Skogsturken Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Som tittelen sier så lurer jeg på hvordan man tilbereder sjøfuglen "skarv". Har hørt at dette er utrolig godt kjøtt når du vet hvordan du skal lage det. Har også hørt at hvis man gjør det feil så blir det en ekkel "tran-ish smak" av kjøttet. - Retten blir vel ikke komplett uten grønnsaker og saus på tallerkenen, hva anbefales? Takk på forhånd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackrussel Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 det med tran smaken er vell ikke hvordan du lager kjøttet, men heller hvordan skarv du skyter og hvor fort du tar kjøttet ut.. når man skyter en skarv skal man ikke mørne kjøttet på noe vis, man skal slakte skarven så fort som mulig, åsså gjelder det og ikke ta de store gammalskrevene, jeg spiser bare ongfugl, og de er nydelige...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogsturken Posted May 21, 2011 Author Share Posted May 21, 2011 Takk for tipset! Så det er ikke noe annet du gjør enn å få kjøttet fra dyret til gryta? Og tenkte du at 2 eller 6 timer er for lenge? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Alt kjøt som ikkje skal kvernast eller kokast mørt, treng mørning. Det gjeld også skarv. Men i staden for å mørne heile fuglen og få nedbryting av transmakande feitt som skjemmer kjøtet, så skjer du ut filet og lår, renskar for alt av hinner og feitt, og mørnar dette i kjøleskap, gjerne dekt av litt plast eller alu-folie på ein tallerken. Mørningstid avheng av alder på fugl og temperatur, men kjøtet kan fint ligge i ei veke. Slå av blodvatn etter kvart, noko eddik/melk trengs ikkje. Rett gjort blir det null transmak med denne framgangsmåten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Har kvernet kjøttet, blandet det litt ut med annet kjøtt, krydder, løk mm og laget karbonader. En vinner! Har også spist det langtidskokt i brunsaus. Snadder. Har smakt det gjennomstekt og tørt fra panna... anbefales ikke.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrik Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Tommelfingerregelen er at man skal ta ut bryststykkene av skarven før den blir kald.. Og skjære bort alt fett og slikt, som nevnt over. Stod en artikkel i Jeger om hvordan tilberede dette, og da ble det anbefalt å legge kjøttet i melk.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogsturken Posted May 21, 2011 Author Share Posted May 21, 2011 Er litt fram og tilbake om hvordan man skal tilberede kjøttet her. Kanskje det har mye med smak og behag? Men jeg tror ingen liker den ekle tran smaken jeg har hatt i kjeften når jeg var liten. - Fuglekjøtt med vikingmelk er jo alltid en vinner. Mor mi lager en fortreffelig rypegryte med vikingmelk, kan man prøve å gjøre det samme bare erstatte rypekjøttet med skarvekjøtt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackrussel Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 som du ser så formulerte jeg meg dårlig, du kan som han skriver selfølgelig mørne kjøttet ja, men ikke hele fugeln! jeg har brukt og jort d på ca samme måte som tiligere skriver, med kjøleskap eller kjølerom.. men jeg har også spist fersk skarvefilet, og jeg syns det var godt og jeg lever enda men er ingen kokk, så oppskrifter er du nødt og spørre andre etter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrik Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 viewtopic.php?f=5&t=10206 http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Sk ... 3%B8tesaus Litt om behandlingen: http://www.matoppskrift.no/oppskrift/Be ... felt-skarv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.