Jump to content

Har ikke politiet noen regler for hvor lang tid de kan bruke på å behandle våpensøknader?.....


Lars_o

Recommended Posts

Det heter i loven at man skal ha svar innen 5 uker. Her i oppland sender de ut brev om at de har lang behandlingstid :shock: Hadde de brukt tia på å behandle søknader i stede for å sende ut slike brev så kanskje det hadde gått litt raskere. Sendte inn søknad 2 feb. og fikk svar 19 mai :?

Link to comment
Share on other sites

Det heter i loven at man skal ha svar innen 5 uker. Her i oppland sender de ut brev om at de har lang behandlingstid
Det står at de skal behandle saken uten ugrunnet opphold, selvfølgelig uten at det på noen måte er spesifisert hva det er... Det eneste du egentlig har krav på i loven er at hvis det tar mer enn en måned å behandle saken skal du ha beskjed om dette og om når den kan antas ferdigbehandlet.

 

At det ikke er noen konsekvenser for forvaltningsorganer/saksbehandler som gir f... i dette er det vel kanskje unødvendig å si.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Den siste søknaden jeg leverte på mitt lokale lensmannskontor ble levert klokken halv fire på onsdag ettermiddag, uken før jul. Fredag morgen klokken halv ni, samme uke, fikk jeg telefon om at søknaden var behandlet og kunne hentes hvis jeg ville det. Litt over en dag tok det, meget imponert! :D

 

Jeg tok med en Twistpose til damen bak glassveggen da jeg svippet innom for å hente søknaden igjen. Så ut som hun synes det var hyggelig, er vel ikke hver dag de har fornøyde kunder... :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ringte idag våpenkontoret på gjøvik, og fikk høre at dem ikke hadde begynnt å behandle søknaden som jeg leverte torsdag forrige uke, Og at det lå 8-9 søknader før min.. Så sa jeg at jeg helst ville fått den igjen fortest mulig, pga G-Sport ikke kan bestille hagle før de ser en godkjent søknad. Så sier hun at hun skal se om hu ikke kan legge den litt lengre opp i bunken og få behandlet og sendt den til meg idag før posten kommer klokka 14:00 :mrgreen::mrgreen: Så jeg skal ha den imorgen eller på Torsdag. Meget fornøyd Med gjøvik må jeg si. Til tross for vinterferie ect :!: .

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal levere inn 3 søknader for første gang, da blir det vel Follo jeg skal levere til. Til dere som leverer søknader hit; Er det da best om jeg drar dit personlig eller holder det at jeg sender dem i posten?

Lever personlig:

-Da slipper du å vente på postgang

-Du kan få de til å se raskt over om de evt mener noe mangler

-Du kan også spørre om hvor lang behandlingstid de har for tiden

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Søknader levert igår formiddag. Jeg spurte om de kunne ringe å gi beskjed når søknadene var behandlet. I ettermiddag ringte de fra våpenkontoret og sa jeg kunne stikke innom å hente 2 stk. innvilgede søknader. Fikk beskjed om å banke på døra siden de hade stengt. Ut kom "våpendama" med papirene mine.. Fantastisk service!

Link to comment
Share on other sites

Det har vorte skreve side opp og side ned om våpenkontoret i Ålesund, men sjølv hadde eg nok ei positiv oppleving sist eg søkte. Eg hadde rekna med at det kanskje kom til å bli litt krøll, då eg mangla klubbkort for inneverande år (Forklarte at det var Vingemutteren sin feil :P) og at søknaden kanskje kom til å måtte gjennom litt skjønnsmessig vurdering ("Kva skal du med to 9mm P226'ar?" "Vel, den eine er finare og har eit par små forskjellar som gjer at den går i denne klassa *peike på IPSC Standard*").

Leverte med god dokumentasjon, eit skriv der eg forklarte kvifor eg måtte ha ny og kvifor enkelte vedlegg mangla, la ved ein diger bunke resultatlister og nødvendige vedlegg frå klubben, og leverte glad og fornøgd.

... og når eg fekk att den godkjente søknaden innsåg eg at der mangla eit par felt på skjemaet og. Korleis eg kunne gløyme å skrive namnet mitt på søknaden veit eg ikkje. Når den godkjente søknaden kom att sto namnet der, men ikkje i mi håndskrift. Greit nok, eg hadde ført på personnummer, og namnet mitt var utheva i mykje anna rart, så sikkert ikkje rare detektivarbeidet.

 

Behandlingstid: 5-8 virkedagar avhengig av postgang.

 

Moralen: Så lenge søknaden din er godt innanfor, godt dokumentert og du tek deg tida til å skrive litt fritekst på eit eige ark går alt så mykje betre. Normen enkelte har om at det skal skrivast så lite som mogeleg så ikkje øvrigheita blir for godt vand eller får for mykje informasjon gjer berre at ting tek lengre tid, og det er lettare at uklarhetar oppstår. God og rett informasjon gjeg grunnlag for eit raskt vedtak.

Link to comment
Share on other sites

For de i Asker & Bærum (eller andre distrikt med mer enn ett politikontor) så burde man dra direkte til det politikontoret som behandler søknaden, i mitt tilfelle Bærum, og levere fra seg søknaden(e) der.

 

Vet ikke hvordan det er når det nærmer seg tida, men utenfor sesong tar det knappe 2 uker tilsammen! :) Leverte 5 stk. :!: på en fredag ettermiddag (etter våpenkontoret stengte!) og fredagen etterpå lå godkjenningsbrevet i postkassa. Betalte med en gang og da lå de stempla skjemaene i postkassa på onsdagen! :mrgreen:

 

Så tips er følgende:

- Oppsøk våpenkontoret direkte

- Prøv å unngå å søke rett før sesongstart

- Stirr på postkassa

- Spis og sov en gang i blandt mens du venter på svar

 

8)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da var min blitt ferdigbehandlet; den har ligget i bero i påvente av bestått jegerprøve, den bestod jeg i går, og sendte inn dokumentasjon på det i dag. I retur fikk jeg ganske så umiddelbart innvilget på alle tre søknader.

 

All honnør til Våpenkontoret i Oslo som har vært effektive og hjelpsomme i prosessen.

 

For å utdype:

 

Jeg sendte opprinnelig inn to søknader, med bruksområde konkurranse Jaktfelt og Jegertrap. Jeg ble bedt om mer dokumentasjon, og sendte inn dette, med anførsel om at dersom dokumentasjonen (som var svært tynn) ikke holdt, skulle jeg ta jegerprøven i slutten av Mars, og spørsmål om søknadene, dersom dokumentasjonen ikke var nok, kunne ligge i bero til denne var bestått. Dokumentasjonen var ikke god nok, og det var ikke noe problem å la søknadene ligge i bero.

 

I mellomtiden fikk jeg et godt tilbud på en T3 Varmint SS LH, og spurte om jeg kunne få legge til en søknad i bunken. Heller ikke dette var noe problem, den skulle bare merkes med søknadsnummeret. Så ble gjort, og jeg sendte inn dokumentasjon på bestått jegerprøve i dag morges, og nå er søknadene godkjent, og betaling lagt til forfall. Med unntak av den første forespørselen etter mer dokumentasjon, som kom i brevs form, har all kommunikasjon med Våpenkontoret foregått per mail, med tildels ekstremt hyppig respons.

Link to comment
Share on other sites

Leverte søknad på spesialrevolver på det nye "samlekontoret" for Østfold (i Råde) på onsdag ettermiddag og ble fortalt at det tok ca 3 uker. For en som ikke har ventet mer enn 1 uke for å få søknaden(e) godkjent i Sarpsborg de siste par årene lød jo ikke dette spesielt bra.. Ikke ville de ta i mot betaling heller, men de skulle sende ut brev med betalingsinfo når søknaden er godkjent.

I dag lå det brev i postkassa om godkjent søknad og kontonummer det skal betales til :D

Dette var virkelig en positiv overraskelse..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg er positivt overrasket over våpenkontoret i Tigerstaden :-)

 

Jeg har tre håndvåpen fra før, men av forskjellige grunner har jeg hatt lite aktivitet på den fronten, og heller ikke fått dokumentert noe av det jeg har skutt. Etter å ha fått høre "våpenkontoret i Oslo opererer med egne regler hvor de helst vil si nei", "Politiet vil be deg levere inn våpnene med mindre du kan dokumentere aktivitet" og "Fjern alle våpenrelaterte bilder fra Facebooksiden din", leverte jeg inn fire søknader på forskjellige typer rifler i forrige uke, kun med kopi av fjorårets jegerkort som dokumentasjon. Allerede etter to arbeidsdager ble søknadene innvilget, og jeg fikk brev om innbetaling av gebyr :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...