Jump to content

Har ikke politiet noen regler for hvor lang tid de kan bruke på å behandle våpensøknader?.....


Lars_o

Recommended Posts

  • 1 month later...

Status Stavanger:  Står 2 uker behandlingstid på nettsidene.  Leverte personlig på Stavanger Politikammer midt i vinterferien.  Ble sendt med post til Sandnes der våpensøknadene behandles.  (Ingen røde dager i vinterferien uten om helgen)     Ble Oppringt noen få dager etterpå da jeg hadde glemt og skrive på mail.   Så ble det stilt.  Fikk vite at den ikke var registrert mottatt før 19 mars(3 uker etterpå) og at jeg kunne forvente 3-4 ukers  behandlingstid.

 

 Venter ennå.

 

Skulle vært digitalisert, menmen.

Link to comment
Share on other sites

3 uker etter levert søknad detter det et brev ned i postkassa. 8 til 12 ukers behandlingstid etter at brevet var sendt..... Dvs. i verste fall ca 15 uker. Stakkars overarbeidede byråkrater. hos Telemark politikammer!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Jeg må lufte min frustrasjon her litt, så beklager på forhånd. 

 

Jeg er vanligvis en tålmodig person men dette greiene her - Spar meg for dette altså! 

 

Jeg sender inn 3 søknader i samme brev til politidistriktet øst 22.02. Tiden går og jeg hører ingenting, 5 mars sender jeg mail til distriktet og lurer på om de har i det heletatt fått søkanden, for om ikke måtte jeg sende en ny. De bekrefter at den var mottatt 25.02 og sier at det er 7-8 uker behandlingstid fra denne datoen. Ser man på oversikten over behandlingstider ser man at agder er helt nede i 2 ukers behandlingstid! Hva er grunnen til at det er såpass stor forskjell på behandlingstid? Er det for å gi oss karantenetid fra vi har sendt inn en søknad til den blir godkjent / underkjent? og dersom det, hvorfor er det da ikke lik "behandlingstid" (les: karantenetid) over hele landet? 

 

 Og dersom de nå finner på at de skal underkjenne en av disse søknadene, må jeg da igjennom hele behandlingstiden på nytt? For om det, da frister det faktisk å melde flytting til Agder, sende søknaden, og melde flytting igjen etter søknaden er godkjent, for dette kaffekokeriet de holder på med her i øst, det fortjener faktisk diplom i byråkrati med stempel og to sverd på eikeløv!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg leverte 7 søknader ifm arv av våpen på politikontoret i Fyllingsdalen 12. mars. De videresendte søknadene til Odda for meg, og i dag lå det 7 våpenkort i postkassen. Så ca 4 uker tok det. Absolutt godkjent i Bergen.

Edited by Rekyl1
Link to comment
Share on other sites

På 6.4.2019 den 20.41, Lillefix skrev:

 

Kun to på kontoret som behandlet halvauto. Halvauto krevde utvidet søke/behandlings-prosess, slik jeg skjønte det.

 

Ok, det var jeg ikke klar over. Er det verdt å vente med å søke om halvauto i første omgang da, hvis man er keen på rask behandlingstid? 

 

Ser på første søknad nå både pistoler og jaktvåpen, men trenger ikke egentlig jaktvåpen før til høsten.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 4/8/2019 at 5:17 PM, Rekyl1 said:

Jeg leverte 7 søknader ifm arv av våpen på politikontoret i Fyllingsdalen 12. mars. De videresendte søknadene til Odda for meg, og i dag lå det 7 våpenkort i postkassen. Så ca 4 uker tok det. Absolutt godkjent i Bergen.

Våpenkort eller våpensøknad? Fikk innvilget finpistol tidlig januar og har ennå ikke mottatt våpenkort. Har 2 søknader inne nå for 9mm mil / rev. 

Link to comment
Share on other sites

Du må først klage på lang saksbehandlingstid til politimesteren i ditt distrikt. 

Deretter kan du klage til politimesteren i ditt distrikt på lang behandlingstid på din klage

Så kan du klage til POD på lang saksbehandlingstid på din klage på lang saksbehandlingstid, denne skal naturligvis ikke sendes POD direkte, men til (en liten fanfare her takk): politimesteren i ditt distrikt...

 

Det eneste politiet ser ut til å klare utmerket innenfor budsjettrammene sine er å overvåke trafikken og ytringer på internett...

 

Vi skal egentlig være glad for at politiet prioriterer å bekjempe kriminalitet på internett og veiene våre fremfor å kaste bort tiden med administrative oppgaver som pass og våpen - kanskje noen private kunne gjort disse oppgavene raskere, billigere og bedre?

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ifm omorganiseringer vil det alltid bli noe heft. Dette vil gå seg til igjen. Raskere hvis de slipper å bruke tiden på alle som ringer og klager, og raskere nå når de har fått et kompendium å forholde seg til.

En tid var en oppe i 3 mnd i Trøndelag. På min siste søknad fra mars, var tiden nede i 35 dager.

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Erlend Meyer skrev:

@Skjøttarstuggun Påstår du i fullt alvor at veien til rask behandling er å ikke klage? 

 

 

 

Hvis årsaken til forsinkelsen er kjent, f. Eks. Sykemelding, vil det du oppnår med en klage være å oppta en saksbehandlers tid som hen kunne brukt på å behandle en søknad. Evt oppnår du å rykke frem i køen på bekostning av noen andre. 

 

Link to comment
Share on other sites

34 minutter siden, Erlend Meyer skrev:

Tror du i fullt alvor at dagens jevnt drøye behandlingstider skyldes sykemeldinger? 

Jeg skrev for eksempel. Jeg vet at mye av dagens problemer skyldes omorganiseringen, og dermed at nye folk skal læres opp. Konsekvensen av stadige klager blir den samme. 

Link to comment
Share on other sites

nuvel, klager til politiet og andre etater blir registrert og rapportert. så det har nok noe for seg, dritmasse klager på behandlingstid tar seg nok ikke positivt ut oppover i systemet. og neste gang riksrevisjonen kommer på besøk blir alt gått igjennom på nytt.

problemet mitt er at det liksom ikke er noen system eller kategori for klage på behandlingstid på våpensøknader. men man får kanskje sende offentlig klage til politimesteren.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bruker eksempel du selv ikke tror på er vi farlig nære kverulering... Omorganisering er en bedre bortforklaring, men det er og blir en bortforklaring. Hvor lenge har de holdt på med denne reformen? De har SVJV klart å ta folk for å kjøre litt for fort eller for å røyke seg en bønne i parken gjennom det hele. 

De har vel også brukt våpenamnestiet som unnskyldning, men hvorfor kjører de et slikt amnesti om de ikke har kapasitet til det? Hvis de må lære opp nye folk, hvorfor gjør de ikke det FØR de legger ned fungerende avdelinger? 

 

Dessuten: Man klager ikke til samme kontor som behandler disse sakene. De klarer ikke å gjøre jobben sin innenfor lovens krav, hva får deg til å tro at de klarer å håndtere en klage bedre? Den må gå til politimester og/eller POD/justis/politikere/ombudsmenn/retten/pressen/forbund eller hvem en nå tror kan påvirke ting best. Hvem en klager til spiller egentlig ikke noen rolle så lenge en GJØR NOE!

Link to comment
Share on other sites

Sitter nå på Forbundstinget i NSF. Årsaken til problemet er som nevnt omorganiseringen i Politiet. Organisasjonene er  på saken, og er de som kan ha tyngde til å påvirke politiet på høyt nivå. At hver av oss ringer og maser på de som står på for å få gjort jobben, hjelper ikke på mye mer enn vår egen frustrasjon.

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Skjøttarstuggun skrev:

Organisasjonene er  på saken

Jeg skulle ønske at det var betryggende nyheter, men jeg synes de jevnt over er litt tafatte. For det første er dette ikke akkurat noe nytt, så om de NÅ er på saken er det skammelig sent. Om de har jobbet med dette lenge har de ikke klart å meddele det til folket eller noen voldsomme resultater å vise til. Og om de tar samme utgangspunkt som deg tipper jeg vi må smøre oss med mer enn tålmodighet før vi ser noen store endringer.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Skjøttarstuggun said:

I min region Vet jeg at sykemeldinger var årsak hele høsten 2018.

 

Dette er både en ærlig sak men også helt uakseptabelt. Vi opplevde full stopp i godkjenning av noen papirer i flere måneder høsten 2017, tror jeg det var, pga sykemelding, og det er sterk mistanke om at det er samme person som behandler både pass og våpensøknader som også har med de nevnte papirene å gjøre. Det er helt ufattelig at viktige prosesser kan stoppe helt opp i dagens samfunn bare fordi én enkelt ansatt er sykemeldt.

Dette er ikke kritikk til vedkommende som var ute med sykemelding, det er som sagt en ærlig sak, men at systemet kan stå å falle på én person er et hån mot befolkningen. Spesielt når denne ansatte er ansvarlig for flere viktige oppgaver. Legg ikke alle egg i én kurv er det noe som heter...

 

Jeg er for det meste ganske konfliksky og hater å klage, men tilliten min til politiet er dessverre etterhvert svært tynnslitt, og de gjør tilsynelatende ingenting for å forbedre det. Grepene gir i det minste ikke noen avkastning. Jeg synes også synd på vedkommende som sitter med en litt for stor andel av verden på sine skuldre, det hadde ikke vært meg som hadde orka å krangle med sure folk på telefon støtt og stadig fordi man har alt for mye arbeid for ett enkelt individ.

 

I slutten av måneden legger jeg inn et par søknader som skal være helt etter punkt og prikke, med vedlagte lover/regler uthevet for å hjelpe de på vei. Optimistisk håper jeg på svar innen 2-3 uker. Realistisk skjønner jeg at det er en en mulighet for at passøknader kommer først i køen, og etterhvert ferieavvikling, så skal jegerne prioriteres, så kanskje unge her vass kan få stille stolt på trening med egne våpen fremfor slitne klubbvåpen engang ut på høsten?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

20 timer siden, m00se skrev:

 

Steike. Jeg leverte til Oslo for 3 uker siden. Hører rykter om ca 3 måneder behandlingstid, men...6 måneder...

 

De har nok glemt igjen mine papirer et sted for de etterlyste dokumentasjon som jeg hadde lagt ved. Det er noen svakheter når man leverer på papir. 

Link to comment
Share on other sites

Et forsøk på å begrense privat eierskap? Vi kjenner til metoden med å forsinke og trenere fra andre områder der byråkratiet har egeninteresse av at ingenting skjer. Pirking på uvesentlige detaljer, unnlate å svare på henvendelser, "blir borte i posten" og/eller privat praktisering av regelverk.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, DoctoRoy skrev:

Kan du underbygge hypotesen din?

 

Du mener altså at jeg har postulert en hypotese a) om at din hypotese b) som sier at politiet med viten og vilje har forlagt min søknad på svarkruttvåpen har sitt utspring i en konspirasjon hos politiet for å begrense sivilt våpeninnehav, og det videre er nødvendig at jeg underbygger hypotese a)? 

 

Nei, det tror jeg ikke jeg vil. 

 

For ordens skyld. Jeg kom ikke med en hypotese, jeg trakk din hypotese i tvil. Jeg trakk den i tvil ved å vise til Ockham sin barberkniv som er et bilde på at den minst kompliserte forklaringen er å foretrekke. At politiet foretrekker at det er minst mulig våpen i samfunnet og at det er et mål de tror sikrer samfunnet tror jeg ingen tviler på, men å tro at Oslo politikammer tenker at en mann med en respektabel mengde skytevåpen i hus for guds skyld ikke må eie en munningslader, se det tror jeg ikke på. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...