Jump to content

Enkel saus til rype


dimex

Recommended Posts

Her får du nok svar fra Mauser68, så jeg hiver ut en veldig enkel en før han kommer på banen :mrgreen:

 

Regner med du har brunet rypene i panne/kjele. Kok ut kokekaret med litt vann, kun nok til at du klarer å få med deg all krafta. Tilsett fløte (type krem) til du synes den "schmacker godt", og smak til med salt, pepper, kanskje litt knuste einerbær, og en liten knert tyttebærsyltetøy - start med 1 ts. Det kan nesten ikke gå galt (så sant du ikke koker ut med for mye vann da. Prøv først med 1/2 dl). Surr det hele ved svak varme til smaken har satt seg.

 

Eller start Google, og skriv "rype saus" i søket :D Funker ofte bra.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Skjær ut bryststykkene, brun skrogene sammen med en løk og en gultot. Hell på vann så det dekker. Kok i en halv time.

 

Stek brystene, ta de ut å ha en halv finhakket løk oppi stekepanna. Freses litt før du heller i et glass rødvin. Kok inn, ha i kraft å la koke noen minutter. Tilsett brun maizena jevner til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

En skvett cognac til slutt blir aldri feil!

 

Denne kan også brukes med fløte/ creme fraiche dersom du ønsker det.

 

Lykke til.

 

Mvh

Tikkakoski

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...