efalan Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Leser at det er flere av dere som speker selv og får da selvsagt ikke mindre lyst til å prøve selv. Siden det nå går mot mildere perioder og stabilt ustabilt temperaturer her på østlandet så slår ideen meg om å speke i et kjøleskap. Fordelen er at jeg selv kan sette den temp. som er best. Det som jeg er mer usikker på er luft fuktigheten og fare for råtten luft (Ja det finnes, lukt på lufta neste gang du bytter dekk på sykkelen), Fuktigheten kan kanskje løses med å sette inn en fuktsluker fra Feiltema e.l. Er dette håpløst eller kan det gjennomføres med et GODT resultat. Som Northug sier. 2.plass er den 1. taperplassen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snus Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Se om du finner noen som kan låne deg ett kjølerom med god vifte. Eller bruk hurtigmetoden og heng den opp på kjøkkenet .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jas Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Har brukt kjøleskap til tørking av rådyr/ hjortelår siste 3 år. Resultatet er et mye jevnere tørket lår, ikke hardt utenpå og "rått" lenger inn som tradisjonell tørking. Årsaken er sannsynligvis nettopp at luftfuktigheten er høyere, og dermed dannes ikke den harde hinnen ytterst som da stopper tørkeprosessen. Jeg åpner døren engang i blant når jeg går forbi, for å skifte ut luft. Setter termostaten på det "varmeste", noe som gir ca 7-9 grader. Lårene tørkes først en uke eller mer for å få en hinne/ starte tørkeprosessen før de henges i skapet. Rå lår direkte i kjøleskapet vil få muggdannelse. Når lårene er ferdig tørket legges de i fryseren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
efalan Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Hvor lenge lar du lårene henge i kjøeskapet? Skal se om jeg kanskje legger ut noen bilder av det hele til inspirasjom for andre "Leilighets" spekere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barskekarsten Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 ....Resultatet er et mye jevnere tørket lår, ikke hardt utenpå og "rått" lenger inn som tradisjonell tørking... Dette løser jeg ved å pakke lårene(fenalår i mitt tilfelle) inn i plast en ukes tid når de er passe hengt ute i sykkelboden. Da gjevner fuktigheten seg ut og de blir "passe" fuktige hele veien gjennom. Jeg har speka fenelår av påskelam noen år nå og det har ikke vært no problem med å la de henge i en luftig utebod hele våren. Jeg sørger bare for å få en god tørkehinne på de før jeg henger de ut i boden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jon Martin Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Heisann! Låner denne tråden litt. Har tørrsaltet noen gåsebryst som ble i salteste laget. Kan man vanne ut disse i en viss tid, for så å tørke de på vanlig måte, eller vil dette tukle med speke-prosessen? Mvh. Jon Martin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.