slemmo Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 står litt her: http://www.weber.com/blog/single/smoking-woods-strike-while-the-grill-is-hot Av de som er nevnt har jeg testet Cherry, Hickory og Pecan. Grillet spareribs en gang som det ble veldig stram røyksmak på, så det må kanskje ha vært hickory. Selv bløter jeg flisene i minimum 1 time og legger de rett på kullet, det tar en god stund før de brenner bort uansett, og etter hva jeg har hørt er det kun i begynnelsen av grilleprosessen at kjøttet tar til seg røyksmak. Du ser det på kjøttet etterpå at det får en rosafarge på opptil en cm. ytterst sånn som på denne svinesteika: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Om en kan gå ut fra at det er noe "eplepreg" på epletre så kan det være ett godt valg til ribba. Eple og gris er en god kombinasjon og "applesmoked bacon" er jo ett kjent fenomen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Då vert det grilla svineribbe, røykt med flis frå epletre til middag på laurdag - gledar meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Noen som vet når man kan beskjære epletre forresten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Frukt på våren og bær på høsten Sent from my GT-I9300 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gitchen Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Har ikke en "weber kulegrill" men har "oppskrift" på hjemmelaget grill av en varmtvannsbereder (som er av rustfritt stål) 75 liters om jeg ikke husker feil, fjerna alt av rør og tøv skar opp grillen litt mer en 90 grader for at "lokket" skulle kunne holde seg åpent av seg selv, slang på et par hengsler fra biltema. Gikk løs på en handlevogn for å en rist til å få grillkull opp fra bunnen. Skar berederen sånn at de hullene som er i tanken er underst sånn at evt regn vann som måtte komme inn renner ut, og luft kommer inn under grilling. Festet et par armeringsjern hvor jeg har lakt vanlige rister fra en stekovn oppå, som jeg forøvrig nappa fra en kasert komfyr på elkjøp, stativ til grillen laga jeg av no jern rør skrudd i hopes, handtak og "ventil" er fra gammelgrillen som ble fort kasert. da, dette er min personlige mening, Tidenes grill! Det jeg har lakt selv i penger på grillen er 76kr skal oppgradere den i år med rigg for å henge grillklyper etc. grill termometer og seder plank Sent fra lomma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Den grillen er det bare å legge ut bilde av. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gitchen Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Når det slutte å sny å æ finn frem boddøra igjen, ser den ikke pdd. så skal æ få knipsa no bilder om det er ønske om det Sent fra lomma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Noen som vet når man kan beskjære epletre forresten? For å ta en kort oppsummering av svaret du allerede har fått. Nå! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noraf Posted April 3, 2013 Share Posted April 3, 2013 Såfremst han ikke bor oppe i troms da. Da anbefales det å vente litt til man ser lutt av trærne igjen Sent from my GT-I9300 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 Røykespon av eple ligg til bløyt. Har laga rub a dub og bbq saus etter oppskrift frå "grillkongen craig". Det er ei familieribbe som skal grillast i dag, burde eg fjerne svoren først? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted May 24, 2013 Author Share Posted May 24, 2013 Årets grillsesong er i gang for fullt og weberen er brukt nokså flittig så langt. Forleden grillet jeg et par biffer av rådyr på impuls og totalt uten gjennomtenkte forberedelser - husker ikke betegnelsen på de ulike delene av låret, men har skåret ut muskel for muskel i noen lår. Uansett, det artige var at jeg gjorde alt på en måte som Hellstrøm og co hadde spydd av. Biffene, som var vakuumpakket, var etter fri gjetting ca 70-80% tint. Jeg svei dem ganske bra på direkte varme til det var god skorpe og la dem på indirekte varme med lokk ca 25 min. Grillen holdt nærmere 300 grader da jeg la på lokket. Det pussige var at kjøttet ble akurat gjennomstekt, utrolig mørt tross mishandlingen, saftig og smakte fortreffelig uten marinade eller krydder. Tilbehør: salat, grillede poterskiver dynket i smør, salat, tyttebær. Ellers har vi grillet pizza flere ganger, sjølfiska torsk og selvsagt diverse pølser, burgere osv. Blir mer og mer glad i Weberen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 Nytt liv i gammel sommertråd.. Har hatt opptil flere høyst vellykkede middager tilberedt på weberen. Stort sett elgbigbiff men også elg- og rådyrsteik. Det blir bare bedre enn ovn. Har også hatt bakt potet noen ganger og har også en potet-i-form utgave som obligatorisk. Ta ei aluform, gjerne fra Weber, kapp gode poteter i 2-4 mm tykke skiver og legg i forma med litt overlapp. Strø Hoff grillkrydder eller lignende og spa på rikelig med smør. Steik direkte med lokk og ta ut når det begynner å nærme seg svidd på de mest eksponerte flakene. Smaker som en blanding av den beste pommes frites, chips og bakt potet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted September 13, 2015 Share Posted September 13, 2015 Da fikk jeg tid til å grille litt igjen jeg også: namnam: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.