Jump to content

Endring av våpenloven ?


D52

Recommended Posts

Enig med Lindskog. Limer inn kommentaren her:

 

"Over 70.000 våpen er registrert på avdøde personer. Politiets kontroll er svært liten.”

Hva har dette med strengere våpenlov å gjøre? Skal man straffe døde mennesker for ikke å levere inn våpen etter at de dør?

 

Vi har ca. 4 dødsfall i året med skytevåpen, ca. halvparten av disse er med ulovlige våpen som ikke kommer fra “den enkle veien.” Ofte er det gjerne en jaktulykke i året av disse også.

 

“Vi er ikke i tvil om at altfor mange nordmenn har våpen” Med dette konkluderer jeg at 2 dødsfall, hvorav en er et uhell er nok til å fjerne en halv millions menneskers glede. Sykt bra! Hva skal vi med glede i dagens samfunn? Vi har tv!

 

ikke alle betaler jegeravgift, det er ikke alle år det passer seg. Kanskje de skal på jakt til neste år? Kanskje de har et år hvor de bare skyter på blink?

 

Folk som viser ekstremistholdninger er det opp til politiet å gi avslag på våpensøknader for da disse ikke er edrulige, noe som er et krav i lover for å eie våpen. Hvorfor straffe lovlydige mennesker for andres idioti?

 

Det er så mye teit her at jeg ikke aner hvor jeg skal begynne.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel mer som at mange våpen overdras som arv til både gamle kjerringer og familie som ikke har det minste bruk for de. Mora til eksen fikk overført både kammerlader og jaktrifler samt salongrifla etter gubben tok kvelden.

 

Hva i alle dager skal de med slikt ?? Bilen ville hun ikke ha siden hun ikke har lappen. Men hu jakter ikke, og kommer aldri til å gjøre det heller. Og det er garantert mange slike tilfeller.

 

Det er bare bra at det strammes inn og ryddes opp. Når du dauer så er det ikke riktig at jaktvåpen skal arves sånn uten videre når man søker. Det skulle vært like vilkår for de som arver, dvs at de ha en grunn til å få beholde rifler og hagler.

 

En opprydding er på sin plass. Det er for mye rart i hus og hjem.

Link to comment
Share on other sites

D52... Har du hørt om noe som heter affeksjonsverdi? Jeg siterer store norske leksikon: "Affeksjonsverdi, den følelsesverdi en gjenstand har for et menneske uten hensyn til pengeverdien, f.eks. som et minne." Tenk litt på det før du vil ta i fra oldemor hennes avdøde manns Krag :roll:

Link to comment
Share on other sites

Jo selvfølgelig. Det er jo på det grunnlaget de får arve jerna....høl i huet...

 

Affeksjonsverdi på et skytevåpen...eh.....

 

skytevåpen...

 

Det er ikke riktig å få erhverv på slikt. Det skulle vært krav til plombering hvis det ikke lengre skulle brukes til jakt. Det spiller jo heller ingen rolle om det plomberes hvis det heller ikke brukes.

 

Folk er litt for våpengale i Norge. Skal ha mest mulig.....

 

Hvis disse kjerringe eller arvingene absolutt vil ha noe av affeksjonsverdi så kan de vel overta tøfler og sengetøy, som gubben brukte hele tiden ?? Hvorfor absolutt et jaktvåpen ?? Det er jo bare et stykke metall og tre, ev kunstoff og metall...

 

Folk må se seg etter bedre ting å sette fokus på en dette våpengreiene og lysten til å ha flest mulig av de...

 

Idioti rett og slett.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Du har noen gode argumenter D52, men det er flere momenter i denne saken som må vektlegges.

- forringelse av arven. Både det økonomiske tapet ved en plombering, samt det faktum at du risikerer å ødellege viktige historiske og kulturelle gjenstander. Norge har en lang og stolt våpenkultur. Jeg ser ikke helt hvorfor du vil forandre dagens system? Her må du overbevise meg D52.

Link to comment
Share on other sites

Så nå er man idiot fordi man mener våpen som går i arv burde registreres på den som arver det ... hvis affeksjonsverdien er så høy og du ikke skal bruke det selv så er vel ikke verditapet ved en plombering noe å bry seg om hvis du ikke vil registrere det i funksjonsdyktig stand.

 

Hvis 70.000 våpen er registrert på folk som ikke lever lenger bør det absolutt ryddes opp!

 

Tsk tsk tsk ... men å diskutere noe her rasjonelt har visst blitt en utopisk oppgave uten å bli skjelt ut, kanskje på tide å finne et nytt forum uten intolerante våpengriske tullebukker som hvis du ikke er enig er en idiot.

 

Great success :-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes tallet i artikkelen virker noe høyt. 2,5 milioner registrerte våpen ? Jeg trodde tallet var ca en milion lavere....

 

Når det gjelder arv av våpen, er ddet mulig i dagens regelværk å arve rifler og hagler som afeksjonsverdi, men dete r ingen automatikk i det.

Pistoler er det ikke mulig å arve, eller eie på grunn av afeksjon.

 

Men man kan få "midlertidig" tillatelse, slik at man får solgt de...

 

Jakt og våpen er i motsetning til hva D52 mener en del av norsk kultur, og det er naturlig at våpen går i arv.

 

At gamle frøken Hansen har to rifler, og en hagle (forsvarlig oppbevart) etter Herr Hansen, er ikke en sammfunnsrisiko.

 

At våpenregisteret er dårlig, magelfult, utdatert og fullt av feil derrimot er mer alvorlig.

 

Det er vel av og til måten ting blir sagt på, mer en hva man sier..... Men man trenger ikke å kalle folk idioter heller...

Link to comment
Share on other sites

Manglen på kunnskap i denne tråden er rett og slett sjokkerende. Enten så er det et par stykker her som er rett og slett troll som ikke er jegere eller skyttere på ordentlig, eller så er de 12 år gamle som dermed heller ikke er jegere og skyttere, og mangler både viktig livserfaring og kjennskap til loven. :roll:

 

Det er vel ingen som sier at våpen etter avdøde ikke skal registreres! Det at det ikke har skjedd er et glipp i systemet, for det skal registreres selv om det er snakk om arv/overtagelse ifbm affeksjonsverdi. Og selv om bestemor ikke jakter selv, er det godt mulig at barnebarna viser interesse men er for unge til å overta selv inntil videre. Å påstå at det er for mange våpengale "gun nuts" og for mye våpen i Norge er noe av det dummeste jeg har lest her på lenge. Det har blitt bevist gang på gang at dette ikke er et problem i virkeligheten selv om deler av media prøver å få det til å se ut som et problem.

Link to comment
Share on other sites

Å påstå at det er for mange våpengale "gun nuts" og for mye våpen i Norge er noe av det dummeste jeg har lest her på lenge. Det har blitt bevist gang på gang at dette ikke er et problem i virkeligheten selv om deler av media prøver å få det til å se ut som et problem.

+1 :)

Link to comment
Share on other sites

Det er flere eksempler på at mor overtar våpen på arv fra far for videreføring til barn når det barnet er gammel nok. Det samme er det med bestemor. Min siste erfaring er min svigerfar som var aktiv jeger. Da han gikk bort ville han at barnebarnet skulle arve en .22 rifle og en hagle. Sønnen hadde mere en nok våpen slik at svigermor overtok våpen på arv til barnebarent er gammel nok. Og det er ikke akkurat unikt i et land med så sterke jakttradisjoner som vi har her på berget.

Men når det gjelder Politiets kontroll så er det en helt annen sak. Politiet har ikke resurser til å utføre den kontrollen de skal utføre ut fra loven. Dermed er det relativt mange som har våpen uten å tilfredstille kravene. Men det er en jobb for etaten og ikke for oss.

Link to comment
Share on other sites

Det var i november 2011 ca 1,2 millioner registrerte våpen i Norge, i tillegg er det anslått at det kan være opp mot 800 000 uregistrerete, men lovlige hagler (anskaffet før 1991).

 

Våpenlovutvalget (NOU 2011:19) tar opp problematikken med "arve-våpen" i sitt forslag til ny våpenlov, noe som antagelig vil endre på at 70 000 våpen i dag er registrert på avdøde personer. De foreslår også et permanent våpenamnesti, grunnet at det ofte dukker opp våpen ingen hadde kjennskap til bl.a. ved opprydding etter avdøde personer.

 

Våpenlovutvalget tar også opp manglene i våpenregisteret og foreslår en opprydding der, uheldigvis til en anslått kostnad på 20 mkr som de foreslår skal betales av våpeneierne gjennom en avgift.

 

Dette er en av ulempene ved dette lovforslaget, de anslår at det trenges 120 nye stillinger i politiet (våpenandminsitrasjonen) til en kostnad på 87 mkr pr år, og at dette også skal betales av våpeneierne gjennom en avgift :evil:

Link to comment
Share on other sites

Man kan jo lese litt her over hvilke funderinger bla Arild Groven har. Som er generalsekretær i Norges skytterforbund. Og hva Leder for Våpenlovutvalget Ingrid Røstad Fløtten tenker på.

http://www.dagbladet.no/2011/08/30/nyhe ... /17874729/" target="_blank

 

Men se for all del bort i fra hva som skrives ang ABB. Det er ikke det jeg linker til, men kommentarene til de jeg nevnte over

 

Og her kan man lese litt om misforståelser etc i forbindelse med den nye våpenloven http://www.nv.no/Web-dokumenter/HTML-do ... %20web.htm

Link to comment
Share on other sites

Nok en gang, det er ikke de registrerte jakt/sports -våpen som er problemet! Problemet er vel at det er litt (ALT) for mange uregistrerte våpen som har blitt lurt inn i landet på ymse vis. Tror vel at de fleste terrorister ikke har den samme tidsplanen som kommandør koko.

 

Det politiet bør gjøre er vel å finne alle de ulovlige våpen som er i hendene på mulige terrorister. Eller stoppe de på grensa!

 

Ett annet problem er vel stjålne våpen. Hva med de? Bør bli lettere for politiet å ransake hus ved mistanke om oppbevaring av ulovlige våpen. Da tenker jeg ikke på enkefru Hansen, eller registrerte jegere og sportsskyttere.

 

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

 

 

Da jeg først leste denne nyhetssaken, var det dårlig journalistikk og Grovens manglende evne til å holde seg til egen leir som slo meg.

 

I dag er det en déjà vu av siste års diskusjoner.. synes vi heller burde stemme om gitaren og fokuseres på mer lystige ting i forumet. Enige om endret våpenlov blir vi ikke uansett.

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke greit med åpenhet i slike saker ? Det er jo ikke rart at man ønsker mer kontroll når mange skyttere og jegere ønsker alle slike saker lagt døde og begravet, slik at de kan få luske rundt i all hemmelighet med det de har av skytevåpen. Det er hva jeg kan tenke meg at mange tror om jegere og skyttere.

 

Det blir litt som med UFO historier. Når folk ikke vet er det lett å finne på saker og ting.

 

Hvis alle jegere og skyttere har rent mel i sine poser så har de jo ingenting å frykte. Men hver gang det nevnes ordene "våpenlov" "regler" "kontroll" "innehav" etc så mister 95% hodet og kommer med alt man har av motargumenter.

 

Jakt og skyting er en flott hobby/livstil. Jeg har aldri ment noe annet. Men skytevåpen bør det føres streng kontroll med.

 

Det rare er at mange opptrer så fryktelig korrekt, og er så fryktelig korrekte. Men jegere og skyttere er som folk flest. De drikker og sjangler, kjører i fylla, denger kjerringa og ser på porno, diskuterer politikk eller størrelsen på fluebæsj... De er jo som folk flest, meg og deg og vi to.... men ønsker å prøve å fremtre som noe helt særegent pga det at de har noe som smeller...

 

Det er jo litt skinnhellighet? Aldri gjøre noe som helst feil eller galt (ups, den elgen var en sau gitt)

 

Men hva er problemet med større kontroll ? Kjører man bil og mister lappen pga en eller annen grunn så innfinner de fleste seg med det. Men mister de ei børse pga de har gjort noe feil 8eller får ikke lov til å kjøpe) så går man mann av huse for å fortelle den idioten på våpenkontoret det ene og det andre....

 

Begrensinger.. Det er ikke så dumt det.

Link to comment
Share on other sites

Men folk gjør det alikevel.

 

Hvorfor er folk så imot et bedre register/registrering ang våpen ? Jo, for da kan de ikke lengre gjøre som de vil ? Man følger jo alle prosedyrer for å skaffe seg det/de. Hvorfor skal man da plutselig være helt på tuppa når det snakkes om dette ?

Link to comment
Share on other sites

Ja du er jo rette ræva til å snakke om det D52...

 

Du snakker om å se litt lenger enn nesetippen, men å hindre Gammel Ola Nordmann å få beholde

ishavsbørsa etter bestefaren med begrunnelsen affeksjonsverdi vil du gjøre for "rikets sikkerhet"...

 

"Folk er litt for våpengalne i Norge, skal ha mest mulig..."

Klippet bort personangrep. M.K

Link to comment
Share on other sites

Jo selvfølgelig. Det er jo på det grunnlaget de får arve jerna....høl i huet...

 

Affeksjonsverdi på et skytevåpen...eh.....

 

skytevåpen...

 

Det er ikke riktig å få erhverv på slikt. Det skulle vært krav til plombering hvis det ikke lengre skulle brukes til jakt. Det spiller jo heller ingen rolle om det plomberes hvis det heller ikke brukes.

 

Folk er litt for våpengale i Norge. Skal ha mest mulig.....

 

Hvis disse kjerringe eller arvingene absolutt vil ha noe av affeksjonsverdi så kan de vel overta tøfler og sengetøy, som gubben brukte hele tiden ?? Hvorfor absolutt et jaktvåpen ?? Det er jo bare et stykke metall og tre, ev kunstoff og metall...

 

Folk må se seg etter bedre ting å sette fokus på en dette våpengreiene og lysten til å ha flest mulig av de...

 

Idioti rett og slett.

Selvfølgelig bør alle våpen registreres, og oppbevares i henhold til loven. Men vær så snill... foreslå istedet økt politi innsats for å håndheve gjeldene lover. Ikke prøv å kødde til den fine folkelige tradisjonen vi har i dette landet, litt beina på bakken. Mer støy om ett annet registrerings byråkrati, og årlige avgifter vil følge naturlig, slutt på eierskap :evil: Ev. flytt til England, jeg bidrar gjerne til biletten.
Link to comment
Share on other sites

Klippet bort personangrep. MorganKane

 

 

Ta ballen, ikke mannen :wink:

 

Forøvrig er jeg ikke enig i D52's grundholdning om at Nordmenn er våpengale, og har en "skal ha" mentalitet. Mitt syn, som jeg tror og håper er ganske representativt, er at Nordmenn (nye som gamle) har et sundt og godt forhold til våpen. Og at folk ikke oppfatter deg som en mørkemann selv om man har full jakt-garderobe og en del konkurranse våpen i tillegg... De fleste assosierer våpen med jakt og konkurranse.

 

Forøvrig minner de jeg kjenner med flest våpen mer om de fyrene du møter i "Norsk Modelljernbane Forening" enn TV-Gangstere..... Og det tror jeg speiler litt hvordan sammfunnet ser oss også, Rare, men ikke farlige.

 

Men det er jo noen, som D52, som har ett annet syn på våpeneiere.... Så la skjegget gro, reparer brillene med tape. Ta på en slitt collage genser med Norma reklame og gå i Crocs på butikken, så vi oppretholder imaget ;-)

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig bør alle våpen registreres

Jeg synes ikke dette er så selvsagt.

 

Vi har jo nærmere en million uregistrerte hagler her i landet, og problemene med disse er minimale. Canada, som det er naturlig å sammenligne oss med, besluttet den 6. april i år å fjerne registreringsplikten på flere våpenklasser grunnet enorme kostnader og liten (kanskje negativ?) nytteverdi.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig. Brukte for få ord, mente de som det er reg. plikt på i dag/følge gjeldene lover uten nye nytteverdiløse paragrafer. Ang. Canada, fint det finns litt fornuft igjen noen plasser.

Link to comment
Share on other sites

Såså. Det kunme vært værre. Vi kunne bodd i uk :

 

"No shooting magazines for sale to under-14s"

"

And even adult customers attempting to buy a magazine featuring shooting now face a humiliating alert as staff receive a "till prompt" to check the buyer's age. The high street retailer based the policy on the qualifying age for a firearms certificate and says checks are already in place for a range of products, including scissors and adhesives "where an element of common sense" is required.

"

http://www.thisiscornwall.co.uk/shooting-magazines-sale-14s/story-17088590-detail/story.html?6992881386&redirected=true

Link to comment
Share on other sites

Jeg spør, hvem sin skyld er det at det er mange våpen er registrert på avdøde personer? Er det slektningene eller politiet? Vist er det de etterlatte sin plikt å melde i fra til politiet når en våpeneier dør men det er søren meg politiet sin plikt og jobb å fange opp at en våpeneier dør og kan sende ett brev til nærmeste etterlatte hvor dem spør hva som skjer med pangen.

 

At noen synes det er teit at man kan arve våpen pga affeksjonsverdi har jeg ikke noe problem med å skjønne, jeg synes fotball er fryktelig teit og "fotballidioter" kan ikke skjønne hvorfor men jeg aksepterer at sporten finnes og at det finnes folk som elsker det uten å kalle dem for tullinger.

 

At du D52 ikke kan skjønne at ett våpen har affeksjonsverdi for noen får så være, det er vel like teit som at en gammel bibel har affeksjonsverdi for noen, men så lenge personen som arver det er skikket til å eie våpen og oppbevarer det etter loven så er det vel ikke noe problem at de arver det med grunnlag i affeksjon. Affeksjon er subjektivt og ingen er like, ser jo det klart i denne tråden.

 

Bør det føres streng kontroll med hvem som eier våpen og hvordan det blir oppbevart? Ja for pokker, helt enig. Men hva mener du bør være strengere kontroll enn det som vi har i dag? Holder det ikke med at politiet vet at vi er våpeneiere eller skal vi alle oppbevare våpnene hos politiet?

Link to comment
Share on other sites

Joda, god orden kan være bra. Påfølgende avgifter for hvem? Blir det årlige avgifter på lisens, ikke en engangsavgift som i dag ved søknad, er dette som leasing å regne. Da eier vi ikke våpen lenger, men leier de. Flotte utsikter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg klarer ikke å forstå hvorfor folk skal være negative til et oppgradert register hvor det faktisk er orden i sysakene.

Det er jo bare positivt, da får man bedre kontroll og god statistikk, og det gavner jo bare de med rent mel i posen.

Link to comment
Share on other sites

Rent mel i posen?

 

Denne argumentasjonen irriterer meg litt.. det vel ikke bare snakk om å oppgradere fra Våpenregisteret 1.0 til Våpenregisteret 2.0. Men en endring av praksis av hvordan det driftes. Altså som nevnt over, at man mister eierskap i våpen i større grad enn i dag.

 

Jeg er vel ikke kriminell for å være bekymret for at sønnen eller datteren min ikke skal få arve min farfar's krag? Er vel heller ikke kriminell for at jeg synes Kåre Knotpung bør få beholde riflen sin etter spektakulært fall ned steinura - som setter han ute av stand til å jakte de nærmeste 10år? Det å ta fra han jaktrifla og håp om fremtidig jakt, vil med stor sansynlighet gå ut over selve livskvaliteten til Kåre Knutpung.

Hvordan blir da regnskapet? Er de "passive" en såppas stor samfunnsrisiko at det er verd de negative sidene? Jeg tror ikke det.

Link to comment
Share on other sites

Rent mel i posen?

 

Denne argumentasjonen irriterer meg litt.. det vel ikke bare snakk om å oppgradere fra Våpenregisteret 1.0 til Våpenregisteret 2.0. Men en endring av praksis av hvordan det driftes. Altså som nevnt over, at man mister eierskap i våpen i større grad enn i dag.

 

Jeg er vel ikke kriminell for å være bekymret for at sønnen eller datteren min ikke skal få arve min farfar's krag? Er vel heller ikke kriminell for at jeg synes Kåre Knotpung bør få beholde riflen sin etter spektakulært fall ned steinura - som setter han ute av stand til å jakte de nærmeste 10år? Det å ta fra han jaktrifla og håp om fremtidig jakt, vil med stor sansynlighet gå ut over selve livskvaliteten til Kåre Knutpung.

Hvordan blir da regnskapet? Er de "passive" en såppas stor samfunnsrisiko at det er verd de negative sidene? Jeg tror ikke det.

 

Jeg snakker om diskusjonen rundt nytt våpenregister, og penger for å drifte dette. Ikke om affeksjonsverdi eller arv, jeg trodde det kom ganske klart fram i hva jeg skrev...

Link to comment
Share on other sites

Det var litt upresist formulert, jeg mener gode grunndata, som igjen kan brukes til god statistikk.

 

Om du f.eks ser på gjørv-kommisjonens våpenkapittel, er all statistikk de bruker fullstendig mangefull, og da åpen for tolkning, og det er en dårlig ting.

Man kan med et oppdatert, vedlikeholdt register også raskt se hvilke og hva slags våpen som misbrukes og av hvem, og om noen som i senere tid har blitt uegnet, har noe registrert på seg. Det finnes generelt ingenting som tilsier at det er ok med et dårlig mangefullt register, foruten pengebruken.

Men den pengebruken tror jeg vi er tjent med, så fakta kommer fram istedenfor synsing i debatter.

 

Folk er uenige om så mangt, men man kan i det minste slippe å være uenige om fakta.

Link to comment
Share on other sites

Vi nordmenn forsøker iherdig å lage regler og lover på områder som vi tror er en trussel mot oss, eller kanskje ikke forstår, som dermed er "lovløse", ukristelige etc. Mye av denne aktiviteten skriver seg fra ren og skjær angst, personlig eller delt med andre engstlige.

 

En Bjørn Grinde d.Scient og Dr.Philos i biologi, har skrevet en artikkel: "Hvorfor så mye angst?"

 

Han spør hvorfor vi har så mye angst; er det virkelig meningen at vi skal lide så mye?

Evolusjonen har gitt oss frykt, for at vi skal unngå/være forsiktige i potensielt farlige situasjoner. Da pumper kroppen ut stress-hormoner, slik at vi enten kan slåss eller flykte ut av situasjoen.

Evulosjonen har også sørget for at frykten utløses heller for ofte enn for sjeldent, fordi det å ikke reagere på en farlig situasjon kan være livsfarlig.

Konklusjonen hans er at årsaken til angstlidelser, ligger i misforhold mellom dagens levesett og det liv evolusjonen har tilpasset oss å leve. Spesielt ser en hos barn at kortvarig adskillelse fra foreldrene kan utløse stress respons hos barn. Det som ansees idag som normal barneoppdragelse, har muligens en tendens til å overstimulere barnets frykt-reaktion slik at flere og flere utvikler angst.

 

Sammen med flere faktorer kan dette forklare dagens høye nivå av angstrelaterte problemer.

 

http://mammanett.no/forum/showthread.php?38560-Angst-samfunnet-vs-evulosjonen

 

----------------

 

Spesielt om Armafobi:

 

Armafobi (armaphobia) er angst for våpen (skytevåpen, kniver, mm.).

 

Enhver med diagnosen armafobi har en herskende fobifrykt for våpen. Grunnen til en fobi som denne for våpen er i de fleste tilfeller vanskelig å nøste opp i, men ofte er årsaken forstyrrende opplevelser eller uheldige tenkesett. En fobi for våpen kureres hos spesialpsykolog med medisiner eller terapi.

 

Armafobi kalles også for våpenangst, men beskrivelsen armafobi er det hyppigst brukte navnet for akkurat denne angstlidelsen.

http://www.fobier.net

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ikke en endret våpenlov er begrunnet i "våpenangst" altså :)

 

Enig i det, normalt forsøker en å gi en vitenskapelig fundert begrunnelse for lovbestemmelsen, en angst-begrunnet sak vil ikke gå igjennom på stortinget.

Kan vi derimot skape en "samfunnstrussel" f.eks. av at 70000 våpen har avdøde eiere, ved hjelp av aviser og tv, så kan vår angst skjules bak argumenter som gir seg ut som fakta og nye regler kommer innen rekkevidde.

 

 

@evert, du har en interessant vinkling, det er plenty andre spennende tråder å følge!

Link to comment
Share on other sites

Spennende å se hvor lang denne tråden klarer å bli, og hvor mye svada dere klarer å lire av dere før den stenges.

 

så lenge folk klarer å holde seg til sak er det ingen grunn til at den skal stenges.

 

Da kan man jo vinkle det dit at man driver med sensur. Vet ikke om det er spesielt lurt om det hadde dukket opp p Aftenposten eller VG ? "Våpeneiere tier og fornekter" eller "våpeneiere nekter allmennheten innsyn" etc etc

 

Det er jo flott ?

 

Da viser man virkelig at her prøver man å skjule noget, eller tie noget....

Link to comment
Share on other sites

Nå skal vi vel kanskje vente til det foreligger dom i saken og det faktisk er slått fast at det er begått ulovligheter - det er jo ellers stemning for likhet for loven her inne :wink:

 

Når det er sagt hadde kanskje misforståelsene vært unngått dersom våpenregisteret hadde blitt vedlikeholdt på en forsvarlig måte - det fins vel eksempler her inne på at folk har opplevd at registreringer som skulle vært i orden ikke var det.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...