Vømmøldalen Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Tenkte jeg skulle lage elgfarse. Hvor mye spekk bruker dere i forhold til X antall kg kjøtt? Fint om noen har oppskrift Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Du borr ikke overstige 30% småflesk til farseprodukter,kommer litan på hvor magert kjøttet elg kjøttet er. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferieguru Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Du bør nok legge deg på ca 10% fett. Vanlig norsk kjøttdeig inneholder 14% fett, men det er ikke nødvendig med så mye synes nå jeg. Saltmengden bør være ca 1% av kjøtt/fettmengden. Ellers må du passe på å holde ingrediensene så kalde som mulig, kvern litt, pakk og frys. Kvernet kjøtt får en veldig stor overflate som det kan dannes bakterier i. Selv liker jeg hullskive på kverna som er noe som det som er mest vanlig i Sverige, små hull. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.