Jump to content

Oppskrift på kanadagås


alovset

Recommended Posts

Første juledag serverte jeg grågås i heimen. Det blir sikker godt med canadagås også. Oppskriften er som følger:

 

Bryst og lår av ei gås

Et nett sjalott

Rødvin

Salt

Pepper

Kviteseidsmør

 

Gåsestykkene brunes først i smør sammen med litt salt, pepper og finsnittet sjalott. Deretter slår en i nok vin til at det dekker ca midt opp på kjøttstykkene. Legg på lokk og la putre på svak varme en god time. Serveres sammen med villris og moste søtpoteter (husk rikelig med smør).

 

Middagen var en ubetinget suksess.

Link to post
Share on other sites

Selv "kryr"(små-koker) Jeg brystene i 4 timer i 50/50 vin/vann med løk, beingrinda, lårene, gulrot etc. Serverer med potet som er laget enten i langpanne i ovnen eller smørdampet.......Mange muligheter. Får ihvertfall kjøttet mørt når du kryr det så lenge. Kan være lurt å steke raskt over det i pannen på sterk varme for å "lukke" kjøttet før du koker det.

 

Annet forslag: http://dt.no/nytte/vi-lager-coq-au-vin-1.3406914

 

Google coq au vin eller bare hane i vin!

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...