Jump to content

Alvorlig våpenbeslag


Kalstad

Recommended Posts

Fra et nyhetsoppslag i den annerkjente løssalgsavisen Dagbladet nylig:

http://www.dagbladet.no/2012/12/27/nyhe ... /24887793/" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Litt nede i artikkelen:

"Gjengsjef-venninne smuglet maskinpistol fra Norge

 

Mahad Gududow var for noen år siden blant de mest fremtredende lederne i gjengen Original Gangsters (OG) i Sverige. I 2008 slo politiet til mot leiligheten til en kvinne med relasjon til Gaududow. Der fant de både en luftpistol og ammunisjon, skriver Expressen. I avhør med politiet kom det noen dager seinere fram at kvinnen hadde hjulpet Gaududow med å smugle våpenet over grensa til Sverige fra Norge.

 

Gaududow ble dømt til ett år og seks måneders fengsel for forholdet. Kvinnen fikk ni måneders fengsel."

 

Tatt i betraktning sammunnsskadepotensialet i en (maskin)luftpistol,og esken(e) med luftkuler, som kjent er det farlige eksplosiver det der er snakk om, var straffen overraskende mild.

 

Heh? Smuglet maskinpistol FRA Norge? Trodde det meste gikk andre vegen...

Link to comment
Share on other sites

Tråd stengt. Les forumreglene.

 

- Diskusjoner eller postinger om våpen brukt eller ervervet i selvforsvarssammenheng, bæring av våpen for bruk i selvforsvar, eller andre våpenrelaterte tema som beveger seg utenfor våpen brukt i fredelige sammenhenger, altså jakt og sportsskyting.

- Diskusjoner om våpen brukt eller ervervet for aggressive og aktive sammenhenger, som opprør, borgerkrig, styrting av regjeringer, leiesoldatvirksomhet, skyting mot andre mennesker osv. Unntaket her er skyte- og våpentekniske temaer innenfor forsvaret i Norge eller andre land, dog kun i de formene som både i våpenteknikk og utførelse har klare paralleller til tilsvarende norske sivile skyteformer og våpen.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...