Jump to content
flanged

Fattern treng hjelp til håndkikkert !

Recommended Posts

Hei,

 

Som overskriften fortel, fattern treng hjelp til val av kikkert. Han jaktar råbukk, hjort og litt småvilt (Hare). Han likar òg å gå i fjellet etter multer og fiske. Kikkerten treng ingen avstandsmåler, men han vil ha anten Swarovski, Zeiss eller Leica.

Fattern er 72 år, så kikkerten bør ikkje vege all verda. Han har sett éit tak på 10.000,-

 

Nokre forslag eg kan bringe vidare ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prøv å finne zeiss FL 8x42 eller 10x42 pent brukt. Viktig at det er FL linser og ikke den første Victory serien.

Share this post


Link to post
Share on other sites
- Han jaktar råbukk, hjort og litt småvilt (Hare). Han likar òg å gå i fjellet etter multer og fiske.
Viktigere enn både kvalitet, pris og andre gimmicker er VEKT! Har man kikkerten i sekken, er vekt underordnet - men da går man ofte glipp av å se hvilken fugl som flyr mellom trærne. Skal man ha den hengende rundt halsen dagen lang, bør den ikke veie særlig over halvkiloen. Og skal man kunne putte den i ei vanlig lomme, må den være både liten og lett.

 

Jeg kjøpte en Zeiss Conquest 10 x 30 T i sommer - den veier ca. 570 g, 645 g med god, polstret bærereim og okularbeskytter. Det er STOR forskjell på å bære den, og å bære en 10 x 40/42, utrolig hva ca 200 g utgjør! Den gjør god jobb i det aller meste. I omtrent stummende mørke blir den for lyssvak, i forhold til 7 x 50-kikkerten ("Kosygin", russer fra ca 1970, går utenpå Zeiss og Leica riflekikkerter!). Er hjorte- og rådyrjakt i dårlig lys hovedbeskjeftigelsen, kan valget bli en 7 x 50 eller 8 x 56 - men alt det glasset veier mye!

 

Conquest'en kosta forresten ca. 6.500,- - jeg ser at det er kommet en 10 x 42-versjon, som koster litt over 7.000,- - sikkert vel anvendte penger.

 

Et alternativ kan jo være en liten 10 x 25 til turbruk, går lett ned i ei lomme (Steiner SkyHawk er et rimelig alternativ, nesten like god som Zeiss/Leitz), og en 7 x 50 eller 8 x 56 til bukkejakta - hvis Zeiss leverer Conquest i slike størrelser, kan dette la seg gjøre, uten å gå særlig over budsjettet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min fatter fikk et godt tilbud på en Minox hos pvas.no, men jeg husker ikke hvilken modell det var.

Beste håndkikkert noen av oss har brukt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Til oppgitte bruk - og pristak, ville jeg uten tvil gått for en brukt Swarovski El 8.5x42. Om en følger med på Finn.no dukker det opp en og annen brukt i prisklassen 7.5- 10.000kr. Denne kikkerten har alt en kan drømme om til den jakten faren din bedriver. Fokuseringen er så "kontant" at en kan filterer ut detaljer på lange hold i tett skog mm. Den er også såpass lyssterk at han ser detaljene mye lenger nattes tid, en med et topp kikkertsikte. Litt tyngde har den, men den optiske kvaliteten gjør at den blir lett å bære. :wink: En får ikke ny optikk i toppklasse for under 10 store. Mye optikk er OK, men har en først brukt en EL i en tid, så legger en merke til forskjellen. EL-en kan i mange tilfeller være forskjellen på suksess og fiasko på hjortejakt. :winke1:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

For å slippe å bry seg om vekt på kikkert bør han kjøpe denne bæreselen: http://www.sportsbutikken.no/default.pl ... pageId=610

 

Kan ikkje skjønne at vi har klart oss uten denne i alle år, den er helt genial. Aldri mer sliten nakke, selv med en 8x56 rundt halsen en hel dag!

 

Kan igjen anbefale Vortex Viper HD. Masse kikkert for pengene!

http://www.sportsbutikken.no/default.pl ... pageId=647

 

Her er en test av denne: http://www.allbinos.com/240-binoculars_ ... 10x42.html

 

mvh

olafen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...