joakim88 Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Skøyt mitt første dyr i karrieren på lørdag, en liten hjortebukk. Fikk hjertet med meg hjem og det ble lagt i vann, etter tre dager valgte jeg å legge det i frsyseren fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med det. Er det for lenge å la det ligge så lenge? Skiftet vann også engang, det ska sies;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OptiBond FL Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Hvis det har ligget i vann (i en bolle med vann) i kjøleskapet kan du trygt spise det. Hjortehjere er ikke min personlige favoritt - ikke så glad i innmat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Det viktigaste er at du snittar det opp og brettar det ut til eit flak, og renskar det godt. Det ligg ofte igjen ganske mykje levra blod som du bør få ut før du tilbereder det. Det gjeld også om du skal salte/røyke/speke hjertet, elles vil det mugne bort under prosessen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joakim88 Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 det har blitt delt opp og har vasket det men det lå som sagt i tre dager, og når jeg skulle legge det i fryseren hadde lagt seg en liten "hinne" på utsiden og det er dette jeg er litt skeptisk på. Kan jeg ta det opp å spise det uten noe problem om jeg bare rengjør det først ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrMju Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Hei. me pleier og dele det og vaske vekk blod. Og så koke det i 1,5 time i godt saltete vatn,og lar det kjølne i laken. Så henger me det opp over ovnen til tørk. Så eter vi det som snacks. .Knallgodt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.