Jump to content

avtrekk til Howa 1500


roadrunner

Recommended Posts

Hei, jeg er en ganske grønn rifleskytter, så unnskyld evt. dumme spørsmål....

 

Jeg kjøpte meg en Howa 1500 i .308 win for et par år siden. Etter mange runder med skrutrekker'n er avtrekket fremdeles så fullt av kryp at jeg må gjøre noe drastisk.

 

Vurderer børsemakerjobb, men flere advarer meg mot at problemene gjerne kommer tilbake. Så jeg lander nok på å kjøpe et nytt avtrekk, og i den forbindelse har jeg to spørsmål:

 

1. jeg har sett at det er tre forskjellige avtrekk-merker som stadig går igjen: Timmny, Rifle-Basix og Jard. Så vidt jeg skjønner ligger de prismessig ikke langt fra hverandre. Hvilket er best? Lar alle disse seg enkelt bytte på egenhånd?

 

2. hvilken avtrekksvekt bør jeg satse på? Her er det vel smaken og baken etc., men hva ville være et "normalt" valg? Tror jeg egentlig foretrekker at avtrekket er på den lettere siden.

 

Håper på svar fra erfarne folk, på forhånd takk!

Link to post
Share on other sites

Jeg justerte og polerte avtrekkene mine selv og det ble helt fantastisk. Nå er det omtrent som å "knekke glass"... Og det har aldri blitt værre etter justering, selv etter noen tusen skudd. Men det er bare meg og mine to.. En Howa 308win og en Churchill Highlander 338 WM (Samme børsa og samme avtrekket)

 

http://www.longrangehunting.com/forums/f37/howa-trigger-adjustment-how-52584/

Link to post
Share on other sites

Skulle du bestemme deg for å kjøpe et avtrekk kan jeg anbefale Timney. Jeg kjøpte 2 avtrekk direkte fra hjemmesiden til Timney og jeg er strålende fornøyd. Du kan bestemme forhåndsinnstilt avtrekksvekt når du bestiller, og å skifte avtrekket på Howa er veldig enkelt så det fikser du selv.

 

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=68296&p=739486&hilit=timney#p739486

 

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=14&t=57590

Link to post
Share on other sites
  • 4 years later...

Som så mange andre vurderer jeg nytt avtrekk til min Howa. MEN:

 

Timney? Jard? Rifle Basix? Andre?

 

Bruksområde jakt. Lei av tungt avtrekk med kryp. Har tidligere hatt Timney-avtrekk i Mauser, men ikke kjent med de andre variantene.

 

På forhånd takk for innspill.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...