luger Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 har alltid brukt saltlake,men snakket nettopp med sviger søster som sa at det var gammeldags.hun tørrsalter med grovsalt rundt hele rullene i seks dager.kom med erfaringer og tips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Eg har brukt begge deler til forskjellige typer mat og spekemat. Eg syns den laken er litt uberegnelig. Men har ein ei fast oppskrift på lake og gå etter, og finne ut kor mange døgn som er best, så for all del funker det. Eg har dårlig erfaring med å salte fårerull. Den tar lite til seg salt uansett syns eg. Har aldri vært plaga med å få den for salt. Men eg har vel maks tørrsalta den i 3 døgn. Men har hatt godt med finsalt i den. Det eg har gjort er at når eg testar ut den første rullen før jula, så kjenner eg kor salt den er, og der det for lite, har eg tatt et par never med salt i vatnet når eg koker den. Det hjelper. Men når det gjeld spekemat, blir det sagt at tørrsalting er det som er best. Usikker på kvifor dette er betre, men det eg trur det er fordi at den trekker ut meir fuktigheit av kjøttet, slik at spekinga blir fortgang på. Men er litt usikker på det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luger Posted December 11, 2007 Author Share Posted December 11, 2007 Eg har brukt begge deler til forskjellige typer mat og spekemat. Eg syns den laken er litt uberegnelig. Men har ein ei fast oppskrift på lake og gå etter, og finne ut kor mange døgn som er best, så for all del funker det. Eg har dårlig erfaring med å salte fårerull. Den tar lite til seg salt uansett syns eg. Har aldri vært plaga med å få den for salt. Men eg har vel maks tørrsalta den i 3 døgn. Men har hatt godt med finsalt i den. Det eg har gjort er at når eg testar ut den første rullen før jula, så kjenner eg kor salt den er, og der det for lite, har eg tatt et par never med salt i vatnet når eg koker den. Det hjelper. Men når det gjeld spekemat, blir det sagt at tørrsalting er det som er best. Usikker på kvifor dette er betre, men det eg trur det er fordi at den trekker ut meir fuktigheit av kjøttet, slik at spekinga blir fortgang på. Men er litt usikker på det. takk for svaret.hvilken oppskrift på lake bruker du,selv bruker jeg halv kilo salt,5 liter vann og 2 tesje sukker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Den lake oppskrifta har eg huska ut for lenge sidan desverre. Eg begynte å salte bacon med det, men gjekk over til tørrsalt etter et par år. Så den er eg ikkje heilt sikker på. Men var innpå http://www.matprat.no og kikka og der hadde dei tilsvarende oppskrift som du, berre med 2 ss sukker og 6 laurbærblad i tillegg. Og på Lammerull der, anbefalte dei 10 dager i lett saltlake. Men om den laken som du har er lett, det er eg usikker på. Men lammerull iallefall er litt vanskelig å få skikkelig salt som sagt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.