rypert Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Skal invitere venner på finnbiff til helga, men trenger tips til en passende vin. Er sikker på det er flere her inne som har førsteklasses kjennskap til hva jeg bør velge. Kom gjerne med navn på vin for enkelhets skyld. (Har gått på en smell før etter å ha gått på polet for å handle "en god vin fra Rhone", og blir stående å velge mellom ørten merker..) På forhånd takk for tips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Er temmeliog ignorant når det gjelder vin, men mener å huske at Masi passet ganske bra (og det er jo vin med et samisk navn ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Sikkert mange som passer, men ta ett søk på sidene til vinmonopolet. Denne har jeg kjøpt noen ganger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Rein er kraftig saker og da bør vinvalget stå i stil. En kraftig italiener fra Piemonte vil nok funke. Gode tips her http://www.dn.no/vinguiden/article1824302.ece Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tordenkjeppen Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 (edited) Helt enig med Dunkerante. Anbefaler en god barbera, gjerne Barbera D`Alba fra Renato Ratti (det er bilde av en ca 17-1800-talls soldat på flasken så den er enkel å finne på polet). Baroloene synes jeg er litt for bløte til at de passer sammen med rein. Edited November 16, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Brænnevin til finnbiff! Det ville nok Ante Valente anbefalt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 BrennVIN er tanken som slår meg også... Evt kraftig øl! Synes ikke vin passer til norsk tradisjonsmat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveBunny Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 en rippaso vin funker veldig bra til rein kjøtt. eller en mørk øl, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Helt enig med Dunkerante. Anbefaler en god barbera, gjerne Barbera D`Alba fra Renato Ratti (det er bilde av en ca 17-1800-talls soldat på flasken så den er enkel å finne på polet). Baroloene synes jeg er litt for bløte til at de passer sammen med rein. Barolovin bløt??? Det er vel den siste benevnelsen eg ville ha hekta på vin laga av nebbiolodruer. Men enig i at litt røffe barberaviner går fint til rein. Eit tips frå polets bestillingslister: Sjekk ut black eller gold label av Barbera d`Asti fra Cascina Desderi i Piemonte. Yummi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tordenkjeppen Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Vi er vel enige i at en Barbera er mindre bløt enn en Barolo håper jeg? Jeg synes for øvrig at italienske viner passer svært godt sammen med mye vilt. Skulle jeg generalisere ville jeg si at Nord-Italia generelt synes å ha et "smaksbilde" hvor reinen passer spesielt godt inn. De er jo veldig flinke til å benytte vilt som råvarer der selv der nede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Villa Antinori. Alle som ikke kjenner denne vinen, bør absolutt prøve den. Den er som Toyota Land Cruiser - sikker, trygg, smakfull, bunnsolid og god fremdrift. Koster rundt hundrelappen, og er vel (etter min smak) noe av det aller beste kjøpet man kan gjøre i den klassen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Vil anbefale Glennlivet 12 singel malt. Hvis ikke er Brown Brothers Shiraz eller Brown Brothers Cabernet Sauvignon å anbefale. Shiraz hvis det er velig gode venner. Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon er også OK. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.