Jump to content

Lempligere krav til politets våpenhåndtering enn andre?


istmus

Recommended Posts

Nedenstående er hentet fra "Nyheter i media" og startes opp her fordi diskusjoner ikke skal skje i den tråden.

 

Jeg gjør dette med fare for at en moderator som ikke helt liker at man pirker ved politets våpenhåndtering prompte går inn og stenger tråden med hensivning til Forumreglene, men det som avses her er ikke en diskusjon om bevæpning eller ikke av politiet, heller ikke om politets eventuelle bruk av våpen, men om det er samme krav og regler for Loke og for Tor (dvs "almuen" og "onkel Blå")

 

Tirwas skrev:

 

starhagle skrev:

 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_ ... 1.10958521" target="_blank" target="_blank

 

En politibil har stått på verksted i flere uker med et ulåst hanskerom fullt av ammunisjon. –

 

 

"Dette er en glipp"

 

Reagerte på denne uttalelsen: "Vi har tillit til at ansatte på verkstedene vi bruker ikke ville tatt dette med seg. Uansett er ammunisjon i seg selv ikke farlig, det er sammen med våpen skadepotensialet blir stort, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl."

 

Hva skjer på et hjemmebesøk, eller ved rutinekontroll i bil f.eks., der de finner/ser en, 1, patron liggende åpent? Tydeligvis forskjell på menigmann og øvrigheten.

 

Sett hen til den reaksjonen man kan bli til del ved ureglementert oppbevaring av ammo (beslag av våpen, tilbakekall av våpenkort etc) kan man spørre om reaksjonen på hva politiet hadde gjort her er grei.

 

Vi hadde for ikke lenge tilbake en posting om politibilen som stod ulåst i flere timer utenfor Stortinget med en ladd MP5 liggende mellom forsetene.

 

Jeg vet fra egen pistolklubb at politiet en gang hadde glemt igjen en MP5 på banen etter skyteøvelser, og i fjor var det masse skriverier om et politivåpen som var glemt igjen på biltaket og som falt av da bilen kjørte av gårde.

 

Alt dette er forseelser mot gjeldene bestemmelser som hadde medført reaksjoner for oss vanlige pistolskyttere, men som tydeligvis ikke har noen særlige konsekvenser for politiet.

 

Hva skyldes dette? Det kan da ikke være så enkelt at våpenloven ikke gjelder for Forsvarets og Politiets våpen? Det er da minst like farlig om et politivåpen kommer på avveie som at siviles våpen gjør det.

 

Jeg synes også at politilederens bemerkning om at ammo var ikke farlig i seg selv, bare når man også hadde våpen er merkelig og egnet til en del refleksjoner. For det første er heller ikke et våpen i seg selv "farlig", selv ikke i ladd stand. Det er først i hendene på folk med intensjoner om å misbruke våpenet, ABB f.eks, at et våpen blir "farlig".

 

Hvorfor har vi strenge regler om oppbevaring av ammo under lås og slå hvis den ikke kan utgjøre et faremoment?

 

På bakgrunn av en slik uttalelse kan det også være betimelig å spørre om hvorfor prosjektiler i våpenforskriften regnes som "ammunisjon" og derfor skal oppbevares under lås. Prosjektiler blir jo ikke "farlige" før de er sammenføyet med en hylse det er krutt og fenghette i.

Link to comment
Share on other sites

...men om det er samme krav og regler for Loke og for Tor (dvs "almuen" og "onkel Blå").

 

Heh, nei det er nok ikke det, og det har det nok heller aldri vært. Synd, men sånn er det nå engang.

 

Du får ha lykke til her. Jeg regner med at denne tråden blir stengt så fort en moderator ser den. Dessverre.

Link to comment
Share on other sites

Du fikk en pm i dag morges Istmus med link til to tråder som omhandlet diskusjon rundt temaet. Rikignok ligger de under medlemskammeret. Du har ikke, etter det jeg har sett, tatt deg bryet med skrive i noen av de. Bruk de trådene og skriv øyet vått. Ref forslaget til Årsmøtet om å flytte hele "Våpen i samfunn" over i nevnte kammer ble tatt opp og nedstemt. Mens flere tok til ordet for å moderere hardere i dette "underkammer".

Igjen, bruk de trådene med gode argumenter om å endre Forumsreglene og de føringer som Moderatorene følger.

 

Tråd stengt....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...