Jump to content

Ruger 10/22-klubben


Xesray

Recommended Posts

Da er jeg blitt medlem i Ruger 10/22 klubben.

Ikke fått testet rifla enda, men håper den skyter bra på 50-100M. Usikker på hvilken stokk jeg skal bruke,

den orginale er penere, men Archangel stokken er mer behagelig.

 

Ruger 10/22 Target

A-tech demper

Leupold ringer

Falcon Menace kikkert

Champion 2fot

 

Her med orginal stokk.

eWZGUlA0.jpeg

 

Her med Archangel stokk.

YklZSUVN.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Fikk testa 10/22`n igår, et par hundre skudd totalt! Virkelig gøy. Fikk testa BX25-magasinene mine, og de fungerte feilfritt med både Topshot og Federal bulk (525skudd/230kr)

Har også handlet en hurtiglader fra ebay, hvilket gjør ladejobben til en lek!

Skal se om det ikke blir en runde idag også! :)

 

VjJhVmNw.jpeg

 

Sitter å vurderer skinner siktet til min takedown også, hvordan syns du det virker i bruk? Hvordan er høydejusteringa?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jeg har en liten sak som jeg håper noen kan hjelpe meg med. Kjøpte meg en 10/22 TD i fjor. Jeg har problemer med at det oppleves noe dødgang i sammenkoblingen mellom kolben og pipen.

Jeg har justert strammehjulet såpass mye at jeg akkurat får den i lås.

Dersom jeg holder kun på skjeftet under skyting, får jeg ett treffpunkt. Dersom jeg holder på pipen får jeg et mye høyere treffpunkt.

Dødgangen gjør at riflen "bøyer seg" i koblingen. Er ikke snakk om store bevegelsen, men nok til at treffpunktet avviker ca 10cm på 50m

 

Merker at dette plager meg litt.

Har dere noen tips til meg?

Link to comment
Share on other sites

Ta av løps båndet, og skru av forskjeftet, og sjekk at takedown blokka ikke sitter løst.

I såfall, dra den til med litt locktite på skruene.

 

DSC00786_zpsxqivtvyw.jpg

 

Når dette er sagt, så opplevde jeg også litt varierende treffpunkt ved forskjellig skyting med tofot, frihåndsskyting etc. med takedownen min.

Men langt ifra så mye som du beskriver.

Jeg bedda rifla i en fast kolbe til slutt.

Link to comment
Share on other sites

Hei,

 

Vurderer å bli medlem av denne erværdige klubben, virker som et utrolig morsomt våpen.

 

Har sett på takedown versjonen, men hørt at stokken er litt liten, så vurderer å bytte, evt en med justerbar kolbe.

Noen som har prøvd noen andre syntet stokker til TD?

 

Er jo to veier å gå; justerbar (taktisk) eller lettvekter, det siste appelerer da jeg kunne tenkt meg å ha den i sekken på rypejakt etc.

 

Har funnet en del stilige, TacStar (nederst) stokken synes jeg ser best ut kanskje, men er det ikke litt trøblete med innfellbar stokk i Norge?

 

http://www.agparms.com/agp-arms-10-22-f ... -kit-gen2/" target="_blank" target="_blank

 

http://www.hogueinc.com/store/products/ ... tock/18777" target="_blank" target="_blank

 

http://www.tapco.com/products/ruger/ind ... ductId=442" target="_blank" target="_blank

 

http://www.midwayusa.com/product/153539 ... -synthetic" target="_blank" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

litt trøblete med innfellbar stokk i Norge?
Riflen må holde kravet på 840mm totallengde i korteste skytbare form, altså med stokken helt innfelt.

 

Ahhh, ser jo at du har gjennomført et særdeles flott prosjekt, bla med deler fra Volquartz.

Hvordan fikk du det importert?

 

Og lurer på en ting ang. magasin størrelse på jakt etc. Må man blokke magasinet som på automat hagle, eller er det nok å bare ha få skudd i magasinet? Går jo ikke rundt med bananmag på jakt, men mange magasine har jo plass til fler skudd.

Link to comment
Share on other sites

...bla med deler fra Volquartz.

Hvordan fikk du det importert?

Volquartsen-komponentene ble kjøpt fra Midway. Andre deler kom fra nettbutikker som eksporterte da jeg holdt på, deriblent Stocky's Stocks og et par Ebay-utsalg.

Ad magasin og jakt, så sier regelverket kun hvor mange skudd du har lov å ha i, ingenting om blokkering/plombering. Men i praktisk jaktbruk står et bananmagasin bare i veien :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hehe, tror at par i jaktlaget hadde sperret øynene opp hvis jeg stilte med fullt bananmag (og fylte to skudd i).

 

Den fra Magpull var veldig fin, men ikke til takedown.

 

Synes den fra Hogue virker veldig bra, men litt klumpete? Liker litt stilen til Tapco Intrafuse; enkel og slank, med skinner fastmontert. Litt irriterende at alle de minimalistiske også har foldbar kolbe, kunne tenkt meg en campgun stil stokk, bare ikke i foldbar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har fått testa min 10/22 i helga. Har en standard karabin med laminert stokk. Har tofot fra biltema på og en subsonic 35 demper kjøpt sammen med rifla fra Jaktdepotet i Drammen. Kikkerten er en Leapers 4-16x50 mil-dot kjøpt på eBay. Kjempefornøyd med denne.

 

Opplevde at presisjonen muligens var noe varierende med demperen på. Finnes det andre erfaringer med dette?

 

I tilfelle noen andre har samme demper så er elementene utstyrt med ett slags hakk i. Prøvde demontere den så godt jeg kunne for, om mulig, og sortere disse slik at det, på en måte, ble en mer logisk "oppbygning" av demperen. Fikk det ikke helt til, men presisjonen bedret seg etter å ha kanskje flyttet om på to elementer. Lurer på om dette bare er placebo eller om noen kanskje har en kvalifisert mening rundt dette?

 

Har også ett orig dobbelt BX25-magasin. Opplevde endel kluss med lading fra dette. Patroner som kiler seg, og at utkast skjer uten at nytt skudd føres inn i kammer. Vet å ta nytt ladegrep ser jeg at patron skyves opp i magasin litt tregt. Noen med erfaringer rundt dette? Kanskje magasinet trenger smurning?

 

Ellers er skyteopplevelsen en helt annen enn med min forrige rifle. En Savage 64F... Som å bytte fra Toyota til BMW... ;-P

Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Melder meg inn her med min tre uker gamle heldempede takedown fra Alms påmontert rødpunktsikte fra Aimpoint og den billigste tofoten Alms hadde når jeg var der.

Fikk endelig tid til å teste den for første gang på banen i dag. Skjøt på 100m, og det var relativt vindstille, med en liten trekk fra høyre.

Er egentlig veldig fornøyd med samling og funksjon. Skjøt 200 skudd med CCI std. Meget lite lyd når jeg skyter. Mindre lyd enn de andre TD som var på banen i dag. De var påmontert "vanlig" .22-demper og brukte samme ammunisjon.

 

TD var forresten godt representert på skytebanen i dag. Vi var tre stykker som kom, helt uavhengig av hverandre. Virker som om den begynner å bli mer populær, hvertfall her i området.

 

Har selv ikke gjort noe med riflen enda, da jeg ville se hvordan den gikk før jeg begynte, men skal få bedre avtrekk, forsterke stokken der skruen til tofot sitter, bytte bolt stop til auto release, polere inni glidekassen og sikkert andre ting som jeg kommer på etterhvert.

 

Tok noen bilder underveis:

 

normal_DSC_0013_beac5856.JPG

 

normal_DSC_0004_a41f682a.JPG

 

normal_DSC_0007_74b42c3d.JPG

 

normal_DSC_0009_9e68cd53.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da ser det ut til at jeg også må ha meg en 10/22, så blir det vel til å hore den opp litt etter hvert ;)

 

Er det noen kolber man bør holde seg unna til disse ? tenker da på lovlighet først og fremst samt kvalitet og passform

Link to comment
Share on other sites

Akkurat det er det veldig lite enighet om. Jeg sier "ja", så lenge man sørger for at lengden er innenfor. Noen sier "ja, men ikke til jakt", fordi man mener det blir "militær karakter". Noen sier "nei", fordi de mener at det er en vesentlig endring (noe som er, rent juridisk, direkte feil).

 

Men jeg tror ikke jeg ville gått for AR-stil med mindre jeg skulle ha den som billig mengdetrening til en skytegren med "skikkelig" AR. Har inntrykk av at de skjeftene som er noenlunde greie i pris ikke er noenlunde greie i bruk. Og skal du lenger opp i pris finner du nok mye annet som er både bedre og mer behagelig.

 

HER er en side med mye sexy, men et litt halvveis rykte for leveringstid og finish. Har du tid og sandpapir er det bare å sikle i vei. Selv liker jeg "Tac-Driver silhouette"-varianten.

 

HER er en annen gjeng som også har en del pent.

Link to comment
Share on other sites

Richards Microfit har dessverre sluttet å eksportere. Har en Tac-Driver stokk på min gamle Brno 2E, og den har jeg ingenting å utsette på - man må selvfølgelig lese hele beskrivelsen så man vet at den kommer 99% tilpasset i utfresningen, altså noe tilpasning må gjøres, og at den kommer råfrest, man må altså pusse overflten og gjøre hele finish-jobben selv. Gidder man legge tid i det blir resultatet svært bra.

Stocky's var i hvert fall veldig grei å ha med å gjøre for et par år siden da jeg kjøpte en Bell&Carlson stokk derfra. Kundeservice var smidige og løsningsorienterte i forhold til å ordne betaling med ikke-amerikansk kredittkort.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ikke klar over at richards var sluttet å eksportere - de klarte seg jo lenge med å deklarere stokkene som "wooden sporting goods"

Stemmer også med det som skrevet over mtp overflate og innletting.

 

Nuvel,

ble lei av "dassrull" kikkerten jeg hadde på salongen, en Vapenringen 3-9x32, og tok en tur ned til min lokale pusher.

Endte da opp med en Stoeger 3-9x40 med parallaksejustering og targettårn. så får vi se om den har lavere dassrullfaktor :mrgreen:

 

 

DSC_0161.JPG

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå byttet buffer til den i kunststoff de har på Våpen Søilen, og dæven, riflen ble mye stillere. Så var bufferen veldig dyr også (180,-), så jeg hadde ikke ventet annet.

normal_20150704_224412.jpg

 

Jeg har også polert på sear og disconnector, samt slipt avtrekkerreturfjæren litt, og fått et kjempeavtrekk. Kort reset og lettere avtrekk. Har ikke målt avtrekksvekt.

 

I tillegg har jeg kjøpt og fått, men enda ikke montert, CST sin auto bolt stop http://cstmtech.com/10-22bs2g fordi jeg hadde lyst. Kostet ca. 1600 (*2. Velg sporing av sending). + toll. Send e-post via kontaktskjema på nettsiden og hils fra Glenn-André. Nå gleder jeg meg til ferien er over, og jeg kan komme hjem og montere dette og prøve det på banen.

 

Jeg kjøpte også et BX10 gjennomsiktig magasin på Våpen Søilen, fordi det var sexy.

normal_20150704_224721.jpg

 

De hadde også det avtrekkersystemet matchriflene (tror jeg) blir levert med til 995,- og 15skuddsmagasin. Kommer kanskje til å kjøpe magasinet, for det var søtt, men avtrekket mitt er bedre etter enn matchavtrekket etter det jeg gjorde.

 

 

Edit: La til bilder.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

På mandag henter jeg min nye 10/22, har også ei pakke med "tuffer buffer" på vei fra Canada, jeg har forstått det sånn at avtrekket ikke er noe å skryte av så da må det gjøres noe med det....kjøper dere ferdige sett eller polerer dere originaldelene ?

vurderer også en lengre mag utløser og muligens en ombygging så sluttstykket låser i bakre posisjon når siste skudd har gått

Link to comment
Share on other sites

Med avtrekk kan man gjøre begge deler. Både Kidd og Volquartsen har gode avtrekk, men de koster. Originalavtrekket har jo litt forbedringspotensiale, så det blir helt klart bedre med litt polering.

 

Å få sluttstykket til å låse i bakre stilling etter siste skudd tror jeg ikke er så lett, jeg har ihvertfall aldri sett den modden. Da må det nok gjøres litt ombygging på både børse og magasin, innbiller meg at det fort vil koste mer enn det smaker, hvis det går i det hele tatt.

 

Edit: Ble nysgjerrig jeg nå, og måtte google litt. Er visst å få kjøpt gitt: http://cstmtech.com/10-22bs2g

Link to comment
Share on other sites

kjøper dere ferdige sett eller polerer dere originaldelene ?

 

Jeg polerte originaldelene etter instruksjon fra youtube.

Det hjalp vanvittig mye.

 

Som sagt i mitt tidligere inlegg, har jeg kjøpt CST sitt sett til auto bolt stop, eller last shot hold open. Installerte det nettopp, og det fungerer. Her bytter man ut bolt stop og sluttstykke. Gleder meg til å teste dette på banen.

normal_20150704_221318.jpg

 

Jeg ser at "bolt release" kommer litt i konflikt med min originale magasinutløser, så nå må jeg kjøpe forlenget magasinutløser. Hadde tenkt å kjøpe det uansett, så det gjør ikke noe.

normal_20150704_224210.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jeg er på utkikk etter en ny 10/22 men er litt usikker på hvilken modell jeg skal velge...Hadde takedown tidligere men den ble for slarkete for min del, og treffpunktet endret seg etter hvor du holdt osv. Så hva ville du valgt hvis du skulle ha en ny? Jeg sikler litt på Target-modellen men den ser ut til å være vanskelig å få tak i.

Link to comment
Share on other sites

Har veldig lyst på target egentlig, men har sett at mange mener den blir litt tung? Veier vel 3,4? ca? Er jo ikke så mye det :P

 

Jeg fikk strammet den i koblingen mellom de to delene hvertfall, i tillegg strammet jeg den skjefteskruen under, og det var det som hjalp mest. Men fortsatt endel slark mellom stokken og låskassa. Hadde i en sånn laser for å skyte inn rifla, og jeg så store avik etter hvor jeg holdt osv.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...