Mr.Polar Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Nå nermer jula seg med stormskritt. Å i jula må jeg ha hjemmelaget leverpostei. Dette spiser vi å som en varm kveldsmat når vi har lyst. Denne oppskriften er på en stor posjon,da jeg lager for et helt år i slengen. Den oppbevares rå i dypfryser uten problemer. Vi bruker kun rødebeter og majones på skiva på denne. Men alt man liker kan vell brukes som tillbehør. 2 kg svinelever. 750 svinekjøtt med fett(ribbe). 4 stk middels stor løk. 2 stk store,rød paprika. 8 stk egg. 3 pk kremfløte. 5 dl hvetemel. 5 ts merian. 3 ss salt. 1 ss buljongpulver. 4 ts sort pepper finmalt. 500 gr melange. 1 ts allehånde. 1 liten box ansjosfilet. Rensk hinnen av levra,å kværn denne og svinekjøttet 2 ganger. Di fleste kværner har 2 kværnskiver..en fin og en grov. Liker du grov postei,velg den grove.(storst hull) Liker du den fin,velg den med di minnste hullene. Jeg foretrekker de grov. Løk,paprika og ansjosfileten(hele boxsen med saus)kværnes en gang på den fine kværnskiven. Bland alt i en stor bolle..min 7 liter. Tillsett fløte og alt krydder. Visp eggene lett sammen før den tillsettes i røren. Rør alt godt sammen,å sikt i hvetemelet. Pass på at du ikke får klumper av hvetemelet. Til slutt har du i den smeltede melangen,sakte,rør godt under tillsettningen. Aus opp i små(5 dl),aluminiumsformer med lokk. Jeg veier opp hvær enkelt form til å inneholde 400 gr. Du må ikke fylle formene breddful,da leverposteien eser litt ut under steking. Stekes fra dypfryst tillstand i 1 time og 15 min i vannbad på 180 grader. Fra tint tillstand holder det med 1 time. Hvist jeg ikke husket helt feil så ble dette rund 14 former med leverpostei. Dette er en super kveldsmat hvis du får gjester som sitter litt lenge,eller til julelunch,da den ikke trenger å forberedes. Serveres helst rykende varm,men er god kald å. Ha mye på skiva og nyt med det tillbehøret du ønsker. Velbekommen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.