Forstkandidaten Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Hei Er det noen som har noen gode vaffeloppskrifter? jeg prøvde å søke på forumet, men fant ingen. De trenger ikke være sunne bare de er gode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruttrøyk82 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 4-5 egg hvetemel litt grovmel litt havregryn melk fingerbøll me salt smeltet smør - start med hvetemel og grovmel og havregryn (har desverre ikke mål, bruker bare ta alt på gefylen) mest hvetemel og litt av det andre. - fingerbøl med salt - melk - rør om, ikke ha røra for kjukk, skal være rimelig tynn flytende - ha ett og ett egg i, og rør de inn, ikke visp - ha rundt 50 g + - smeltet smør i røra og rør forsiktig rundt. skulle så gjerne hatt mål, så hadde det sikkert vært enklere. lykke til PS: du kan jo alltids kjøpe ferdig posevaffler, de er heilt grei! men hjemmelaget er jo best da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forstkandidaten Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 joa, har prøvd posevafler.. de blit litt søte. godt med en men etter det blir det i overkant.. kanskje det egentlig er bra.. Savner slike vaffler som bestemor lagde, det var en slik oppskrift en skulle hatt, men hu er borte, og oppskrifta med ho. Vet ikke hva gamle damer blander inn i røra jeg, men det blir i allefall stortsett veldig gode vaffler av det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SauerHansen Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Regal vaffelblanding den er driiit god mvh Sauerhansen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RWA Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Hei. Oppskrift på vaffler er det mange av, men jeg bruker denne. 6 egg 1dl sukker 2 ts vaniljesukker (vispes til eggedosis) 1 kg mel ( siktes i røren mens man rører og har i væske) 3 dl solo (2 dl til "kokken) Melk (til røra er passe tykk) 1 ts salt 2 ts kardemomme 150 g heimsmør smeltet (tine smør) Serveres varme med G35 eller det man måtte ønske å ha på Håper det smaker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruttrøyk82 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Vet ikke hva gamle damer blander inn i røra Det er rimelig enkelt: kjærlighet, det er det de eldre legger inn i håndverket. min mormor lager verdens beste pannekaker, de gangene jeg har vært der og skulle hjelpe henne blir det bare kaos. ikke blir de like tynn, ikke holder de i hopen, de bare detter fra hverandre. så må jeg kype til korset og rope på hjelp og hun tar over, pannekakene er tynne som papir og perfekt. jeg tror det er rett og slett kjærlighet til matlaging Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forstkandidaten Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 He he, ja kjærlighet må til De RWA lager ser spennende ut, men Solo? blir ikke det litt rart? Og jeg er helt enig i at gode vaffler skal nytes med meierismør og brunost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perca Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Hemmeligheten til de gamle damene er at de bruker fløte og meierismør i røra. Samt en liten klype kardemomme, eller som jeg foretrekker, kanel. Det er ikke så mye som skal til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jegermeistern Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 6 egg - 1 kg mel - Melk (til røra er passe tykk) Her er mitt utgangspunkt for både vafler og pannekaker: Jeg starter med 3 egg (4-5 hvis jeg skal ha ekstra smak) og 1 l melk. Deretter mel, kan gjerne ha opptil halvparten fin sammalt hvete, og litt sammalt rug og lettkokte havregryn (joda, vafler/pannekaker kan være sunne!), til røra er passe tykk. Litt salt, og litt brunsukker hvis det skal være pannekaker, mer hvis det skal bli vafler. Og såpass mye smeltet smør, eller flytende Bremyk, at det ikke er fare for fastbrenning.. Til slutt, som Perca sier, litt kanel og kardemomme. Noen bruker også vaniljesukker i vaffelrøra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malt Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Litt kefirmelk e jo fint å ha i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
338lars Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 rømme?? må huske å spørre når jeg er rundt på bygda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Jeg rører sammen alt det tørre først,deretter egg,melk og smør.Noen mål bruker jeg ikke,kommer an på hvor mange vi er..men den må ikke bli for tjukk,og ikke for tynn!Juster etterhvert!Men jeg må ha i følgende:Ca halv liter kefir,halv liter,h.melk,eller lettmelk,4 egg,litt smeltet melange,en teskje bakepulver evt natron,en teskje vaniljesukker,en halvkilo hvetemel,gjerne litt havregryn eller byggmel(blir litt sunnere da ) 3 spiseskjeer sukker,en teskje kardemomme(kan sløyfes) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Den som står bakpå pakken med havremel er slettes ikke dum! anbefales... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beer_81 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Hvis det er noen som kjenner gutta som jobber på ferja som går mellom Hemnesberget og Leirvika, så må de få presset ut av dem oppskrifta på deres vafler! Makan til gode vafler finnes ikke vil jeg tørre å påstå. Jeg prøvde å fiske etter oppskrifta fra en av billettørene, men han påsto at dette var en 40 år gammel yrkeshemlighet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forstkandidaten Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 et lite idiotspørsmål: hva slags rolle spiller bakepulver/natron i vaffelrøre? jeg har sett flere som har i det? er det for å gjøre røra mer luftig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stardust Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 av alle vafler jeg har smakt inkl mine besteforeldre sine så syns jeg at toro vaffelmiks er desidert best!!! smøring av jernet må til selvom det er smørefritt da blir dei nemlig litt mere sprøe. så toro ferdigmiks vaffel+3kuler vaniljeis+nyrørte jordbær på toppen-serveres med "svart"kaffe.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.