Jump to content

Tove ullgenser?


Choomnia

Recommended Posts

Om du tenker på natogenseren så er vel ikke den i ull?

Ved toving så vil størrelsen krympe fra "litt" til "jøss" avhengig av typen ull og temperatur/vasketid.

Forutsatt at den er laget i et materiale som tover vel og merke. Du må nesten bare prøve, jeg foreslår at du begynner på 30 grader og hiver et håndkle inn sammen med genseren. Dette fanger opp endel løse ullfibre slik at du ikke tetter filteret i vaskemaskinen fullt så fort.

Om du ikke får nok toving på første forsøk, så prøv igjen med litt høyere temperatur. For mye toving er ikke mulig å reversere, så risikoen er at du ødelegger plagget.

Link to post
Share on other sites

Det jeg ville gjort er å bruke den gamle metoden. En stamp med lunket fingervarmt vann - ca 40*c og grønnsåpe naturell. Det er et stoff i grønnsåpa som trekker fibrene sammen. La den ligge i dette til vannet begynner å bli romtemperert. Gjerne velt den runt en del ganger og kna den til å begynne med. Så skyller du den godt i rent vann - lunkent fra springen - til såpa er ute. Legg den så ned på et flatt underlag for tørking - gjerne mellom håndklær. Hvis den ser ut til å ha krympet for mye, kan du strekke den forsiktig mens den er våt - og det er viktig at den er det. Ullfibrene setter seg når den er tørr.

 

Lykke til :!::wink:

Link to post
Share on other sites

Jeg har maken genser, og har tovet den i vaskemaskinen. Etter noe bruk "utvidet" den seg så den ble alt for stor. Kjørte den da i vaskemaskinen på 60 grader med milo pulver og milo skyllemiddel og VIPS! så hadde jeg en enda bedre genser som faktisk passet!

 

Brukte noen minutter på å vide ut armene og rette på kragen før jeg la den til tørk.

Link to post
Share on other sites

Eh...hensikten med den genseren var altså ikke at den skulle være vindtett, det ble stadig innskjerpet at den ikke var noe ytterplagg, men at den skulle holde seg luftig for å isolere mot kroppen innefor jakka.

Det er en grunn til at den er såpass løs og slapp i fisken, når den er tovet eller tynnslitt så holder den mindre luft og isolerer dårligere.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...