Jump to content

Valg 9mm eller 22lr


Darkbull

Recommended Posts

Hallo alle sammen, nå har jeg gått aktiv på pistol bane over det halve året. Så har noen spørsmål hvorfor skyter jeg bedre med 9mm pistoler en 22lr, burde jeg velge 9mm da eller burde jeg starte på 22lr som alle jeg har snakke med anbefaler.

Koster jo en del mere for 9mm patroner.

Link to comment
Share on other sites

Gå for det beste av 2, kjøp en 9mm med konverteringssett til 22lr, billig mengdetrening og du har en pistol å forholde deg til, etterhvert ender du nok opp med litt av hvert. Selv starta jeg med en .40S&W med konvertering til 22LR, neste ut blir en 9mm til Production Praktisk, 357 revolver til revolverfelt og en 22LR til ren bane-presisjon gjennom vinteren.. Prøv litt forskjellig i klubben din, de fleste sier ja om du spør pent, evt. kjøp en egen eske med 9mm så slipper gnierne å si nei pg.a du må bruke dems ammo ;)

 

Les deg opp på forskjellige alternativer, prøv det du kan få prøvd før du bestemmer deg..

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd mange typer 22lr men treffer ikke noe bra snitt på poeng 35 huff. men fikk prøvd en CZ 75 SP-01 Shadow og en TANFOGLIO Gold Match (9mm) traff godt med disse 2 , noe grunn for dette.

Må bare si noe morsomt, spurte om og få prøve en pistol på banen en gang, da fikk jeg nei til svar av eier for det var for mye jobb og pusse våpnet :lol: (en glock 17)

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor du treffer bedre med 22 enn 9mm har jeg ikke noe godt svar på, for meg er det heller motsatt, men det har like mye å gjøre med tilvenning, grep på våpnet etc..

 

Jada, noen særinger finner du garantert der ute, som regel er det aldri noe problem å få prøve andres våpen om man spør på riktig tidspunkt..

Link to comment
Share on other sites

Den smarte løsningen, den som vil legge det beste og enkleste grunnlaget for gode resultat, er en .22. Hvis du skyter bedre med 9mm enn .22 er det nok fordi du har brukt en pistol som ikkje passer til deg. Bruk tid på å tafse, klå og prøveskyt alt du kommer over av pistoler i .22, finn den som har den balansen, grepsvinkelen, tyngden, siktet, avtrekket, etc. som passer DEG. Og et lite råd; når du får "gode" råd om valg av våpen fra andre på bana, i våpenbutikk eller på nett, ta med en stor pakke salt, delvis fordi enkelte har all sin kompetanse fra filmer og midtsidebilder i våpenporno og delvis fordi enkelte baserer svaret på sine egne forutsetninger/preferanser/teorier, ikkje dine.

Link to comment
Share on other sites

Gjennomsnittlig treffer de fleste bedre med en god (merk god) .22 pistol fordi den er enklere å lære seg å skyte bra med. Mindre rekyl gjør at man er mer herre over rekylopptakk, napping osv. Desuten er 22 betraktlig rimeligere å få ammo til, sliok at man får et større treningsgrunlag og dermed blir bedre.

Jeg startet selvsagt med 9mm, og har i de siste årene måtte jobbe mye med presisjons treninng for å få dette på plass.

Så det er ikke synsing... as such :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Må bare si noe morsomt, spurte om og få prøve en pistol på banen en gang, da fikk jeg nei til svar av eier for det var for mye jobb og pusse våpnet :lol: (en glock 17)

 

må Glock pusses??? :overrasket:

 

nei da, så lenge man ikke har på masse olje på di så er det bare å skyte. 2min puss en gang i blant holder lenge.

 

har sett på å kjøpe en CZ SP01 Shadow og koste på meg kadett til denne så jeg har billig 22 mengde og 9mm på samme avtrekk :D

Link to comment
Share on other sites

For det første har du funnet en veldig snodig pistolskytter, en riktig særing!! Skyttere flest bruke da være hyggelige folk!!

 

Før du bruker penger på våpen bør du sjekke med klubben om hvilke program de skyter oftest på trening. Deretter kjøper du et våpen som passer til dette programet.

 

Når det gjelder .22 LR vekselsett til 9mm pistoler er det bare en ting å si. De har en tendens til å oppføre seg som premenstruelle kjærringer. Jeg har et Kadett sett i .22 LR til min CZ. Til å begynne med virket den ganske greit, så ville den ikke fungere overhodet en stund. Til slutt hadde vi redusert tennstempelfjæra litt, vi hadde endret tennstempelet en smule slik at det fikk litt lengere gange og litt større anleggsflate. Hjalp ikke så mye. Fjæra som slår hanen ble strammet, men nei. Til slutt ble det en runde i dreiebenken der det ble laget et helt nytt tennstempel som ble redningen. Det nye tennstempelet er bittelitt lengere enn det gamle, og det ser ut til å gjøre susen. Spørsmålet er om det vedvarer!

 

Men til ditt spørsmål er det bare en ting å si, det viktigste er å finne en pistol som "passer" til deg og som kan benyttes i de programmene du skal skyte. men helt teoretisk lærer du best med en førsteklasses luftpistol, dernest kommer cal .22LR, og så kommer den gamle trotjener cal .32 S&W Long. De "tøffe" kalibrene som 9mm, 45ACP, .375Mag og .44Mag og slike kommer nok langt bak i rekken over "Skolebiler" på pistol/revolver fronten.

 

Men mye avhenger også av hvor mye og hvorfor du driver med skyting. Har du ambisjoner om å bli riktig god og sope med deg medaljer på stevner bør du kjøpe deg både en cal .22 LR og en riktig god ( og dyr ) luftpistol

Link to comment
Share on other sites

Er vel ingen som har nevnt vekselsett som konkurransevåpen, mengdetrening/avtrekkstrening/morro skyting uten at det koster 2.- pr smell, fullstendig enig, og skrev selv at en dedikert 22LR for baneskyting er fornuftig..

Link to comment
Share on other sites

Da er en shadow et glimmrende utganspunkt ja

 

Hmmm... Trodde jo du ville lede den unge mannen mot en SR9 ? :roll:

 

Selv er jeg Rugermann når det kommer til revolvere, men jeg trodde du var det "all out" ? :lol:

 

Men jo jeg er enig i at CZ ikke er et dumt våpen såfremt den potensielle kjøper ikke lar seg blende av et "sexy yttre" og faller for pistolens lekre/tøffe/moderne eller "whatnot" utseende. Å kjøpe håndvåpen er litt som å kjøpe dyre skinnhansker, "coolt" å ha men det er en absolutt fordel om våpenet passer til hånden som skal bruke det. Er skjeftevinkel "feil", skjeftet for lite/smalt/kort/tykt osv, osv vil man som et resultat av dette treffe dårlig grunnet dårlig kontroll som følge av dårlig grep.

 

Det burde være mulig å få "klå på" våpen som er tilgjengelige i klubben slik at man skafffer seg en oversikt over hva som funker eller ikke. Er man så heldig at man bor nært en forhandler MÅ man jo bare stikke innom og prøve alt som finnes på lager.

Link to comment
Share on other sites

Ruger sr9 er en god pistol i Platik / tjenestepistol klassen (Dvs Glock/springfield XD/H6K USP osv typen)

CZ Shadow er tyngere (jeg har hatt to...) og jeg tror bedre til production en plastikk pistolene. :D

Jeg skyter Prod med SR9, og det er ikke pistolvalget som gjør at jeg ikke vinner... 8)

Link to comment
Share on other sites

Jeg skyter Prod med SR9, og det er ikke pistolvalget som gjør at jeg ikke vinner... 8)

 

I all verden!!! Her er det en pistolskytter som IKKE skylder på utstyret??? Ja OK, vi vet ikke om det var feil på ammoen?? :lol:

 

Til alle "nye" skyttere; vi gamle inrømmer det skjelden men vi vet det: "Det viktigste er faktisk ikke utstyret men mannen bak!"

Og da er vi tilbake til det gamle mantra: "Trening, tening, trening!" Jo mer man skyter med våpenet sitt jo bedre treffer man. Det er lettere/billigere å skyte massevis med .22LR enn med 9mm. Så var det sagt nok engang! :smile:

 

Hva gjelder Hassel skal jeg ikke påstå at han ikke trener nok. Kjenner ikke mannen, men har "funnet" ham diverse steder på nettet ifm skyttersport og han har et aktivitetsnivå som ligger langt over de fleste, og fordelt på så mange flere ulike områder enn de fleste, så når han blir pensjonist ( ja fyren har en krevende jobb også!! ) vil ganske sikkert konkurentene i "Prod" kjenne pusten i nakken! :wink:

Link to comment
Share on other sites

takker for tivelige ord! Har forøvirg oppgitt verste ruger dilla, og løpt på meg en 1911 dille... nå er teorien at det jeg konkurerer med 1911 i wild bunch (Western variant) skyter 1911 i Classic division, bruker 1911 til felt og forhåpentligvis om ikke så lenge til magnum 1 så er det overførbar treningsverdi. Har forhåpentligvis en STI/Marvel .22 1911 snart også...

 

Har vært igjennom "våpen jeg sysn er tøffe" fasen og har nå begynt å trives med å skyte presisjon i tilegg til de mer dynamiske variantente. Og da er trening og riktig utstyr viktig.

Link to comment
Share on other sites

Fikk prøvd en ruger mk1 i dag traff godt med den. Ser de selger mk2 og mk3 hva er forskjellen mellom de 3 typene. tror det blir en ruger mk pluss en shadow senere i år.

Er ruger mk en god pistol eller mitt i mellom, kan den brukes til felt.

Link to comment
Share on other sites

Rugerrs "mk" .22 pistoler er utmerkede 22 våpen, om en litt underkjent her i norge. tallet 1, 2 og 3 angir variasjoner i modellen basert på når de er laget. Har selv vært meget glad i en MK1 som nå en fæl fyr har betlat for å få plombert... Men jeg anbefaler egentlig MK2, den er god, billig og har bedre avtrekkssytem en MK1. MK3 har litt andre dille greier som jeg personlig syns er unødige, og koster stort sett litt mer, uten at de er bedre. En siste ting som er fint med Ruger .22 pistolene er jo at de holder seg veldig godt i pris. Du taper lite penger, om du vil selge i fremtiden.

 

PS

MK kommer fra den engelske benevnelsen "Mark" som rett og slett betyr model varaint. Så MK 1 kom før MK 2 osv

Link to comment
Share on other sites

Leveret inn søkn.. i dag ble disse 5 pistolene har ikke råd til alle i år men kan jo ha søknaden liggans i et år.

A. Uberti Mod. 1860 Pocket kal. 44 sortkrutt

Ruger Mark II Target 22lr

Tanfoglio Stock III 9mm

Tanfoglio Limited Custom GK 45acp

 

Var inne på butikken og sikla på de i dag :lol:

Så takk for tips alle sammen :)

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor har du søkt på så spesifike pistoler?

Bedre å søke på

revolver perkusjon (Jeg går ut i fra at du er medlem av NSU)

Pistol Kaliber .22

Pistol kaliber 9mm

Pistol Kaliber .45 acp

 

(og skal du nå ha deg en .45 acp... kjøp nå en 1911 da :mrgreen: ikke en fjantepistol du knapt vil kunne få solgt igjen...)

Link to comment
Share on other sites

Veldig varierende fra kontor til kontor, jeg skrev: 22lr fin , 9mm grov felt, 357 revolverfelt, smack smack ferdig og godkjent. Vil tro (skal ikke tro da..) at så lenge du holder deg til løpslengde +/- og kaliber så skal det gå greit, men dette er selvfølgelig greit å ta en telefon til damen på kammeret og få bekreftet.

Link to comment
Share on other sites

jeg spurte om det gikk på våpen kontoret og de sa nei, måtte skrive modell og fabrikk merke :?:

Eller tar de feil.

Utsnitt fra rettledningen du finner på baksiden av våpensøknad:

"Ved kjøp hos godkjent våpenforhandler er det tilstrekkelig å oppgi våpenets art og kaliber. Dog skal det ved søknad om halvautomatisk hagle/rifle/karabin/maskinpistol/pumpehagle alltid oppgis fabrikkmerke, pipelengde og nøyaktig modellbetegnelse."

 

Håndvåpen er ikke nevnt i listen over, altså skulle det ikke være nødvendig å oppgi fabrikk/modell. Er kanskje noen som egentlig ikke jobber på våpenkontoret du har snakket med. Rimer godt med at det har vært streik.

Link to comment
Share on other sites

"alle" selger nye 1911.

Du kan velge å vrake blant Ruger SR11, Remington R1, Tanfoglio Witness, Colt, STI....

 

Men hvorfor i alle dager man på død og liv skal ha nytt skjønner jeg ikke... det er i så tilfelle bare om det ikke lar seg oppdrive på annen måte. Med et brukt våpen er du nesten mer sikker på at du får noe som virker ordentlig, kontra nytt fra fabrikk. (Noen har testet det) og svært, svært få pistoler slites ut i kongeriket.... eller er i nærheten.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 7 years later...
On 6/2/2012 at 4:30 PM, Darkbull said:

Hallo alle sammen, nå har jeg gått aktiv på pistol bane over det halve året. Så har noen spørsmål hvorfor skyter jeg bedre med 9mm pistoler en 22lr, burde jeg velge 9mm da eller burde jeg starte på 22lr som alle jeg har snakke med anbefaler.

Koster jo en del mere for 9mm patroner.

Ja, det er mye mer rimelig med 0,22" LR ammo enn 9X19mm.

Et bra forslag er å anskaffe seg Sig Sauer P226 AL SO BT i Kal. 0,22 LR.

Den kan en senere bygge om til både 9mm og 0,40" SW (10mm).

Dyrere er å kjøpe en Sig Sauer P226 i kaliber 9mm, og så kjøpe

konventerings sett for 0,22" LR.

Så har vi og Sig Sauer P226 i 0,22" LR SAO.

Flere modeller av Sig Sauer P226 i 0,22" LR, 9mm, og 0,40" S&W.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...