Jump to content

Politiet hentet våpnene!


Betetta20

Recommended Posts

Politiet hentet våpnene mine i forrige uke ned bakgrunn i tvil om min psykiske helsetilstand og utagerende adferd. Det stod ikke noe mer.

 

Det ville bli vurdert å treffe vedtak om forbud inntil videre å eie eller inneha våpen osv..

 

I utgangspunktet høres dette sikkert veldig rett ut, og mulig det kanskje er det. Problemet er at vi i lengre tid dessverre har havnet i konflikt med diverse naboer om idiotkjøring hvorpå jeg har snakket til en del av dem for disse forholdene da vi har barn og bruker veien daglig.

 

Som hevn for dette har de rottet seg sammen og ringt politiet med diverse løgnaktige påstander om meg. Slikt er jo umulig å gardere seg og ikke minst forsvare seg mot. Og troverdigheten min er jo liten når det er "flere andre" som hevder det samme..

 

Denne idiotkjøringen, som er på grensen til det vanvittige har fått oss livredde for å slippe våre fire barn ut og det er utrolig stressende å ikke kunne slappe av. Kjøringen foregår hele døgnet og det gjør ihvertfall meg urolig og dermed sover en ikke så godt som en burde. Forholdene har foregått i bortimot to år og politiet reagerer ikke. Jeg blir sett på som en tulling som bør finne meg en annen hobby virker det som, når jeg melder ifra. Ingen andre tør å si ifra til politiet i frykt for represalier, som vi nå har fått kjenne på kroppen! I frykt for å bli gjenkjent kan jeg ikke gå i detaljer, men jeg har blitt forsøkt kjørt ned, truet med juling og hatt masse mennesker som har stått i hagen og kastet stein og ropt, uten at politiet har reagert. Dette opplevdes som meget skremmende for våre barn, som også blir mobbet på skole og barnehage.

 

Det har vært møter med politiet der jeg har måttet sitte å forsvare meg mot løgnaktige påstander, bl.a at jeg skal ha truet med å lemleste noen mens to tjenestemenn stod og hørte på..!! Som dere ser har jeg virkelig fått kjørt meg, og hva kan jeg komme med når politiet på toppen ikke snakker sant. Jeg har vitne på at dette ikke har skjedd, ei heller at det var politi tilstede når den angivelige trusselen skulle ha skjedd.

 

Så her sitter jeg da, uten våpen, jaktsesongen nærmer seg og med jaktglade hunder som ikke vet hvor vondt far har det, fordi han er redd for barna sine og har prøvd å stoppe idiotkjøringen uten hell, med det resultatet at det er jeg som blir straffet.

 

Har grått mange tårer, og er langt nede. Dette oppleves så urettferdig og vanskelig å fordøye..

 

Jeg går ikke på medikamenter eller er i behandling hos psykolog, men nå ser det ut som om jeg må ta noen telefoner og få litt proffesjonell hjelp.

 

 

 

Noen som har erfaring med dette og vanlige tiltak? Kan nevne at de samme naboene bl.a står bak en henvendelse til kommunelegen om at katten vår ligger på campingstolen deres på verandaen og det blir hår som er meget sjenerende. Dette er nivået på konflikten. Denne konkrete naboen bor 146 meter ifra meg, i luftlinje, målt med avstandsmåler. Det er sikkert et titalls katter i området, men min får skylden....!!

 

Er det bare på Vestlandet det er slik, eller er politiet slik over hele linja?

Link to comment
Share on other sites

Desverre er det slik at våpeneiere har veldig lite de skulle ha sagt og politiet går etter "føre-var"-prinsippet når de får bekymringsmelding.

 

Slik jeg leser dette, så har naboene dine rottet seg sammen for "å ta deg". Et tips er å melde tilbake til politiet om denne idiotkjøringen, gjerne med bilde/filmbevis.

De som driver med slik idiotkjøring blir like lei seg for å miste lappen, som du er for å miste våpnene. Øye for øye, tann for tann?

 

Om ditt lokale politi ikke er nøytrale, kan du ta det et hakk videre. Politimesteren i ditt distrikt eller POD.

 

Når det er sagt, så er sånt grunnlag nok til å ikke bo på steder med masse naboer. Og jeg ser bare på hyttefolk fra vestlandet, som former rene lynsjegjenger om en eller annen fra et hyttevel går litt utenfor normen.

Link to comment
Share on other sites

Takk for ditt bidrag. Politiet bryr seg ikke om idiotkjøringen, de sier de ikke har ressurser og at det ikke er verre hos meg en andre plasser...Mager trøst!

 

At naboene har rottet seg sammen vet jeg, de har de innrømmet og det leser jeg utifra det politiet sier når de melder om flere innringere samtidig selv om jeg bare har snakket med en som ikke kan oppføre seg i trafikken.

 

Noen som har erfaring med en god advokat som kan bistå og som kjenner regelverket?

Hvis jeg ikke er kapabel til å bære våpen, så er ikke disse som kjører idiot kapable til å kjøre bil heller...!!

 

 

Det rareste var at de tok ikke ammoen med, eller luftvåpenet selv om jeg spurte. Det står i forkynnelsen at alt skal tas..

Link to comment
Share on other sites

Først og fremst vil jeg råde deg til å ta en ydmyk og selvkritisk gjennomgang av din egen adferd, jeg sier ikke at du har gjort noe feil men i slike saker har adferd alt å si. Det øyeblikket du mister besinnelsen har du tapt, du må være sindig og rimelig i alt du gjør. Vær løsningsorientert og kompromissvillig, i slike saker er det den som oppfører seg fornuftig som vinner til slutt.

 

Deretter ville jeg vurdert å filme kjøringen det er snakk om og ta opp evt samtaler med motpart, ikke for å "ta de" i noe men for å kunne frikjenne deg selv om nye påstander kommer opp. Ikke konfronter de mer enn absolutt nødvendig og ikke alene om du har et valg, ha en sindig og ikke-truende (altså ikke noen som motparten kan hevde var med som "muskler) person med deg som vitne.

Link to comment
Share on other sites

Basert på det trådstarter selv skriver og hvordan konfliktnnivået beskrives gjør her politiet helt rett etter lov/forskrift. Våpnene skal hentes og våpenkort tilbakekalles...

 

Når jeg skriver dette betyr det for våpensaken ingen ting om vår tråstarter er verdens hyggeligste mann og at naboene er tullinger...

 

Politiet vurderer her tydeligvis konfliktnivået evt også "noe ubalanse i opphetede diskusjoner" på en slik måte at dette pt ikke er forenelig med våpeninnehav.

 

 

Hva dreier seg om de faktiske forhold bør du få en god advokat til å representere deg og selv overlate all kommunikasjon til naboer/kommume/politi osv via din advokat.

 

Slik jeg vurderer det ut fra det du selv skriver må du forvente å være uten våpen i minst 2 år til 5 år med nabofred...

Link to comment
Share on other sites

Slik jeg vurderer det ut fra det du selv skriver må du forvente å være uten våpen i minst 2 år til 5 år med nabofred...

Det er vel litt firkantet? Om TS kan sannsynliggjøre at det ikke har forekommet trusler stiller vel saken seg litt anderledes? Eller er det blitt så ille at man ikke kan være uenige med naboen uten å få inndratt våpen?

Link to comment
Share on other sites

Dette er jo galskap!Om du ikke går på no medikamenter og ikke til Psykolog som du sier,og ikke kommet med alvorlige trusler,som heller ikke kan bevises,så skal du da ikke være uten våpen i flere år!!Hva slags politi er det vi har da?Skal naboene få drive på som de vil uten at politiet bryr seg,og så blir du fratatt hobbyen din..Nei få en god advokat fort!

Link to comment
Share on other sites

Problemet er at man er bortimot rettsløs i slike saker, om noen kommer med en falsk anmeldelse for trusler (våpen eller ikke) kan politiet rolig inndra våpenkortet uten fysiske bevis. Dette regnes ikke som en straff i lovens øyne, selv om den det gjelder muligens ville foretrukket offentlig pryling.

 

Jeg skulle ønske politiet hadde et par ting i bakhodet i slike saker: Å frata en mann muligheten til å drive med en lidenskap ER i praksis en hard straff, og om dette er gjort på basis av falske påstander vil dette bare kunne ØKE konfliktnivået. De færreste nabokrangler ender i vold og enda færre involverer bruk av skytevåpen, om jeg skulle miste våpnene mine for 2-5år ville jeg vurdert å få full valuta for den straffen. Hvis selv preventive beslag vil gi 2-5års karantene har man plutselig lite å tape på å gjøre alvor av truslene, for en ivrig skytter/jeger er tap av våpen et kraftig pressmiddel inntil det skjer. Kanskje en klar advarsel og nulltoleranse for videre eskalering vil være mr effektivt enn å bare ty til beslag? Feks krav om å ta saken til konfliktrådet og etterleve vedtaket der?

 

Men denne diskusjonen er jo bare basert på en parts ståsted, det er momenter i historien som får meg til å lure på om TS kanskje har vært mer oppfarende enn han gir uttrykk for. Hvis så (spekulasjon, ikke beskyldning) kan nok beslaget være mer rimelig.

Link to comment
Share on other sites

Pust rolig og les nøye hva trådstarter selv beskriver om situasjonen...

 

Langvarig konflikt, "møter med politiet", stort antall naboer som oppsøker TS i hans hage, mobbing på skole, barnehage , påstand om trusler, osv...

 

Dette er soleklare indikasjoner på ett konfliktnivå som kan utarte til fysiske handlinger og som skal medføre tilbakekall av våpenkortet dersom substans i saken.

Link to comment
Share on other sites

Du mener ikke seriøst at man skal fratas hobbyen sin hvis naboene ikke kan oppføre seg?

 

Om naboene kan eller ikke kan oppføre seg er ikke så relevant slik denne saken er belyst fra trådstarter.

 

Konfliktnivået over tid er slik at våpnene skal inndras :wink:

Link to comment
Share on other sites

stort antall naboer som oppsøker TS i hans hage, mobbing på skole, barnehage

Litt kreativ snipping her. Joda, det er som regel to parter i en konflikt, men det jeg siterte er vel eksempler på situasjoner hvor TS er offeret. At man ved en totalvurdering også må se på slikt er jeg enig i, men det kan også tolkes som at man straffer offeret. Det er ikke nødvendigvis gunstig om målet er å desarmere konflikten, det kan fort tolkes som byråkratisk ryggdekning hvor frykten for å få noe ansvar i saken blir viktigere enn hva som faktisk skjer.

 

Dette er soleklare indikasjoner på ett konfliktnivå som kan utarte til fysiske handlinger og som skal medføre tilbakekall av våpenkortet dersom substans i saken.

Jeg forstår problemet i slike saker, men vær nå litt realistisk. Hvor mange slike saker ender med våpenbruk? Fysisk vold er langt mer trolig, og det vil ikke beslag av våpen endre på. Og om personen er en lidenskapelig skytter/jeger vil din vurdering av hva som skal til for å få tilbake våpnene kunne gjøre saken enda mer betent. Jeg sier ikke at det alltid er feil å inndra våpen, men å gjøre påstander om trusler til en automatisk 2-5års straff kan være en reaksjon som man ikke er tjent med. Å bruke retur av våpen som et lokkemiddel for mekling kan kanskje være vel så virkningsfullt. Jeg skal ikke påstå at det er en enkel vurdering, men det er kanskje verdt å bruke litt krefter på det likevel?

 

Men nå uttaler jeg meg på generelt grunnlag, jeg har ikke nok informasjon om denne saken til å si om det var riktig eller ikke. Jeg er dog ikke uenig i at det er momenter i denne saken som kan tyde på an alvorlig konflikt med risiko for eskalering.

 

Freeride: Hvor ofte er en av partene i en slik konflikt helt uten skyld? Selv om man ikke startet konflikten kan man lett gjøre den verre ved å håndtere den feil. Og det er noe svakt guffent over måten enkelte kler på seg offerrollen (generell betraktning), tar man den posisjonen for langt kan den brukes til å forsvare feks vold i "selvforsvar". For enkelte gir det å være offer retten til å slå tilbake med alle midler...

 

På den andre siden har man prinsippet om at lov og orden er politiets "eiendom". Om ikke de har tid eller mulighet til å gjøre noe skal ingen gjøre det, og det er uansett lettere å inndra våpen enn å prøve å løse konflikten. Å stå på sin rett blir ofte regnet som "oppviglersk", bare se hva som skjer om man skulle havne i slagsmål på byen. Om du blir angrepet og slår fyren i bakken er risikoen stor for at DU blir overgriperen i saken, å avgjøre reell skyld krever mye mer arbeid enn å bare si "du skulle gått/løpt vekk".

Link to comment
Share on other sites

Det er nå så, men å straffe offeret låter aldri bra i mine ører.

Det er jeg enig i, men om man frykter at offeret er truende til å trekke våpen i "selvforsvar" over bajaskjøring MÅ man jo gripe inn.

 

Jeg tror ikke noen er tjent med enkle konklusjoner på et såpass komplisert tema som dette. Jeg skulle dog ønske at politiet viste litt mer fleksibilitet i en tid hvor tilliten blant folket ikke er for stor. De må innse at akkurat som at en nabokrangel har to parter er de også medansvarlige for den manglende tilliten.

Link to comment
Share on other sites

Mange bra innspill her. Jeg kan ikke gå i detaljer men kunne opplyst om titalls situasjoner hvorledes vi har blitt behandlet, både av politiet og naboer. Sist uke truet en fremmed som jeg aldri har sett eller snakket med å kjøre i hjel jakthunden min som tilfeldigvis hadde kommet seg ut. Det er en liten drever på 1år og hadde forstyrret naboen som han var på besøk hos når de hadde grillet. Istedenfor å ringe meg å si ifra, lot de hunden løpe i veien med stor fare for å bli drept.

Sannsynligvis hadde de på toppen sluppet hunden ut selv mens jeg var i skogen og jogget. Slik holder de på uten at politiet bryr seg. De er kun opptatt av hva andre feilaktig melder inn til operasjonssentralen, og spinner videre på det.

 

Det er rart at ikke naboene som kjører i strid med vegtrafikklovens paragraf 3 og 6 får sertifikatet beslaglagt. Bilen er om mulig like farlig som et våpen. Og naboer som har våpen og kjører slikt bør vel også få våpenet inndratt?

 

 

En blir paranoid i en slik situasjon, men her framstår det som om politiet har bekjente i området og tar deres parti. Forresten dro de ifra hundrevis av ammo som lå i våpenskapet, som takk for sist burde de vel vært anmeldt for tjenestefordømmelse?

 

Jeg har aldri truet med våpen men jeg lovde en jypling juling i fjor da han kjørte så inn i helvete fort rundt i området, ingen andre turte reagere. Måtte kaste barna inn i hagen når han kom. Jeg ble adrenalinsint og dette har jeg sagt i møte med politiet. Problemet er at jeg ikke blir trodd og har ingen som kan støtte meg når det gjelder kjøringen her selv om alle er enige at det er det glade vanvidd.

 

Så sitter vi her da og er livredde for våre barn og uglesett av politiet som bedriver forskjellsbehandling og er tydelig imot meg. Dette merker jeg på oppførselen og svarene de gir, generelt lite serviceminded eller interessert i hvordan vi har det.

 

At mobben skal få slippe unna med å lage og konstruere falske episoder for å jage oss vekk, ser det ut som de klarer. Vi har bestemt oss for å flytte og starte på nytt. Dette går på helsa løs å ikke vite at politiet stiller opp når det smeller eller tar oss alvorlig.

 

På toppen, og her forventer jeg ikke å bli trodd, men kors på halsen dette er 100% sant.

Jeg ble konfrontert i møte med politiet at jeg skulle ha sagt at jeg hadde truet å skjære hodet av noen mens politiet stod og hørte på!!!!!!! Hvordan kan en forsvare seg mot slike påstander som overhode ikke medfører riktighet.

 

Det blir som å svare på spørsmålet om en har sluttet å banke kona. Uansett hva man svarer så blir det feil, selv om det ikke trenger å være sant.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Personlig synes jeg det er leit at en nabokrangel utarter slik at ene parten føler seg mobbet vekk. Og grisekjøring i boligområde der små barn leker kvalifiserer i høyeste grad til førerkortbeslag om ikke bilbeslag. Er i grunnen ufattelig at ikke politiet tar det mer seriøst.

Link to comment
Share on other sites

Kjipt. Synd du ikke er helt uten naboer, slik som meg, da slipper man slike konflikter. Vel.... for 18 K kan du i det minste komme deg på harrajakt til høsten:http://www.qxl.no/pris/samleobjekter-antikviteter-kunst/militaereffekter/samlevaapen/skytevaapen/lisensfri/winchester-1887-lever-action-12-ga-hagle/v/an800128452/ Men aller mest er linken for å poengtere at praksisen som Grevling1 roser opp i skyene, er meningsløs bruk av politiets resurser.

Link to comment
Share on other sites

Ja, i går satt far og hulket i skogen over å bli så dårlig behandlet og se sin kjære hobby forsvinne, fordi en er redd for det kjæreste en har nemlig sine barn skal bli drept, og så blir jeg sittende igjen som svarteper.

 

Noen som vet hvor store sjanser en har til å beholde våpnene, på tross av hendelsene?

Link to comment
Share on other sites

Hvis en advokat kan så tilstrekkelig tvil hos politiet om riktigheten av vedtaket er det en viss mulighet. Uansett er jeg redd det kan ta tid. :roll: Men det er vel gode muligheter for at våpnene ikke blir solgt eller destruert etter noen stygge og kostbare blemmer fra politiets side de siste årene.

Link to comment
Share on other sites

vil bare presisere det som ble skrevet, pass på hva du sier. ikke hiss deg opp selv om det er urettferdig.

 

å klage på idiotkjøring over så lang tid uten å få seg solide videobevis er jo litt dumt.

men en advokat som kan snakke for seg her er nok lurt.

Link to comment
Share on other sites

Vet du, de kommer så fort at jeg rekker ikke å sette på opptak, det går styggfort.

Heldigvis har jeg vitner.

 

Når de kom og hentet våpenene var jeg rolig og høflig som jeg som oftest er, og det gikk greit.

 

Var også litt morsom da de kjørte, som jeg sa; Kan nesten ikke takke for at dere kom!!

Da svarte PB; "Nei, det skulle jeg få slippe..."

Link to comment
Share on other sites

Hvar vært i en liknende situasjon selv.. Onkel blå solgt mine våpen uten varsel FØR saken var kommet opp i noen form for rettsinstans. Et år med advokat og skit innrømte onkel at de ikke hadde noen sak og at dette var unødig. da var skaden skjedd, våpna solgt og alt jeg fikk var et begklager.. Men på pur f.. ga jeg meg ikke, en en onkel ble "omplassert" etter salget, og en annen fikk reprimade for tjenesteforsømmelse.. Jeg har pr dato ingen større respekt for onkel, men det er nok gjensidig.. Ikke for å strø salt på vonde plasser, men forbred deg på 5år uansett..

Link to comment
Share on other sites

Mine besteforeldre drev å anmeldte, filmet og gneldret på mopedkjørere for et tiår tilbake. Gjett hvem som ble ekstra morsomme å plage for 16-åringene?

 

Jeg aner ikke hvordan du har oppført deg ovenfor dem, men jeg har litt vanskelig for å ta det for god fisk at nabolaget har rottet seg mot deg. Og at politiet har kommet å hentet våpnene dine tviler jeg er på grunn av at du har kjeftet på en bilist.

 

Den tilbakeholdne måten du ordlegger deg på får meg til å mistenke at du selv ikke har vært gullgutten i klassen.

Link to comment
Share on other sites

Forstår følelsene til trådstarter, men for oss andre ute på sidelinjen er det vanskeligt å ta en side av saken for god fisk. Det er desverre mye som gjør meg usikker feks. at ditt første innlegg på kammeret er at du er blitt fratatt våpen, samt en profil som er blitt opprettet samme dag. Jeg blir naturlig litt skeptisk da, det er ikke vondt ment å si dette, men det lukter litt rart.

Link to comment
Share on other sites

En mulighet er og bruke videokamera en stund, for så og kontakte nyhetene/nrk/tv2/VG/Dagbladet om de urettene som har blitt begått mot deg og dine uten at politiet er interisert i og gjøre noe og også av politiet....

 

Muligens en siste utvei men den vil uten tvil få noe til og skje.

Link to comment
Share on other sites

Jeg laget ny profil da min andre var lett gjenkjennelig for mange og ønsker ikke å la dette gå ut over familien mer enn det allerede har gjort.

 

Grunnen til at jeg er tilbakeholden er at jeg ikke vil bli gjenkjent og dermed hengt ut, ikke alle av dere som er her inne vil meg nødvendigvis det beste.

 

Jeg vet hva som har skjedd, og føler frykten på kroppen hver dag. Og hva dere vil ta for god fisk og ikke får være er opp til hver enkelt. Jeg har ingen skjult agenda og ville bare ha råd.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...