Jump to content

TIL NUMEDAL MED "TRÅDLØS EL.SKIVE"


jofla
 Share

Recommended Posts

Tre "aldrende herremenn" hadde tatt turen opp til Numedal for å teste noen nye "kreasjoner" som var anskaffet i løpet av høsten og vinteren. Planen var og få testet div. løp i 6,5AI, 6XC, 6mmBR etc. etc... på 500m, noen løp med demper - og andre med rekylbrems.

Men primæroppgaven med denne turen var å få innviet Benkeskytterforbundets nyerværvelse - en trådløs mobil elektronikk skive fra Kongsberg Mikroelektronikk as. på Kongsberg. Et fantastisk hjelpemiddel for konkurranser, testing og innskyting på lange hold. Her ble skiva plassert oppe på "nybrottsområde" hos Eli - der det tradisjonelle "Numedalsstevnet" har blir avholdt de seneste årene.

Grunneieren Eli - som også er en meget dyktig rifle skytter - stillte vellvillig opp som alltid med traktor og snøskuter.

 

Etter litt jobb begynte benkene og dukke frem fra snøen. Her er Roy og Reidar i full gang med "stropping" for løfting med traktoren.

normal_IMG_1800-1.jpg

 

Med "spett" og snøskuffeer - og med litt hjelp av Eli og en "voksen" traktor så ble noen benker plasser for testen.

normal_IMG_1797-1.jpg

 

Her er Roy og Reidar snart klare. Eli fungerer som "standplassleder" - og kontrollerer at alt går riktig for seg.

normal_IMG_1805-1~0.jpg

 

Reidar fikk æren av og avfyre det første skuddet på benkeskytterforbundets nye elektronikkskive. Rifla her er en Sauer 200 STR kamret i 6,5AI med rekylbrems.

normal_IMG_1819-1.jpg

 

1. skuddet måtte jo kontrollfotograferes. En lav "treer" var resultatet.

IMG_1807-1.jpg

 

Etter litt skruing på kikkerten satt den første 5. skuddserien "Sånn passe" som Reidar kommenterte. Men det ble bedre resultater utover dagen. Vinden var i perioder ganske så ustabil. Fulgte vi ikke godt med på vindflagga vi hadde satt opp - så dro det fort ut 15 - 20 cm. (her er det DFS 200m skive vi startet med)

IMG_1811-1.jpg

 

Her er alle de tre "aldrende gråskjeggete herremen" i aksjon.

IMG_1823-1.jpg

 

Reidar prøver et annet løp med "munningsbrems" - kamret i 6XC. Eli som myndig standplassleder følger opp. Gamle gubber kan jo fort glemme hva de egentlig holder på med (spesielt når det er damer i nærheten........)

normal_IMG_1803_-_1.jpg

 

Roy i full konsentrasjon før serie. Han fikk opp flere tette grupper med "Jensenløpet" - kamret i 6XC.

normal_IMG_1804.JPG

 

Dø - Reidar - er det ikke min tur snart til å skyte på den nye skiva - eller.... :(:?

normal_IMG_1828-1.jpg

 

Bærbar koffert, med ledning og monitor. Kan det bli noe enklere - og så effektivt. Super utstyr.

IMG_1818-1.jpg

 

Skive med ledning, Hardoxs plate for beskyttelse av elektronikk i bunn av skiva, og bærbar koffert. Kan plassereres hvor som helst i terrenget. Avstand mellem skive og standplass er nesten "ubegrenset". (I alle fall på de skytebaner vi har tilgjengelig her i Norge)

normal_IMG_1846-1.jpg

normal_IMG_1844-1.jpg

 

Et fasinerende mønster i munningen på den nye "feite" Kriegerpipa mi etter ca. 40 skudd. Fire bommer med stigning 1 - 8 og standard Norma kammer (ikke Tight Neck). Hadde kun skutt 35 skudd med dette løpet over kronograf før dagens test. Forøverig - er det noen som kan gjette diameteren i munningen?

normal_IMG_1839-1.jpg

 

Pressisjons pontensiale med mitt nye Krieger løp med 1 : 8 stigning i 6mmBr ser rett så lovende ut. Her er det en 10-skuddserie - der 9 skudd sitter innenfor 10.er ringen. Seks av skudda sitter vel på ca. 40 - 45 mm. Og det var faktisk litt variernde vind under serien, men jeg praktiserte min" vanlige skuddtakt" - så jeg hadde vel også litt flaks :mrgreen::lol: Skiva som er brukt her er DFS 100m skive, og avstand det er skutt på er 500m.

IMG_1836-1.jpg

 

Her prøver Eli noen serier med min Stolle Kodiak i 6mmBR. Hun er jo ikke like "rutinert" som oss gamlegutta når det gjelder skyting fra benk - men fikk til noen rett så fine serier. De som tror det er så enkelt og skyte "små grupper" fra benk - pleier og få et noe annet syn på det når dem har forsøkt selv. :wink:

IMG_1841-1.jpg

 

10- skuddserien til Eli satt bra. Hun fikk en par høye treff pga hun glemte og skyve rifla til stopp i frontresten - med det resultat at treffene går noe høyere.

IMG_1842-1.jpg

 

Vi rakk akkurat en 5-skuddserie på "papp" før det ble for mørkt.

normal_IMG_1848-1.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Fine grupper, dere har ikke truffet toppformen litt tidlig nå da :lol::lol:

8) Å neidu - vi skal bygge opp toppformen fra nå :mrgreen:

:twisted: Formen skal "spisses" før Numedal. Vi har planlagt "Høydeopphold". Gråskjeggtrioen" blir ikke lette å slå i år 8):mrgreen::wink: Så nå kan "trønderbataljonen" bare komme - (om dere finner frem da........ :mrgreen: ) "

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...