Jump to content

Skytterorganisasjonenes møte 26/-13


Hassel

Recommended Posts

Organisasjonenes møte – Ullevåll stadion 26/2 2013

17.30 – 19.30

Tema: Gjørv-kommisjonen og individers innspill med forslag til innstramninger i våpenloven i de forskjellige politiske partier/Media

Til Stede: NSF (vertskap) og representanter fra Fagkomite Pistol-NSF, DFS, NJFF, NFPS, NOJS, NV, NVHS, NMF, Våpenrådet, representanter for organisasjonenes forskrifts utvalg m.m

Dette var vel den 9 eller 10 møtet som Skytter- og våpeneierorganisasjonene har hatt i løpet av de tre årene som har gått siden arbeidet med forslag til ny våpen lov startet. Det er gull verdt at dette uformelle forumet for samarbeide er blitt tatt vare på også etter at innstillingen i lovarbeidet ble levert til Justisdepartementet. Personlig tør jeg påstå at våre organisasjoner aldri har stått sterkere sammen, med samme tanker og felles mål for jakt, skyttersport og våpensaken i Norge.

Det er gledelig å si at møtet var nok et hyggelig og konstruktivt møte, til tross for den litt grimme utsikten som var bakgrunn for innkallingen. Premissen for møtet, var en tanke om å samkjøre hvordan og hva man skal gjøre i forhold til pressen og forskjellige politikeres innspill i våpen debatten. De signaler man får er at til tross for opposisjonens kritikk mot regjeringen for å ikke følge opp kommisjonen, så ser det ikke ut til at man får noen hastevedtak, men at man vil forholde seg til behandlingen av våpenlovforslaget.

Våpenrådet vil være den grupperingen som vil jobbe direkte mot Landsmøtet i AP med å bistå den pårørende fra utøya, som ikke er enig med det forslaget som kommer fra privat hold til landsmøtet, slik at den siden av saken også blir presentert.

Videre ble det diskutert litt fremover med Forskriftsutvalget kommende møte med Justisdepartementet (Statssekretær Hansen?) og hvordan de skal presentere sin sak, med fokus på fakta opplysninger og opprydding i en del mye spredte misforståelser om skytevåpen og norsk våpeneierskap.

Videre ble det en felles enighet om at arbeidet fremover for organisasjonene er å bli bedre til å informere egne medlemmer. Videre bør man nå legge trykket på sine politiske representanter på lokalt nivå. Ta kontakt med sine egen politiske partier, uavhengig av orientering og medele på en høflig og saklig måte at man er bekymret for skyttersportens fremtid med de løse innspill som kommer innimellom, basert på manglende kunnskap og innsikt. Kanskje man skal invitere sine representanter på skytebanen, for å vise frem, drikke kaffe og snakke med dem.

Organisasjonene er enige om å jobbe lokalt, Ikke ensrettet men individuelt med samme mening. Ingen av oss ønsker forbud mot verken alle selvladere, eller typer. Vi forventer oss endringer, men kanskje først og fremst i forhold til kontroll over hvem som får ervervet våpen og på hvilket grunnlag.

Det er på det laveste nivået vi kan ha bredde og tyngde, om alle kontakter sine representanter så vil man nå fremover mot landsmøtene legge lista over hvordan man vil at vår side skal være representert.

Link to comment
Share on other sites

Dette høres bra ut Hassel.

 

Et lite spørsmål; Er oppsummeringen av møtet din egen "fritekst", eller er det å betrakte som et referat fra møtet?

Det fremgår jo av teksten din at dette er et uformellt møte.

Men alikevel tror jeg nok at en tilbakemelding til organiasjonene i etterkant av slike møter er svært viktig slik at alle (som interesserer seg) er noenlunde oppdatert på hva som diskuteres, hva som besluttes og hvilke resultater en oppnår.

 

Uansett...det at en fortsetter å snakke sammen og ser viktigheten i å stå sammen er uvurderlig.

Link to comment
Share on other sites

Bra! Gledelig at organisasjonene står samlet. Håper bare dette engasjementet blir kanalisert ned til organisasjonenes respektive klubber og lokallag. Spesielt viktig at de tre store: NSF, DFS og NJFF mobiliserer lokallagene. Det skjer mye positivt fra organisasjonenes side, nå er det vår tur til å følge opp tiltakene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...