dimex Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Noen som har oppskriften på en god og enkel saus til rypemiddag? Hva bør jeg ha som tilbehør? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hollako Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Her får du nok svar fra Mauser68, så jeg hiver ut en veldig enkel en før han kommer på banen Regner med du har brunet rypene i panne/kjele. Kok ut kokekaret med litt vann, kun nok til at du klarer å få med deg all krafta. Tilsett fløte (type krem) til du synes den "schmacker godt", og smak til med salt, pepper, kanskje litt knuste einerbær, og en liten knert tyttebærsyltetøy - start med 1 ts. Det kan nesten ikke gå galt (så sant du ikke koker ut med for mye vann da. Prøv først med 1/2 dl). Surr det hele ved svak varme til smaken har satt seg. Eller start Google, og skriv "rype saus" i søket Funker ofte bra. Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAOS Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Istedet for vann så har jeg litt god portvin over og surre de i noen minutter før jeg tar ut rypene og tilsetter kremfløte og krydder samt litt seterrømme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tikkakoski Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Skjær ut bryststykkene, brun skrogene sammen med en løk og en gultot. Hell på vann så det dekker. Kok i en halv time. Stek brystene, ta de ut å ha en halv finhakket løk oppi stekepanna. Freses litt før du heller i et glass rødvin. Kok inn, ha i kraft å la koke noen minutter. Tilsett brun maizena jevner til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. En skvett cognac til slutt blir aldri feil! Denne kan også brukes med fløte/ creme fraiche dersom du ønsker det. Lykke til. Mvh Tikkakoski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Må jo ikke glemme brunost da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.