Jump to content

Zastava. Ok, eller styr unna?


B686SP

Recommended Posts

Hei. Jeg har et spørsmål. Zastava mod 98, i 9,3x62, er det verdt pengene? 3500,- koster den, og jeg skal kun bruke den på elgjakt, regner med maks 30 skudd i året. Noen som har noen erfaringer med et sånn våpen, eller vet noe om det?

 

På forhånd takk,

Mats

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvordan de er i 9,3x62. Men vet om mange som er fornøyde med de i 30.06 og 6,5x55 hvertfall. Også noen som er strålende fornøyd med M85 mini mauser i 223 og 7,62x39mm

 

Men regner med det er ett godt våpen i 9,3x62 også. Du får deg en rimelig 9,3mm rifle hvertfall da.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt 3zastava førs 2 i 22-250 som var så skakke at det var vondt å få skrudd in kikkerten,så jeg fikk meg hova i 223 istedet for.men begge riflene var frykteligt presise å skyte med.Men etter ei stund så ville jeg ha meg ei minimauser i 7,62*39,rifla har fungert uten å hikke en eneste gang.PRESIS med alt av kuler og krutt som er egna.

Virker som at riflene gjør jobben,men det lønner seg kasje å sjekke at alt er på stell med kikkert montasjer å at pipa og lårekassa er skakkt samme vegen.

men sum a sumarum er det gode våpen, men du får det du betaler for.Men for all del greie våpen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei

Har hatt min i litt over et år. Eg var ute etter en "traktor" som eg kunne dra med meg i bratte vestlandslier uten å være redd for å skrape opp stokken osv. Altså ei skikkelig bruksrifle, derfor ble det en Zastava til 3500,- Dessuten hadde eg fått for meg at eg ville ha 270W, noe som ble levert i Zastava.

Så til erfaringer, den var noe treg og hard når eg tok ladegrep, dette ordnet seg etter en kveld der eg satt og tok ladegrep en time eller så, nå er den like bra som en Mauser. Eg kjøpte montasje til kikkerten og monterte dette selv, kan ikke si at eg merket noen skjevheter, kikkerten er ikke rørt i sidejusteringen, gikk rett på første skudd. Stokken på min er lakket (hadde valget mellom det eller oljet), lakken er ikke så bra. I vinter blir den nok pusset ned og lakket eller noe. Presisjonen er svært bra uansett hva eg putter i den, nesten irriterende god siden den nesten kan måle seg med Remingtonen eg har, som eg har brukt en god del penger på. Det er litt "snag" med tilførselen av patroner fra magasinet, mer nøyaktig den andre patronen. Her må eg være nøye med å ta et skikkelig ladegrep, altså dra sluttstykket helt bak ellers blir patronen ikke med frem. På resten kan eg slurve litt og ta "slappe" ladegrep. Hvorfor det er slik forstår eg ikke helt, men når eg vet om det er det ikke noe problem. Og det er sikkert noe en børsemaker lett ordner vil eg tro.

Som med alt annet, man får det man betaler for. Men eg synes eg har fått svært mye for pengene i denne rifla og akkurat det eg var ute etter. En solid, enkel, presis og BILLIG rifle eg ikke er det minste redd for å bruke uansett vær og terreng.

Link to comment
Share on other sites

Det er litt "snag" med tilførselen av patroner fra magasinet, mer nøyaktig den andre patronen. Her må eg være nøye med å ta et skikkelig ladegrep, altså dra sluttstykket helt bak ellers blir patronen ikke med frem. På resten kan eg slurve litt og ta "slappe" ladegrep. Hvorfor det er slik forstår eg ikke helt, men når eg vet om det er det ikke noe problem. Og det er sikkert noe en børsemaker lett ordner vil eg tro.

 

Har samme problemet med min i 458 winmag, der også er det slik at det må nærmest brukes vold i ladegrepet, så går alt fint. Presisjonen er helt topp, nesten latterlig bra til en slik billig rifle. Er litt rå i ladegrepet når de er nye, men etter et par sesonger har den gått seg til. På min var montasjeboringen litt skjev, men med litt shims så gikk skinna fint på, uten at det var spesielt mye å justere på kikkerten etterpå. Jeg slet også med at magasinlokket åpnet seg i rekylen, dette skyldes at leppa som låser var litt for smal, så jeg loddet på en messingbit for å fore ut. Så har jeg beddet rifla, utover det er det ikke gjort noe med den. Det er rett og slett latterlig mye jaktrifle for pengene, tror jeg betalte snaut 6000 for snart ti år siden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...