Jump to content

Salting av flesk


magnum_mauser
 Share

Recommended Posts

Salpeter brukes for at fargen på kjøttet skal beholde rødfargen, nitritt er egentlig det samme, eller gjør samme nytta. Nitritt fåes kjøpt som det skrives over i f.eks matbutikker som har kjøttutsalg/ ferskvaredisk, slik som f.eks meny. Bruker dere salt, så gjør det samme nytta, men kjøtt blir grått istedet for at man beholder rødfargen. Har mer nytte på spekemat enn på flesk og bacon som skal stekes vil eg tro.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...