Larssan Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 (edited) Jeg fikk meg kjøkkenmaskin med pølsesptapper til jul, og tenkte at jeg skulle prøve meg på å lage hjortepølse. Jeg har sett etter oppskrifter i diverse vilkokebøker (alle av nyere dato) og der finner jeg bare slike "fancy nye oppskrifter" og lite av gode gammaldagse tradisjonelle oppskrifter. Så dersom du har en oppskrift på gode middagspølser av hjort, og du er villig til å dele oppskriften med andre så setter jeg stor pris på om dette blir en tråd full av gode oppskrifter og tips P.S. jeg har tilgang til kaldrøykingsfasiliteter, og tenker egentlig at litt røyksmak må være bra. Hvordan stiller dere mer erfarne pølsemakere dere til røyking av viltpølser? Edited January 31, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yhaug Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 se her viewtopic.php?f=5&t=12312 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larssan Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 Takk, fin tråd. Mauser'n kan dette med mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortens Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Er meget vikti og røyke dei i vertfall, er jo den beste smaken, vi blander hjort, spekk, sau, kjøtteig sammen, Fikk streng besjed at opskrifta ikkje skulle kome ut etter det i vertfall men litt tips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEK Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Finn oppskrift på Vossakorv,den står i alle gamle kokebøker og er glimrende. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larssan Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 Takker for svar alle sammen. gleder meg til å prøve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Hvis du brukar sånn anslagsvis 25-30 % med spekk, og 18-20 gram salt pr kilo kjøtt, so kan du ha stort sett det meste i pølsene.. Unngå for mykje sau/lam, det gjer ofte ein litt skarp og spesiell smak, spesielt når pølsene blir røykte, det er nå mi meining iallefall. Maks 10-15% av lam/sau... Berre pass på å skriv ned nøyaktig det du har i pølsa og det du gjer når du lagar den, sånn at du har alt svart på kvitt til neste gong. Og i tilfelle det går til helsiken med pølsa og du er misfornøyd, så er det lettere å finne ut i etterkant kva du har gjort feil, eller bør gjere annerledes.. Lykke til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Lytt til erfarne pølsemakere. Jeg har endel kg av Mauser68 sine hjortepølser i fryseren, og kan gladelig skrive under på at følger du hans råd (og klarer å lure oppskriften ut av ham ), så er du godt ivaretatt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Desverre HighPower, du har nok ikkje mine hjortepølser i fryseren, men ein god kompis sine derimot og dei er laga av ein pølsemaker.. Men du har smakt mine på Bergenstreffet første gongen, både hjort og svinepølser, og du såg ikkje heilt misfornøyd ut, he, he.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Hva ? Feilleveranse ? Nuvel, der er tydeligvis to aktverdige pølsestappere på Voss, og jeg står ved anbefalingene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Det har seg sånn at eg har ein kompis som lager ca 300 kg pølser i året, så eg hjelper han å bli kvitt litt "problematisk" daukjøtt han ikkje har frysekapasitet til.... Og det er ein haug med gode pølsestappere på Voss, har iallefall 4-5 stk eg kjenner til, under 1 km frå min kjøkkenkrok.. Det har faktisk blitt ganske populært å drive med sånne ting, og med tanke på å få litt variasjon i maten.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadden Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Let på jaktradioen.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.