Jump to content

jakt hansker


cita

Recommended Posts

Norrøna med Gore-Tex XCR fikk toppkarakter og "best i test" i et av pornobladene heromdagen, altså siste nummer av J&F eller Villmarksliv. Jeg fikk et par sjøl til sist jul og har et veldig godt inntrykk av dem. De er nokså smidige, "bygger" lite og er helt OK å skyte med. Jeg har ikke fått brukt dem særlig i skikkelig drittvær ennå, så jeg vet ikke om de er like gode som testen vil ha det til. De er litt dyre, dog, jeg tror villedende pris er ca. 700 kroner.

 

Ellers er det veldig stor forskjell på hvor varme folk må ha hanskene. Jeg blir fort nesten for varm på hendene selv i kaldt og surt vær hvis jeg har på tykke hansker mens jeg går, mens andre fryser på lankene så fort det er på tide å ta på seg jakka. Så det er vanskelig å gi noe godt svar på spørsmålet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt Norrøna finskogen med vinstopper. Synes de er greie.

+ tynne, gir godt grep, lette å skyte med. Noe som er det allerviktigste.

Fryser gjerne litt på fingra, enn og ikke kunne betjene børsa.

- Langt fra vanntette også blir de vassne nå de blir blaute, hullet til skytefingerern er alt for stort.

Prisen synes jeg er stiv 700 for et par hansker.

 

Må innrømme at jeg har til gode å finne den komplette jakthansken.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er avhengig av hansker på jakt, og har forsøkt flere. Norrøna Finnkogen (den tidligere modellen) var meget god, jeg slet regelrett ut det paret. Den nye modellen likte jeg ikke så bra, med altfor stort skytehull. På så tynn hanske trenger man ikke skytehull i fingeren. Men, jeg kjøpte nå den hansken, og er godt fornøyd. Dersom du ikke er avhengig av å ha vanntett hanske (da er det bare gore-tex, som kan bli litt mere klumpete), så kan du også se på Härkila Shooterglove. Det er en meget tynn hanske som ikke går for langt oppover håndleddet. Nesten som Norrøna Finnskogen, men uten skytehull....

 

Ellers, kan man også vurdere diverse monteringshansker til 50-150 kr/paret. Ha to par i sekken og bytt når det første blir vått......

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

de koster veldig lite, så et ekstra par i sekken har man sikkert rom for.

Hvor mye de koster avhenger selvsagt av hvor man kjøper dem. Jeg kjøpte mine manuelt og analogt (jeg kjørte dit sjøl og betalte cash :mrgreen: ) på den lokale Coop OBS Sport'en og syntes ikke de var påfallende billige. Skulle jeg kjøpt to par, ville samlet kostnad i ubehagelig grad begynt å nærme seg villedende pris på ett par Norrøna.

 

Apropos Norrøna, så har jeg i uminnelige tider brukt et par ullfrottévanter nettopp fra dem. Ikke vanntette, ikke vindtette, puster ekstremt godt, passe varme til meg over et stort temperaturområde (duger til alt fra å holde mygg og knott ute på lune gåsjaktmorgener til å gi passe isolasjon på vinterjakta hvis det ikke blir svinkaldt) og siden de er i 80% ull isolerer de faktisk nokså greit selv om de er klissvåte. De er nå så fillete og har blitt stoppet så mange ganger at jeg kikker etter et nytt par hver gang jeg er innom en sportsbutikk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker vanlige, forholdsvis tynne langrennshansker. Har alltid med to eller tre par hver dag slik at jeg kan skifte når/hvis de blir våte. Litt vindtette, varme nok, godt grep og nok følsomhet. Har prøvd mye men sverger (i normalt jaktvær dvs mellom 0 og 10 + grader) altså til andre hansker enn div. varianter av vanntette som ikke er vanntette. Men man er altå avhengig av å ha muligheten til å bytte til tørre hansker.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker ofte disse hanskene fra Hatch når jeg skyter jaktfelt og det er litt surt vær.

 

http://capsicum.no/webshop/catalog/prod ... cts_id=119

 

Oversiden på hansken er av neopren og undersiden er tynt kunstskinn.

Neoprenen er ikke vanntett, men holder godt på varmen selv om hansken er gjennomvåt,

inni håndflaten er kunstskinnet såpass tynt (forsterket på enkelte steder) at man har god førlighet med våpen/utstyr.

Kanskje ikke løsningen til vinterdager med minusgrader, men har fungert bra for meg på vår/høst.

Det er også mulig å få dem i en isolert versjon, men disse har jeg ikke prøvd.

 

Har forøvrig bestillt et par (XL) av de hanskene LabRat refferer til fra Magasinet, men ikke fått dem enda.

 

Mvh Komla

Link to comment
Share on other sites

Har samme erfaringer som "komla" med hanskene til Hatch.

Bruker dem under høstjakta og til pistolskyting.

Tynne nok til å stikke henda i lommene med hanskene på.

Har så pass med friksjon i hanskene at det er bare og gni hendene mothverandre, og du blir varm igjen

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Styr hvertfall unna Seeland sine hansker, det er min oppfatning. Eg hadde nokre tjukke hansker med votter som ein tredde over fingrane når ein ikkje skulle bruke fingrane til noko konkret, og frøys aldri. Dei var ikkje vantette, men eg blei ikkje kald på fingrane, sjølv om eg blei våt. Så kjøpte eg nokre svindyre Gore Tex hansker fra Seeland da mine gode gamle var utslitt, dei var mykje tynnare, samt høgre peikefinger var av eit ekstra tynt stoff slik att ein skal kunne skyte med hanskane på. Dei er for det første ikkje tette! Eg jakter ein del på nattestid under fullmånen i oktober og november, da kan det blir ganske kaldt, det er ofte tempraturer rundt 0 grader, samt ein blir liggande i ro i timesvis, og dei hanskane fra seeland holder meg overhodet ikkje varm! Det einaste som er bra, er skytefingeren i dei, eg var skeptisk, da avtrekket på Blaser'n er veldig lett, ca 700gram, men eg har faktisk så god følelse med avtrekkeren sjølv om eg har på hansken, att eg klarer og skyte. Men dersom ein har som hovedmål og være varm på hendene, styr unna!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Sako 30-06 skrev.

Apropos Norrøna, så har jeg i uminnelige tider brukt et par ullfrottévanter nettopp fra dem. Ikke vanntette, ikke vindtette, puster ekstremt godt, passe varme til meg over et stort temperaturområde (duger til alt fra å holde mygg og knott ute på lune gåsjaktmorgener til å gi passe isolasjon på vinterjakta hvis det ikke blir svinkaldt) og siden de er i 80% ull isolerer de faktisk nokså greit selv om de er klissvåte. De er nå så fillete og har blitt stoppet så mange ganger at jeg kikker etter et nytt par hver gang jeg er innom en sportsbutikk.

 

Må si meg enig i Sako 30-06's hanske (vante) valg. Har et par slike, Norrøna vanter, som jeg stadig kommer tilbake til.

De er tettsittende med god passform og går ett stykke oppover håndleddet. Godt grep om børsa byr de også på.

Etter at det har blitt hull på avtrekksfingeren og resten av tuppene begynner å bli tynnslitte er også jeg på utkikk etter et par nye. Mener jeg har lest en plass at mann kan klippe av fingrene uten at de rakner, men det er jeg ikke sikker på.

Kan anbefales!

 

Roar

Link to comment
Share on other sites

Ifølge Norrøna har de sluttet å produsere ullfrottévantene :( Jeg ringte dem heromdagen og spurte

 

Det er sikkert OK med haitekkmembraner og superfibre i hue og ræva, men trenger de å utstyre hvert forbannede produkt med slikt? Uansett hva reklamen prøver å få oss til å tro: I mange tilfeller er ull den perfekte underplaggfiberen, og det er langt fra optimalt med membran under ethvert forhold. Jeg kjøpte en Norrøna mikrofiberdress uten membran for noen år siden da den var utgående produkt, og den buksa er faktisk minst like mye brukt som gørrtexen. Om ikke mer. Jeg husker ennå stakkaren jeg traff på parkeringa etter en lang dag i fjellet med nydelig vær, vindstille, solskinn og gørrtexbukse. Det var formelig så dampen freste ut av buksa da han åpnet den. Jeg hadde gått i ei passe lett og passe vindtett ikkemembranbukse og var svett, men ikke mer enn det tåltes...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har prøvd monteringshansker fra Clas Ohlsson på jakt i høst. Tynne, skinn på innsiden og nylon på utsiden. Ikke varme akkurat, men man blir heller ikke så fort kald. Børsa blir ikke glatt å holde, samt at man har god følelse med avtrekker da de (i hvertfall for meg) var ganske tettsittende. Åsså så billig! Femtilapp eller så. Blir det kaldere skal jeg ha på noen andre, tynne hansker i stoff jeg har. De er slaskete ellers, så det passer fint med monteringshanskene inni. Budsjettløsning, og praktisk løsning når man ikke finner noe annet i heimen kl seks på søndagsmorgenen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Har ikkje testa desse, men kunne tenkt å prøvd eit par.

Ikkje så galen pris heller

 

http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=08&prodid=4642

 

Einaste eg er usikker på er kva størrelse XL og XXL tilsvarer.

Det kunne vere greit å kjenne til.

 

Da har eg anskaffa eit par slike å må seie at det ser veldig bra ut.

Ekstrem bra passform, ingen sjenarande sømmer, passe elastiske og veldig følsomme. Ingen problem å fiske fram ei patron frå lomma, beltet eller å betjene rifla.

 

Eg bestilte XL og fekk da eit par i str 11.

L skulle vere 10 sa mannen på telefon. Tok 4 dager frå bestilling til dei var i postkassen.

 

Edit: Fiksa linken

Link to comment
Share on other sites

Eg har eit par frå Outdoors Design som heiter liteflex. Desse hanskane er dei beste eg har hatt nokon gong! Kunstskinn inni og Gore Windstopper på utsida. Eg har bruka desse til alt frå å hogge ved, skyting og i byen. Eg kan faktisk plukke fram både myntar og papirpengar med utan problem. Ikkje vart dei stive av vask heller.

 

Dessverre er hanskane utslitne og modellen er blitt forandra. No er Windstopperen bytt med eit anna stoff, og største størrelsen virka for liten for meg. Eg må prøve fleire!

 

Desse hanskane fekk i si tid toppkarakter i Villmarksliv, og eg kan skrive under på at dette var fortent!

 

Ut frå det som er skrive kan det virke som Härkila proshooter kan erstatte Liteflex. Eg håpar no det. Kva butikkar har desse? Gjerne i Bergen eller omegn.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Har et par meget gode hansker som jeg har blitt svært glad i. Muligens heter de Norønna outlast(?), de ser ut til å skulle matche Finnskogen dressen. Meget gode jakthansker og suverene til våpenhåndtering.

 

Jeg har gjort en liten kulde test:

 

I går, -19C

Gikk en tur ut og kjente med en gang at hanskene ikke holdt varmen. Valgte å avbryte turen etter 20 minutter. Kjente at dette ville endt med forfrysning dersom jeg ikke hadde hatt mulighet til å komme inn.

 

I dag, -10C

Gikk en 2 timers tur og var komfortabel hele veien. Kunne sikkert vært ute i flere døgn i denne temp. med disse hanskene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...