Jump to content

Tråden for dachs


Raymond

Recommended Posts

Joa, men dritter er at jeg jakter mye i kulturlanskap hvor det er masse bekker. Los lengden blir aldri stabil. Å det er ganske irriterende å måtte kaste bikkja over en bekk etter 10min med jaging. Når losen kommer tilbake så må jeg FA... kaste bikkja tilbake :trist: Hvordan skal jeg trene bikkja på å prøve hvertfall?

Link to comment
Share on other sites

Kunne vært greit å vite om hvor store bekker vi snakker om ? er det helvmetern og 10 cm dypt skjønner jeg at du er frusterert...

 

Men, du skriver at du kaster hunden over bekken for å fortsette losen...er dette noe du har gjort ofte ? hvis ja, har du egentlig lært hunden til nettopp stoppe, vente...og bli lempa over....

 

I min verden ville jeg aldri gjordt det sånn, jeg ville støttet hunden og gått over bekken til motsatt side og forsøkt å lokke hunden til å hoppe sjøl..

 

Min drever fikk tvilen første gang han møtte en bekk under drev, jeg var like ved og så at det ballet på seg for han, Jeg gikk ned og stod ved siden og han fikk psykisk støtte fra meg, jumpet han over sjøl. Etter denne episoden er ikke bekker noe problem, elver ungår han heldigvis..

 

En måte kan være å sette på bånd og forsiktig dra hunde i gang hvis den vegrer seg mye, begynn med små bekker som er totalt ufarlige og voks med oppgaven og gå gradvis til større bekker når hunden er fortrolig med dette.

 

Stikkordet er belønning for ønsket adferd og i denne sammenhengen er alt tillatt, som feks. ha med en katt i bånd og la den spankulere på andre siden av bekken...eller en kanin...og salongrifle...mange veier til Rom..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ja, da har den store aften for små og stor barn blitt vel overstått...

 

 

v41c88.jpg

 

For noen langstrakte skapninger er denne kvelden en langdryg

affere..det begynner med ribbesteking og da sitter to småtasser

trofast ved ovnen..det kunne tenkes at noe falt ned...Når ovnen har

gjort sitt, og ribba er gyllen og sprø, flyttes tiggingen til

spisebordet.

Nå skal Jippi vis at hun har spenst nok til å hoppe så

snuten er jevnt med bordplaten...da kan hun få et lite glimt at

herlighetene som ligger å lager slik uimotståelig lukt i hele

huset...Denne gymastikken bedriver hun med hele tiden måltiden varer, Når hun ikke hopper prøver hun å stå oppreist på bakbena ikke ulikt et jordekorn.

og jeg er ganske sikker på at hun mosjonerte bort mer en hun fikk

inn..

 

Etter kaffe og dessert, er gavedrysset forestående. For enkelte voksne

mennesker er nok dette litt avmålt, men for en dachs er dettte

kvaltetstid...pakkene er selvfølgelig gjennombelyst av skarpe

luktesanser og de pakkene som avgir det minste lukt av godteri, blir

saumfart med autistisk nyskjerrighet...

 

Pakkene må jo legges på en viss høyde, for ellers hadde våre kortbente

venner foregrepet begivnhetens gang, og overraskelsene med pakkeåpning

hadde vært avslørt i løpet av formiddagen.

 

Som om alle dachser skulle ha en sjette sans, vet de når åpning av pakker

skal foregå, da er nyskjerigheten gått fra almindelig, til intens og

høylydt forlanger Tjukken at han, som eldstemann skal få åpne pakke

først...

Med åpen kjeft og bestemt mine tar han i mot pakken og river

papiret av, 14 års erfaring har gitt ham et fortrinn på hva slike

pakker kan inneholde. Glanset papir og flotte rosetter går

vegg-i-mellom og innholdet tas med under bordet og å bli fortært med

mistenksomme blikk om noen skulle ønske om å dele på gaven...

 

Så årets julaften ble som de foregående for dachsene..

 

God Jul

Link to comment
Share on other sites

Joa, men dritter er at jeg jakter mye i kulturlanskap hvor det er masse bekker. Los lengden blir aldri stabil. Å det er ganske irriterende å måtte kaste bikkja over en bekk etter 10min med jaging. Når losen kommer tilbake så må jeg FA... kaste bikkja tilbake :trist: Hvordan skal jeg trene bikkja på å prøve hvertfall?

 

Hei Magnus! Noe nytt om bikkja?

Link to comment
Share on other sites

Var ute en tur i går med min 5,5 måneder gamle strihårsvalp. Fint vær, plussgrader og lite snø. Alt lå til rette for en rolig dag med litt snusing og morro. What could possibly go wrong? A whole lot, skulle det vise seg.

 

Klokken 13.00 rusler vi rolig opp i skogen, og han setter av gårde. "drar sikkert ikke så langt" tenker jeg.

 

Et par timer senere er han observert ved heggelivannet, drøyt 10 kilometer borte :shock: Jeg rusler noen kilometer for å se etter han, og legger samtidig ut et pledd der jeg slapp han. Ved 8 tiden begynner jeg så smått og bli bekymret, og min mor kommer opp med litt mat og den andre tispa vi har. Jeg går da opp til heggelivann og tilbake, drøyt 20 kilometer i tussmørket...

 

Da jeg nærmer meg parkeringsplassen begynner jeg å bli temmelig blek om nebbet, og har vel halveis avskrevet min nye jaktkompiss. Da med ett hører jeg et lite bjeff bak meg i løypa, og noe lite og avlangt noe er i godt trav med en godt fungerende horisontal halemuskel.... familien er atter gjenforent, og jeg må medgi at jeg tok det som en mann - ikke fritt for at den ene øynekroken ble litt fuktig av glede :lol:

 

En 10-timers tur er vel LITT i overkant, men han virker om mulig enda mer glad og fornøyd enn tidligere, og været var mildt samt skyfri himmel, så ute-forholdene var vel ikke de verste heller...

 

Det at han kom hjem selv fremfor å måtte ha hentet han er også noe jeg er tilfreds med, da fikk han brukt nesa og de små grå litt.

Link to comment
Share on other sites

Han var svært fornøyd både når han kom, etterpå og i dag - så forhåpentligvis ikke. Men det er jo langt fra optimalt, og jeg befinner meg jo i samme leir som deg mht. hvor lenge såpass unge hunder skal få lov å jage - så dette var ikke helt etter oppskriften.

 

Ja jeg tror nok han har gått seg vill, og kombinasjonen av innkallingsfløyten, mine ferskspor + tispa sine som han også kjenner har nok vært tilstrekkelig til at han har klart å snuse seg hjem.

 

Hva faen driver et så ungt ovnsrør med i 10 timer utti der?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei godtfolk. Er det noen som har ei formening om når valpepelsen forsvinner? Har selv en dachs valp på 8mnd som jeg nappet her forleden dag, der er en del strihår på kropprn mrn på hodet er det mye valp enda, jeg turte ikke nappe mer på hodet da det blei 3små "hull" i pelsen rett ned på skinnet. Er det andre som har opplevd dette å evt hva gjør man videre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nettopp gjort det samme selv, har en valp som er like gammel som din. Han var en skikkelig lurv, og jeg har nappet av en god del hår nå fra hele kroppen, til og med ansiktet.

Fikk et lite hull på brystkassen jeg også, og "ribbet kylling" tankene kom jo snikende, men det gjør jo ikke vondt for han og det faller lett av, så jeg tror ikke det er verdens undergang akkurat...

 

Jeg har ikke lest noe særlig om dette her, så jeg kan ikke uttale meg med noe særlig sakkyndighet, men tviler på at det er så farlig.. :)

Link to comment
Share on other sites

det er helt vanlig at "valpeullen" forsvinner seinere noen steder på kroppen enn andre. Ofte blir det en del ull igjen på hodet, beina, bartene og midt på ryggen over ryggraden. Det er viktig å nappe vekk denne ulla stadig slik at man kan jobbe frem fin og stri pels som vil komme frem etterhvert. noen bare flekker på hodet og beina når man napper kan forekomme, men det gjør ikke noe. ser bare litt rart ut hehe. Det vil mest sannsynlig vokse frem stri pels igjen. En spesiell "ullkniv" kan man også bruke, med liten trening er den veldig effektiv. Den fjerner underull men lar stripelsen være igjen. på den måten får man luftet pelsen og stri pels vil vokse frem etterhvert. :)

 

Håper dette hjalp deg litt videre :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Da kan jeg neste lørdag melde meg inn her da jeg henter min første dachs valp.

 

Gleder meg som en unge! :D

 

Jeg har selv en dachs, og syntes det er en veldig god hund.

Bare husk og vis hvem som er sjefen fr dag en, så går dette veldig fint det.

 

Grattis.

 

Ole

Link to comment
Share on other sites

Det er Jægerens Joker. Greit dekken, men har du ei tøff jaktbikkje som ikke skyr skog, busker og kratt så hyrer den bare én sesong før den rakner og går i filler. Brukte opp tre slike, før jeg så meg om etter noe nytt som nå har startet på en ettårig hardtest i Nord-Norge.

 

- Den dachsen på filmen hadde forøvrig hatt godt av en solid dose napping! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Okay, takk. Kjøpte vest til frøkna nå til vinteren, men den er beregnet for vinterbruk, dog så er ikke tispa mi etter reglene slik pelsmessig, mer en mellomting mellom stri og korthår, så jeg kan nok bruke den på høsten også. Ganske så kvass den lyngen der vi jakter, så greit unngå "blod buk" etter en dags jakt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil benytte denne siden til å ønske min kjære strihårete dachshund Kløyvfallets Aggresso til lykke og gratulere med sin 15 års bursdag :D

 

En hund som jeg overtok som treåring og forrige eiere var nok glad for at det fantes mennesker med pågangsmot og tolmodighet..

Aggresso er nemmlig svært viljesterk og han rygger ikke for noe..han representerer mye av det jeg savner i dagens dachs, som desverre er blitt mye utvanna med showlinjer.

 

En ekte dachs skal kunne tilbringe noen timer i et møkkete og støvete hull i bakken sammen med en grinete grevling, og synes dette er toppen av væla..

 

Aggresso er den eneste hunden jeg har tatt med meg til skogs, kneppet båndet av og losen ljomet runde på runde, og endte selvfølgelig med å felle en fin liten firetagger etter tapfritt drev på ca timen eller så. Det var første turen ovehodet i skogen med han.

 

Aggresso er idag fortsatt oppegående, driver mine foreldre til vannvidd med tigging, lufteturer i hagen og at det er passe lunk i vedovnen.

 

Gratulerer med dagen Tjukken !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ser etter dachsvalp etter solde drevlinjer vil jeg anbefale å sjekke Svenska taxlubbens hjemmeside, de fleste oppdrettere legger inn planlagte kull her og det er mye spennende på gang! Har selv nettop bestilt hvalp etter Valjeskogens Sally/Kvilestads Fibbe. Ser ut til å kunne bli bra. Det som er så flott med dens svenske dachsklubbens hjemmeside ar at man kan følge stamtavla 8 ledd tilbake. Nå håper jeg bare at det blir en tispevalp i dette kullet. Valpene er ventet i slutten av februar og det er bare å holde fingrene krysset!! Gamlemor tok kvelden for 1 mnd siden og livet er ikke det samme uten en dachs i huset. Eneste jeg gruer meg litt til er all jobbing med å få dyret stuereint, grunndressur mm, så kommer moroa med blodsportrening, mye tid i skogen og forhåpentlig, med tiden en like god jakthund som gamla var .

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med dagen, Agresso! :lol:

 

Spennende med flere dachseiere her, både jeg Hultin og Ersa har valper etter Fibbe, så fingrene er krysset.

 

For min del er det MYE pissing inne, noe man går litt smålei av etterhvert..

Har sagt ganske strengt ifra om at dette ikke er akseptabelt når jeg kniper han på fersken, men jo lengre jeg trykker han ned i sofaen mens jeg utleverer en passelig dose kjeft, jo artigere virker det som han synes det er :shock:

 

Det er litt demotiverende når dagens "lille samtale" akkompagneres av en avmålt forsiktig logring midt i den verste skjenneprekenen...

 

Og et par time senere er det igjen tid for et stykk hevet kyllinglår over et egnet stolben eller lignende...

Link to comment
Share on other sites

Eg er stolt eiger av Skogslettas FD Toya. Ho hadde inne kravet for NVCH før ho var fyllt 10mnd

SVCH før 11mnd.

Topp 3 på 4 av 5 sporprøver.

Har 2 HPer inne og satser på NM kvalifisering til høsten.

Men mye kan skje.

 

5 Norske og 1 Svensk 1premie på første sesongen.

 

Med Fibbe som pappa er det ivertfall gode linjer.

Link to comment
Share on other sites

Laveste alder for å stille på prøve er 9mnd. og dette klaffet med terminlisten.

Alle preieringer er på ordinære prøver.

Har hatt i hus 3 dachser og alle har vore godkjennte til ettersøk ved ca 10mnd alder. Dette har vore mulig pga eg har vore heldig med når dei har vore gamle nok til å delta på prøver.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei alle dachs eiere.

 

Snart blir jeg også en dachs eier. Jeg får en korthåret standar dachs i siste helga av påsken.

Dette er noe jeg gleder meg mye til. Skal bli godt å få en ny jakt kompis.

 

Vi skal fokusere på blodspor, og drev etter hjort og rådyr. Så jeg satser på att mye trening gjør susen.

 

Hvor tidlig bør jeg begynne med blospor trening osv ? har lest litt forskjellig men har ikke kommet til et konkret svar.

 

Mvh

Hein Tore

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynte og "leke " med blodspor med påfølgende godbit fra veldig tidlig av ca 3 mnd tror jeg.

De første og mange sporene var ikke mange meterene, og uten sving. Disse var kun for og få assosiert blod med god belønning.

Etterhvert når dachsen kjønte att i enden av blodet lå det en godbit, kunne jeg gjøre det litt vanskligere med tiden.

Her gjelder det og gi seg mens hunden enda har det morro, og ikke blir altfor sliten. Valpen kommer nok til og bli sliten forrt de første gangene, men det bedrer seg raskt.

 

Lykke til med hunden.

 

Mvh

Ole

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Takk for tipset Ole.

 

Kommer til å følge opp din plan her da jeg også å prøve så vidt når hunden er blitt 3 mnd. Gleder meg til dette her.

Er det noe spesielt blod du bruker ? eller kan jeg bare gå til den lokale slakteren å be om litt blod ?

 

Jeg begynte og "leke " med blodspor med påfølgende godbit fra veldig tidlig av ca 3 mnd tror jeg.

De første og mange sporene var ikke mange meterene, og uten sving. Disse var kun for og få assosiert blod med god belønning.

Etterhvert når dachsen kjønte att i enden av blodet lå det en godbit, kunne jeg gjøre det litt vanskligere med tiden.

Her gjelder det og gi seg mens hunden enda har det morro, og ikke blir altfor sliten. Valpen kommer nok til og bli sliten forrt de første gangene, men det bedrer seg raskt.

 

Lykke til med hunden.

 

Mvh

Ole

Link to comment
Share on other sites

Du får kjøpt matblod i blokker i de fleste matbutikker, bare å spørre i kjøttdisken :)

 

Jeg brukte matblod.

Hvist du skal spesialisere hunden på ett spessielt vilt, lønner det seg så klart og få tak i litt blod fra det viltet. Kanskje litt i seneste laget og begynne og sanke blod nå, men tenk på det til jakta.

 

Mvh

Ole

Link to comment
Share on other sites

huff, kondolerer til deg også... han var 12 år gammel, godt voksen men var veldig frisk og rask, jaktet rådyr med han i høst, skutt 4-5 rådyr for han.. men for en mnd siden klarte han ikke å gape over maten han fikk og, vi trodde han hadde fått kreft i kjeften eller i kjeven.. dro til dyrelegen og dem sjekket han, da var det heldigvis bare en betennelse i kjeven,og så 06.03.2012 I går..ble han skikkelig dårlig. øyet hans 'tørket' inn så det ut som..linse kreft ..og vi fikk sterk tabletter for det,så smerten ble borte ihvertfall.... men han ble bare verre for vær time som gikk i går, og da har han det ikke noe godt, så da dro fatteren og til dyrlegen, for å avlive han i dag, dessverre...blir gode venner når vi har vært sammen siden jeg var 8 år, og til nå..er helt forferdelig.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hiver meg på den. Etter mye om og men har jeg begynt å vurdere dachs. Grei størrelse for til både å ha på jobb og på flyet. Jeg har forsøkt å se litt på finn.no etter valper. Og som, trådskriver over meg, lurer jeg på om det er noen kull å anbefale? Evt. hvor det kan være lurt å følge med? Jeg ser hovedsakelig etter strihåret type. Anbefales det å se etter kull hos sôta bror?

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha jaktbikkjer så har det siste året vært forholdsvis mye valper etter Kvilestads Fibbe og ikke uten grunn.

Han har stort sett dominert det som er av drevprøver for dachs siste 2 årene og ble også kåret til årets jakthund i 2011.

Så jeg mener du ikke trenger og dra over til søta bror for og finne dugendes hunder

Link to comment
Share on other sites

Fra stua ser jeg våren komme, snøen forsvinner og fuglene har begynt sin sang som varsler at tiden med kuldegrader, snø og is må vike til fordel for sol, varme og grilling i hagen.

 

For våre venner med korte bein og lang rygg har vinteren medgått til bivåning av afskillige favner ved som har forsvunnet inn i oven i stua og laget en komfortsone rund denne og her har våre venner ligget, gjerne på rygg og koset seg ..

 

men, nå åpner det seg nye muligheter...så snart telen går, og marka blir bløt så skal et ikke ubetydelig areal plenjord endevedes med stor intensitet...i timesvis kan småtassene drive på og nåde den vånd som ikke skjønner alvoret...

 

Når all jord er endevendt og lufta blir skarpere, er høsten rett rundt hjørnet og når jeg tenker etter så er jo det ikke så lenge til;

 

Ha en fin vår og sommer !

25kjzf9.jpg

 

volj5d.jpg

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha jaktbikkjer så har det siste året vært forholdsvis mye valper etter Kvilestads Fibbe og ikke uten grunn.

Han har stort sett dominert det som er av drevprøver for dachs siste 2 årene og ble også kåret til årets jakthund i 2011.

Så jeg mener du ikke trenger og dra over til søta bror for og finne dugendes hunder

 

Det er ingen tvil om at Fibbe er tidenes mest meritterte dachs, og er en fantastisk hund! Kommer nok til å bli massevis av gode avkom etter han! Men det finnes også mange andre spennende kombinasjoner der ute :)

 

Sjekk www.raatassen.com, www.stuttleggen.com og www.jaktdachs.net som jeg anser som seriøse oppdrettere av dachs for jakt. Finnes sikkert flere i landet også :)

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha jaktbikkjer så har det siste året vært forholdsvis mye valper etter Kvilestads Fibbe og ikke uten grunn.

Han har stort sett dominert det som er av drevprøver for dachs siste 2 årene og ble også kåret til årets jakthund i 2011.

Så jeg mener du ikke trenger og dra over til søta bror for og finne dugendes hunder

Håper de har is i magen og ikke avler for mye på Fibbe. Skjønner at han er en attraktiv hannhund, men ingen er tjent med matadoravl hvis han brukes mye. Bredde i genetikken er viktig. Ser Dogweb oppgir 15 parringer med 83 avkom på to år.

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens! Ny her på forumet, og stolt eier av Buster. Strihåret dachs, født mai 09. Har av diverse grunner dessverre ikke fått brukt buster til noe, bortsett fra tur, sofa og lekekompis.. Men nå er det på tide å få brukt denne lille karen til det han er skapt for. Endelig :D

Han er som dachser flest. Sta som få, liker å gjøre ting på sin måte, matvrak av dimensjoner, veldig glad i å bjeffe på de som passerer på veien utenfor leiligheten, kjælegris, turglad osv :) En flott liten fyr!

 

Skal begynne trening av Buster nå. Ting og tang har falt på plass, så nå ligger alt til rette for at Buster(og meg selv) endelig skal bli jeger.. Noe senere enn planlagt, men bedre sent enn aldri! Kommer til å legge ut bilder og skrive om fremgang osv her, slik at dere med kunnskap og erfaring kan komme med råd, innspill og tips. Jeg har igrunn veldig lite peiling på hvordan jeg skal gå frem.. men tenkte å ta turen innom det lokale slakteriet for å skaffe litt blod til blodspor innen få dager.

 

Alle tips mottas med takk :)

 

Kristian

 

kopi.jpg

Buster

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens. Jeg har en strihåret dachs gutt på 10mnd, han har den siste tiden vist litt agrisive tegn overfor fruen i huset ang tyggebein han har. Vi har akkurat fått en unge som begynner å ligge på golvet ettervert å det bekjymmrer meg litt vist ungen skal komme borti beinet. er det noen som har vert borti det samme eller har noen forslag til hva jeg/vi kan gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Fjern tyggebeinet mens både ungen og bikkja er på gulvet. Vent med å gi bikkja det til ungen har lagt seg. La heller ikke ungen være i nærheten når bikkja får mat, eller når hunden har en leke den eier og beskytter. Og la bikkja for all del forstå at knurring og slikt er totalforbudt, slå ned på det med en gang.

Link to comment
Share on other sites

han har den siste tiden vist litt agrisive tegn overfor fruen i huset ang tyggebein han har.

 

Det er en mulighet for at han merker nøling hos henne, og reagerer på det.

 

Det enkleste er å sørge for å unngå alle muligheter for konflikter. Å "slå ned på det", kan kreve mere jobbing enn de fleste orker.

 

Den mildeste måten, er vel kanskje å ikke ha noe han kan vokte, fremme. F.eks, hvis han får mat på kvelden. Vente med å gi han tyggebein til etter det (og når barn er i seng), og la han få fred. Titte på hunden mens den har beinet, er ikke å la den få fred.

Når hunden da blir luftet før leggings, så tar den som er igjen inne, å fjerner tyggebenet.

På den måten, får ikke hunden vendt seg til, eller tenkt tanken, på at nå skal det voktes

;)

Link to comment
Share on other sites

Pleier mor å gi dachsen bein og tuggepinner? Trene litt lett innendørs lydighet og kontakt, som sitt pent før belønning og mat ol. Sånt kan hjelpe henne med å få tilbake kontrollen. Jeg tror det er veldig viktig at dere trener bort den adferden hans nå i den alderen han er i mtp at dere også har små barn.

Link to comment
Share on other sites

17 desember kom lille Theo til Tromsø, han er blanding mellom kort og strihåret dachs, stor hund i liten kropp har vi merket. Har tenkt å få han godkjent som ettersøks hund, jakter primert rådyr på Storfosna utenfor trondheim, men har og tilgang på elg jakt her i nord. Spørsmålet er: Hvordan får jeg godkjent han på blodspor?? kan dette gjøres her oppe under prøve?? hva med fersk spor, kan dette gjøres her i nord på elg??? eller må jeg sørover for å gjøre dette på rådyr/hjort??? Grunnet endel snø har jeg ikke trent han så mye på spor ennå, men han har gått noen pølsespor der jeg ved bruk av fiskestang har dratt denne gjennom snøen og de har han tatt uten problem. Hva med blodspor i snø, er redd for at han vil "spore" med synet mere enn med snuten. Kan jeg legge blodspor i snøen eller bør jeg vente til det er bart. Har rådyr skank liggende i fryseren til "preging" bør jeg dra dette i sporet samtidig som "blodsporet legges. samt å legge skanken i slutten av sporet. Hva med å trene han på elgspor når det blir litt varmere i været, er dette å anbefale i fraværet av annet hjortevilt??? Kan dachsen godkjennes til ettersøk på elg, vet at det blir brukt dachs på et elg vall her oppe i Tromsø området. Det ble mange spørsmål, svar og råd mottas med stor takk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...