selv.

har selv brukt fella en lengre tid og meget førnøjd med den)))

anbefaller også trapper 90 bra felle og,disse har jag alldrig hørd

om felslag og div problem.(trapper 90 er rustfri)

 

vi kan prøve om vi får ihop mange som er intresert og prøve

om vi får litt mengdrabbat,kjenner han som selger fellerne)

 

Daniel.

Link to comment
Share on other sites

Var ute og spente opp 10 feller igår. Barmark opp til 4-500 meter, ellers er det skaresnø over alt. Umulig å se om det har vært mår ved fellene. All honning som ikke er bak netting var borte, sannsynligvis bare mus. muselort over alt i fellene. Har musesikkert åtekammer i alle feller der det er mulig å få det til.

Link to comment
Share on other sites

Då var sesongens andre mår eit faktum.

Hannmår på 1745g og 71cm.

Tatt på oppkok av honning, rosiner, sviske og anisfrø.

Belisle 160

Vertype: mild tørrver. 7-10 grader og ingen nedbør sidan nyttår

 

 

Desverre ingen bilder enda av årets fangst pga ej ikkje sjønna driten av å legge ut bilde tatt me speilreflekskamera :wink:

Link to comment
Share on other sites

Då vart det ein mår til på meg i dag. Ei tispe på 1,2 kg. Ho magla ei hjørnetann oppe og ei nede og tennene var brune og i dårlig forfattning. Den vart tatt på honningtampong/stjerneanis + honning frå termos på oppgangsstokken, fiken, løk, ekorn, winer pølse, hawbaker's marten lure og sable oil. Fella sto i kanten av eit granfelt oppe i lia mellom fjellet som går opp til 1080 meter og eit vatn som ligg på 225 meter. Typisk vestlande. Så ganske bratt og relativt lite skog med fjellet som naturlege barrierer.

 

Fella var conibear 160, suit slag, veldig bra, men det ser ut til at måren pusta litt etter slaget då tunga hang ut og munnen var vidåpen. Ingen tegn til kloring då, så det tok nok ikkje meir enn eit par min.

 

1526153_10152144060631223_96953255_n_zpsa8eb29a3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gratulere til alle som har fått mår i fella, ser ikke ut til att det er så enkelt denne vinteren. Det er riktig att Tom Krause lukter av tjære.

Har prøvd med forskjellig luktestoff å noe av det lukter så ille att det må spesialembalsje til for å kunne transporteres til og fra i bilen.

Hawbakers Marten Lure er det som har virket best for meg.

Link to comment
Share on other sites

Flådde min første mår igår kveld, ikke den første jeg har fanget men den første jeg flår selv og tørket den over natta med pelssiden inn, og når angrer jeg bitter på det for jeg får ikke til å snu den med hårsiden ut, har antageligvis tørket for mye, er den noen som har et stall tips på hvordan snu den nå?

 

dersom det viser seg umulig å snu skinnet slik det er nå hvor mye vil den tape seg i verdi dersom jeg åpner skinnet langs hele buken? mister den verdien sin total til levering på skinn auksjon slik at burde heller bruke den som test skinn for garvin noe jeg forøvrig heller ikke har prøvd før?

 

har noen flere som venter i fryseren men tar ikke disse opp før jeg finner mer ut av dette

Link to comment
Share on other sites

Tørket den over natta med pelssiden inn, og når angrer jeg bitter på det for jeg får ikke til å snu den med hårsiden ut, har antageligvis tørket for mye, er den noen som har et stall tips på hvordan snu den nå?

Gjør som de beskriver i denne filmen:

"

 

Kan virke litt "umulig" i starten :) , men når du passerer 1/3 av skinnlengden går det mye lettere. Bruker denne metoden selv og synes det fungerer bra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...