Jump to content

Reinsjakt i Skjåk


Fuzzy Dunlop

Recommended Posts

Hei!

Om feltene:

Sørvest. litte dyr.

 

Nord. mange dyr men de flokker seg ofte, de fleste jegerne kjører opp på Aursjoen og jakter der, mange dyr og mange jegere, dette kan vanskeliggjøre jakta. Fra Lesja er det bilvei inn til Vetlesetra, fra Vågå går det bilvei inn til Findalen, det åpnes for overgangs avtale med Lom, Lesja, og Vågå onsdag og torsdager, havner du her anbefales det og gå ut i fjellet tirsdags kveld og jakte til torsdag. Kan være vanskelig og få tak i dyr seint i jakta når det er store flokker.

 

Sør. Bratt terreng, dyrene har ganske forutsigbare tråkk. Mange steder og gå opp, Grotodalen og Lundadalen er fine plasser hvis du har bukk. Tundradalen, Sjelflye, Kolungen og Sotfly/Sotjønnen er gode plasser, det er flere åpne buer og steinbuer. Anbefaler og ta med et lite telt, fin dyrene den ene dagen og skyt den andre dagen, da er du ikke utslitt til slaktinga og hjemturen.

 

Ring oppsynet noen dager før du starter og spør etter observasjoner, følg med på nettet, tidlig i jakta er dyrene rolige, seint i jakta står de ofte over sotråke og inn mot røykjeskåls vatnet/haugan på sørsida. Skjåk kartet er fint og ha med da finner du stedsnavn og kan orientere deg letter etter veier og stier.

Skitt jakt :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...