danielomg Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Hei. jeg lurer på hvor mye penger man får for en lirype/fjellrype... eller priser for bare selve brystet til rypa håper fort på svar skaut meg 4 ryper i dag : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacko Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Hei! Du har hatt ei fin jakt i dag forstår jeg. jeg vill tro rundt 70,- pr stk. Men det beste er jo å tilberede fangsten selv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielomg Posted September 10, 2011 Author Share Posted September 10, 2011 ja har vært en fryktelig bra dag ! håper på flere svar ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Du kan sikkert ta mellom 60-80-. pr stk, for heil fugl, men eg anbefaler deg å lage ein skikkelig middag utav dei, det er verdt meir enn pengene du får igjen.. Ryper er noko av det betre som finst i min gane.. Flå fuglen, skjær ut bryststykkene, ta vare på 2-3 skrog, beina, lever, hjerte og krås, steik skrogene, krås og beina i ei jerngryte/halvstor kjele med smør/margaring, kutt opp 1 gulerot og 1 liten løk, ha dette oppi og surr med skroget, etter 5 minutter så har du i 0.5-0.7 liter med vann, la det trekke i 20 minutter, så trekker du panna til sides og la det kjølne. Sil av sånn at du sitter med krafta i ein bolle for seg. Smelt 2 ss med smør/margarin i ei panna du brukte tidligere, la det få litt temperatur, så det blir ein liten brunfarge på smøret, kjør oppi 2 toppa ss med hvetemel, skru ned temperaturen, så blander du dette i panna, så det blir ein lys brunfarge, trekk panna til sides og kjøl ned panna.. Så tar du å jevner litt med krafta, visp inn sånn at du ikkje får klumper, før du tar panna på varme, la varme seg opp og spe med krafta, sånn at du ser at det tjukner til, bruk litt ekstra vatn om det blir for tjukk saus.. Ha i følgende : 1 boks kremfløyte 1/2 boks rømme 1 ss knuste einebær/viltkrydder Litt kverna pepper og salt etter behov, smak deg til. 8-10 sneier gudbrandalsost 2 ss rørte tyttebær/tyttebærsyltetøy 1 ts brunt sukker/vanlig sukker Sett på ein kjele poteter. Når potetene koker, så tar du fram steikepanna, smelter margarin/smør, strør salt og pepper på bryst stykkene og steiker dei sånn at dei får totalt ca 6-7 minutter på kvar side, pakk dei inn i aluminiumsfolie, etter kvar som dei er ferdig. Server med brokkoli/rosenkål og tyttebær syltetøy inntil.. Det er ein desidert ein av dei betre viltmiddagene eg kan få.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Polar Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 100.- for rund rype..125.- for flådd. Hvorfor skal vi jegere"gi"bort kjøttet di andre ikke gidder jakte på?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielomg Posted September 11, 2011 Author Share Posted September 11, 2011 helt enig der ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.