Jump to content

Hvordan får jeg ned farten på kula i cal 223 ?


xc70

Recommended Posts

Hei. Har startet å ladde selv i cal 223. Har kjøpt diverse kuler som jeg nå vil finne den optimale ladningen til. Jeg prøvde i dag S&B 45 gr, den butte tiltenkt fugl, med 22gr N-130. da ble farten 930 ms med 50cm pipe og 1:12 stigning. Presisjonen ble heller ikke så bra, ca50mm på 100m. Slik jeg har lest meg opp, må farten ned til ca 800ms til bruk på fugl. Hvordan gjør jeg det ? Er det så enkelt at jeg fyller bare mindre mengde krutt i patronen ? :forvirra: Eller må jeg til med annet krutt ? Har og N-150 stående. Laddet Hornady A-max 52 gr med 22,5gr N-130. Desse samlet 17mm på 100m.

Link to comment
Share on other sites

For å få mindre fart må det til mindre krut eller tynger kuler.Men med 1-12 så burde du kunne bruke 60 greinere.men da har vi problemet med presisjon.men prøv å få tak i butte og så korte kuler som mulig,da dei stabliserer lettere.Men å få tak i det i dag er verre.Trenden er så lang kule som mulig i forrhold til tyngda.Men speer hadde noen kuler 60/70 grainere før som var korte nokk til å stabelisere,Men om dei ligg i handelen no, veit eg ikkje.

Link to comment
Share on other sites

Har brukt N120 til 40 gr kuler i full rulle i 223. Prøv å lade ned til et høvelig nivå, eller prøv N110. Har funnet data i VJ ladebok for N110 så vidt jeg husker. Jeg skyter også mye 69-75 gr kuler i 223 med 1:9 stigning(jaktfeltrifle) og da er hastigheten adskillig lavere med N135-N133. Best presisjon får jeg med gode kuler av anerkjente fabrikanter. S&B, m.m. billigkuler gir ikke samme presisjon.

Lange helmantelkuler gir lett rikosjett. Kanskje bedre med en 60 gr Norma SP i moderate hastigheter?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...