hovland7 Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Hei har noen ryper liggende i fryseren, og har lovet å lage rypemiddag til familien på søndag:/ Hvilken måte er best og tine de opp på? Micro, kjøleskap, romtemp, legge de i varmt vann?? De ligger i fryseren med fjør og involler! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Langsom opptining er helt klart det beste. Bruk kjøleskapet, eller et kjølig rom. Micro...fy fy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pål S Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Ta de opp dagen/kvelden før og legg dem i kjøleskapet til du skal tilberede dem, de er lettere å flå og ta ut bryststykkene av når de er halvfrosne Innvollene kommer også lettere ut når de ikke har tinet helt. Bryststykkene tiner fort, så når de er ute av skroget tiner de nesten innen du har fått gjort klar gryta til sausen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hovland7 Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 ok, takker for svar Då får eg gjøre det beste ut av det, og håpe det blir spisende for folk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OveR Posted December 17, 2011 Share Posted December 17, 2011 Husk også at det er viktig at kjøttet er romtemperert for du steker det. Det går litt fortere å steke det og det er lettere å få jevn og korrekt temperatur. I tillegg er det lettere å beregne tiden da du vet at det skal varmes opp fra 22 til 58 grader enn at det skal varmes opp fra 5 eller 12 grader til 58 grader(eller hvor godt du skal ha stelt kjøttet).Er du ikke sikker på starttemperturen er det vanskeligere å bruke stoppeklokke og tidligere erfaring. Når man er erfaren kan man trykke på kjøttet og kjenne om det er ferdig, men det krever at man her lagd litt mat før man føler seg sikker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.