Jump to content

salting av kjøttrull


luger

Recommended Posts

Eg har brukt begge deler til forskjellige typer mat og spekemat. Eg syns den laken er litt uberegnelig. Men har ein ei fast oppskrift på lake og gå etter, og finne ut kor mange døgn som er best, så for all del funker det.

 

Eg har dårlig erfaring med å salte fårerull. Den tar lite til seg salt uansett syns eg. Har aldri vært plaga med å få den for salt. Men eg har vel maks tørrsalta den i 3 døgn. Men har hatt godt med finsalt i den. Det eg har gjort er at når eg testar ut den første rullen før jula, så kjenner eg kor salt den er, og der det for lite, har eg tatt et par never med salt i vatnet når eg koker den. Det hjelper.

 

Men når det gjeld spekemat, blir det sagt at tørrsalting er det som er best. Usikker på kvifor dette er betre, men det eg trur det er fordi at den trekker ut meir fuktigheit av kjøttet, slik at spekinga blir fortgang på. Men er litt usikker på det.

Link to comment
Share on other sites

Eg har brukt begge deler til forskjellige typer mat og spekemat. Eg syns den laken er litt uberegnelig. Men har ein ei fast oppskrift på lake og gå etter, og finne ut kor mange døgn som er best, så for all del funker det.

 

Eg har dårlig erfaring med å salte fårerull. Den tar lite til seg salt uansett syns eg. Har aldri vært plaga med å få den for salt. Men eg har vel maks tørrsalta den i 3 døgn. Men har hatt godt med finsalt i den. Det eg har gjort er at når eg testar ut den første rullen før jula, så kjenner eg kor salt den er, og der det for lite, har eg tatt et par never med salt i vatnet når eg koker den. Det hjelper.

 

Men når det gjeld spekemat, blir det sagt at tørrsalting er det som er best. Usikker på kvifor dette er betre, men det eg trur det er fordi at den trekker ut meir fuktigheit av kjøttet, slik at spekinga blir fortgang på. Men er litt usikker på det.

takk for svaret.hvilken oppskrift på lake bruker du,selv bruker jeg halv kilo salt,5 liter vann og 2 tesje sukker.
Link to comment
Share on other sites

Den lake oppskrifta har eg huska ut for lenge sidan desverre. Eg begynte å salte bacon med det, men gjekk over til tørrsalt etter et par år.

Så den er eg ikkje heilt sikker på.

 

Men var innpå http://www.matprat.no og kikka og der hadde dei tilsvarende oppskrift som du, berre med 2 ss sukker og 6 laurbærblad i tillegg.

Og på Lammerull der, anbefalte dei 10 dager i lett saltlake. Men om den laken som du har er lett, det er eg usikker på. Men lammerull iallefall er litt vanskelig å få skikkelig salt som sagt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...