Tiurjo Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Fikk skutt meg et par orrhaner i helga. Noen som har no forslag til hvordan jeg kan tilbrede disse ? Takker for alle forslag jeg kan få Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 search.php viewforum.php?f=5 http://www.kammeret.no/portal/oppskrifter Jeg er sikker på at du finner opptil flere forslag hvis du leiter litt der. Og du kan gjerne bruke oppskrifter som er "skrevet for" storfugl eller rype, det er ikke større forskjell på de fuglene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skytterenka Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Flå fuglen, gni den inn med salt og pepper. Stek den i ovnen på 200 grader til den er gjennomstekt (kommer litt an på str) Avkjøl den og strimle den opp. Champignon (fersk) Gulrøtter Sellerirot Persillerot Løk Hvitløk Kålrot Skjæres opp i passe biter og legges sammen med fuglekjøttet i en gryte. Hell opp i rødvin (bruk en billig en) til det dekker det meste av grønnsaker og fugl. Legg på lokk og la grtyta stå på benken til neste dag. Sett så gryta til koking og kok inn det meste av rødvinen. Når det meste av rødvinen er kokt inn så tilsetter du Creme fraiche og/eller kremfløte Tomatpure Krydder (gjerne viltkrydder) Kommer an på hvor mye du skal lage men det går som regel 2 bokser cf og en liten en med kremfløte og 1-2 små bokser med tomatpure. Serveres med poteter, rosenkål og en god rødvin. Hele gryta er litt på slump men smaken er nydelig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Rosastekt med gode grønnsaker, potet og en knall saus. Da er du i mål:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiurjo Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 Takker for svar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffa Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 -Surr brystene så de blir like tykke medaljonger -brun i smørr, ekte smørr -sett i steketermometer -legg i ildfast form i smørr -ha i en good skvett rødvin -dryss over sopp av ulike sorter som er finhakka sammen med andre urter og buskevekster du liker -ha ovnen på 130 grader -langstek til kjernetemperaturen er ca 56 grader. -ta ut og la den vile mens du holder kjernetemperaturen rundt 56 grader (bruk folie og pakk igjen pakk opp), om den går litt over er det ingen krise men hold den under 58. -la det hvile i 30 min mens du ordner til resten av tilbehør og saus. Skjær opp i serveringsskiver på ca 1 cm Dander rundt på fatet det du er kar om og server med varm saus du har laget fra bunnen av deilig kraft fra skroget/krås/hjerte/lever og rødvin. Sett deg tilbake og ta imot komplimenter, mens du nyter maten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.