Jump to content

Tyrkiske hagler med flere!


cowboy-gutten

Recommended Posts

Har et tidligere innlegg i tråden her, men klarer ikke å kaste meg i loppekassa enda.

 

Er litt forbauset over diskusjonen egentlig. Kjenner mange hagleeiere og har lest mye om hagler. "Alle" herjer med tyrkerhagler. Ingen jeg vet om som herjer med tyrkerne har faktisk hatt en, så man synser noe enormt uten å ha egne erfaringer faktisk. "Det ryktes om at en nabo til en onkel av kompisen en gang fikk klikk i skogen da han skulle skyte..." Da er samtlige hagler laget i Tyrkia noensinne bare noe drit.

 

Det er solgt utrolig mange tyrkerhagler her i landet gjennom mange år nå. Selvsagt finner man feil på endel. Det er vel normalt at det ramler inn en hagle med feil i blant når det finnes flere tusen av dem?

 

En billig tyrkerhagle koster gjerne fra 3 - 6 000,-. Det som forbauser meg er at vanlige navn som blir sammenlignet med dem er Lanber, Sabatti og Franchi (og sikkert noen til). Hvor mye koster de nye? Finnes de å få tak i under 7 000,-? Hvorfor sammenligne erter og bananer? Hagla mi kostet 4 590,-. En Lanber koster ca 7 000,-. Er det mye mindre feil på hagla, som for øvrig koster 50 % mer? Jeg vurderte jo en Lanber den gangen.

 

Det nevnes Berettahagler på lerduebanen og at tyrkerhaglene ville slite med å klare det de gjør... Jaddah! For en sammenligning! Hvor mye kostet de Berettaene. Dette er sikkert trap/skeet eller hva de nå kalles til minst ti ganger prisen! Snakker om å sammenligne folkevogn og Ferrari! Man sammenligner da ikke Jahtijakt kikkertsikter på lik linje som Zeiss Victory heller vel?

 

Jeg ble også rådet til å glane på brukt Beretta (bombe...). Berettaen jeg skulle se på var stusselig. Sikkert over tjue tusen skudd, hakkete og ikke veldig pen i blåneringen, altså en godt brukt hagle. 7 000,- var prisen. Hvordan er en brukt Beretta til 4 600,- da mon tro? Er den så uendelig mye bedre enn en skarve tyrker?

 

Hvorfor forventer man så enormt mye av noe som koster så lite egentlig? Forventer man Franchikvalitet til halv pris? Før man slakter tyrkerhagler og latterliggjør eiere av dem (det føles jo slik selv om det ikke sies direkte), tenk litt på at man kanskje ikke har mer å kjøpe for akkurat da. Og det er bedre å løpe rundt i skogen og skyte med en Frankonia Gladius enn å bruke stikksaga og skjære ut noe som ligner en hagle fra en planke, skrive Franchi på den og løpe i skogen og rope pang fordi man heller vil ha en italiener, men ikke helt har råd...

 

Jeg bryr meg katta om hva folk har av hagle, annet enn at jeg MÅ klå om jeg ser en Merkel (min favoritt, men garantert ikke feilfri de heller...).

Link to comment
Share on other sites

Tyrkerhagler, hvis de fungerer så skulle det vel ikke være noen grunn til å tvile på dem.

Resultater oppnår man gjennom trening og ikke pris på hagla, skyter du dårlig med en billig tyrker så er jeg ikke overbevist om at du automatisk skyter bedre med en dyr tysker eller italiener.

 

Beste skytingen jeg har prestert med hagle var en meeeget billig italiener av heller obskurt merke, tror den het Domino eller noe sånt.

Til sammenligning har jeg bommet mye med broderns Beretta... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Var nå en smule ironi i den da :lol: marve almar, mener ikke at alle tyrkere er noe crap, jeg mener

bare de jamnt over har mere småplukk/feil en andre merker, alle merker kan vel sikert ha mandagsutgaver

det er bare noen som har flere en andre. Brodern og en kammerat kjøpte seg for eks vær sin arms pumpehagle

produsert i tyrkia, begge to har hat problem med sine, ene av de fikk problem allerede etter 100skudd. Lit enig

med ko-stens, det blir kanskje feil å samenligne beretta eller lignende merker med tyrker merkene, det er jo en

betydelig prisforskjell der, å man får selfølgelig etter det man betaller når det gjelder hagler også. Blir riktigere å

samenligne med for eks baikal, å tror den kommer bedre ut en mange av tyrkerne når det kommer til slitestyrke.

En børsemaker jeg kjenner sier også at han har set mye mere feil på tyrker hagler en andre hagler, vis en

nybegynner spør meg om forslag til billig førstegangs hagle kommer jeg til å anbefalle baikal framfor noen av

de tyrkiske hagelene.

Link to comment
Share on other sites

... vis en

nybegynner spør meg om forslag til billig førstegangs hagle kommer jeg til å anbefalle baikal framfor noen av

de tyrkiske hagelene.

Tja, det kommer vel litt ann på hv denne nybegyneren skal bruke hagla til, Skal han stort sett jakte rype og skogsfugl som støkk jeger, da tror jeg kansje at tyrkisk lettvektshagle kan være et mer gunstig valg.

Er det mer snakk om andejakt og duejakt er jeg absolutt enig at Baikalèn er et godt og rimlig haglevalg

Link to comment
Share on other sites

GÅSEJEGERN FRA FOSEN:Eier av: Franchi fast white 12/76(veksler alt av ammo), Baikal ij271mc-e 12/76 og en eldre s/s hagle made in ussr

 

Merkelig at du er så imot tyrker-hagler, når du praktisk talt har en selv, Franchi er skrudd sammen i italia ja, men er laget i tyrkia

Rapporter dette innlegget nesten hele hagla. Franchi produserer ikke deler eller noe selv, de setter bare sammen delene. Delene kommer,akuratt ja fra Tyrkia. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Selvom Franchi har deler fra Tyrkia og er skrudd sammen i Italia er jo dette kvalitetshagler. De er vel under Beretta konsernet, så man kan ikke sammenligne dem med tyrkerhagler laget i Tyrkia. Er jo fornøyd med min tyrker, men ser jo at Broderns Franchi hagle er mer kvalitet, selvom den kostet noen lapper mer.

Link to comment
Share on other sites

Sier ikke at Franchi er dårlige hagler, skal nå kjøpe meg det selv.

Er mer enig i Sauer 150 at man skal ikke dra alle over en kam. Selvsagt blir det produsert mye dritt, men det blir også laget bra våpen og.

Tror neppe verken franchi eller noen av de "store" fabrikkene hadde brukt delene om det hadde vært dårlig kvalitet.

Er som nevnt tidligere, er altfor mye synsing og "bedrevitere" her inne som ikke har brukt eller prøvd tyrkiske hagler og fraråder folk å handle automatisk, for det høres ikke bra ut når det kommer fra tyrkia.

Folk må nå få gjøre opp sin egen mening, men da bør det gjøres med litt mer fakta og erfaring enn bare at det er noe man har hørt engang av en som hadde hørt det fra en annen, osv.....

Link to comment
Share on other sites

Ganske siker på at du vil bli fornøyd med en franchi hagle sako, fornøyd med min jeg ihvertfall, er enig i at man ikke kan si bombastisk

at alle tyrkerhagler er ubrukelige, de jeg har sett en del trøbell med er huglu og armed, ellers har jeg ikke vært borti andre tyrkere, annet en det jeg har fåt høre fra børsemaker. På min franchi er alle deler på hagla merket med benelli armi, heller ikke dumt med

en garanti på 7år.

Link to comment
Share on other sites

Franchi har akkurat samme mekanisme som sitter i Stoeger 2000. De passer om hverandre. Jeg sammenlignet en Franchi Fast og en Stoeger 2000 og for meg var de like gode skyte med. Franchi'n hadde mer vekslingsproblemer enn Stoeger'n men dette kan jo skyldes innskyting.

Pris messig så er Stoeger'n såpass mye billigere så valget for meg var veldig lett. Ikke like pen med syntetstokk men det er jo smak og behag.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

350RM skrev

Disse tyrkerne, som selges her er vel stort sett billige alternativer med endel flere feil og mangler enn vanlig? Blaute løp, dobbelt skudd og en rekke andre morsomheter, men de tar seg relativt godt ut på veggen i forretningen og prislappen høyst spiselig. Ikke alle har tro på at pris/kvalitet har sammen heng, ei hagle er ei hagle ikke sant.

 

Interessant holdning til våpen du selv selger :roll: Hadde i grunnen en Weatherby SA-08 i tankene, der tanken var å kjøpe på en av XXL butikkene i Trondheim. Skal bli interessant å høre om XXL betjeningen i Trondheim er like negative til de tyrkiske våpnene dere selger :!: I så fall skal jeg absolutt ikke handle hos dere, ikke fordi jeg ikke har tro på våpen produsert i Tyrkia, men mest fordi jeg aldri ville ha handlet våpen hos en forhandler som har en slik innstilling til sine produkter. Ser ikke for meg rare servicen da hvis jeg skulle være uheldig å kjøpe et "mandagsprodukt" hos dere?

Link to comment
Share on other sites

En utrolig underholdende tråd... ser at enkelte med fordel kunne byttet ut padleåren med påhengsmotor :lol:

 

Dette blir som å si at så lenge Lada`en fra 1982 starter og går,så er den like god som hvilken som helst annen bil der ute!

Om man kun skal til butikken for å handle melk en gang i uka så er jo igrunn den ladaen bra nok da? Eller? :lol:

Ikke i 2010..Nå er det høy poseringsfaktor som gjelder! 8)

Det er et fett hvilken hagle, kikkert eller rifle du har, bare den er finere og dyrere enn nobo'n sin... :wink:

 

 

Har aldri hørt noen få en slik garanti :shock: og du har en skriftlig kontrakt på dette ?

Men det hjelper ikke stort når du er langt oppe på fjellet og tennstiften har knekt, eller kommer de da og leverer ny hagle til deg med en gang :roll:

Du har aldri hørt om andre enn "tyrkerhagler" som har brukket tennstift ?

 

 

Noe tyrkiske O&U hagler fra de gode fabrikantene er minst like gode på som italienerne...

Kan du ikke opplyse oss om hvilke fabrikanter dette er ?

 

 

Ser det stadig dukker opp folk som har problemer med sine tyrker hagler,

ser det nylig er kommet inn en som har problem med sin hawk hagle, tilfeldig ? nope.

Vis man ser på antall innlegg av folk som plages eller har plagdes med

sine tyrker hagler, skjønner man at det er noe i kritikken mot tyrkiske

hagler.

Enig med sportsskyter, du sier det er så så lite % feil på tyrker haglene sauer150, pussig da

at det er mange innlegg på forumet om folk som plages med sine hagler. Kjøp tyrker

hagle den som vil det, jeg styrer laaaaaaangt unna, og vil ikke anbefalle de til en vordende jeger.

Av antall inlegg på forumet som går på feil på tyrkiske hagler, kan man vel påstå at

de har en vesentlig høyere feilprosent en andre hagler til samme pris.

Du tror ikke at ditt inntrykk av at du hører om flere feil med "tyrkerhagler" har med å gjøre at folk med hagler til 20-30" ikke "skryter" av feilene som er på de... ? Hadde jeg ei så dyr hagle hadde jeg nok ikke ropt høyest om det var feil på de... ikke til andre enn selgere i allefall :wink:

 

 

Litt artigt at det smeller å da, når man drar i avtrykkeren.-- Helst hværgang!! :)

Ja du sier noe... Den eneste hagla jeg selv har sett har hatt funksjonsfeil (3 ganger) er faktisk en beretta silver pigion, en kompis kjøpte den ny siden han ikke synes lanber gytorpen passet godt nok... nå drar han vel ikke på en eneste jakttur uten å ha med gytorpen i reserve 8)

 

Til orientering, jeg har ikke "tyrkerhagle" selv, jeg har den beste hagla som finns, en Lanber 2082. :shock:

Den smeller hver gang jeg vil at den skal smelle, og det hender jeg treffer det jeg ønsker.... tror fortsatt ikke at bommene er hagla sin feil.

Link to comment
Share on other sites

Du har kanskje lit ret i det trond99 at de med hagler til 30000kr sjelden klager på de feilene som måte

oppstå. Men tror sån jamt over at man får det man betaler for, ikke dermed sakt at dyre

hagler ikke kan ha feil for det forekommer på alle merker før eller siden vil jeg tro. Hørte

nylig om en huglu der loddingen mellom løpene sprakk etter 5års bruk, han fikk ny hagle

så garantien ser ut til å være i orden på de. Ser at en del av tyrkerne i likhet med baikal

sparer inn penger på å ikke trykkteste haglene slik at de blir merket med fleur de lyr(1370bar), de

testes bare til 90mpa(900bar). Og til de som sier franchi produseres i tyrkia, det er helt feil

de produseres av beretta og benelli, min franchi fast white er merket benelli armi made in italy.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kanskje litt gammel tråd, men jeg vil si att jeg er en stolt eier av en yildiz A71 12/76. Var i grunn klar over att jeg kjøpte et dårli våpen men hadde lyst på halvauto og det manglet endel kroner for noe dyrere. Så jeg kjøpte en, og har aldri angret.

 

hatt den i snart 2 år å skyter ganske mye gjennom et år, da jeg skyter mye lerduer. og jakter med den. har opplevd 1 klikk og den patronen hadde vært vaska og sentrifugert. Det er kanskje ikke den peneste haglen, men du får utrolig mye for pengene.

 

Den er lett, den er stygg og den fungerer. mer en det trenger ikke jeg ihvertfall. og den lerdueammoen jeg bruker er den foreninen bruker, nittedal sport 24 grams. og veksler hver gang. så jeg tør og anbefale denner til andre :!::!:

Link to comment
Share on other sites

Det eneste jeg savner i denne tråden, er merke og modell. Fremfor generaliseringer. Meg bekjent er der mer enn ett merke fra Tyrkia, så kansje man kan forsøke å henvise til litt mere detaljer (kjøtt på beinet) enn det som hittils har kommet frem?

 

Forøvrig så jeg forleden på en O/U fra ATA Arms hos en lokal intersport butikk. Denne skal være bygget etter Berettas 6 ett eller annet (jeg husker desverre ikke), da en eller annen av Berettas mønster beskyttelser nylig gikk ut. Den så og føltes flott ut (kansje noe vel thigt), men det er jo klart at jeg ikke vet noe om kvalitet på material og tilpassnings arbeide.

 

Noen med erfaringer fra denne "nye" hagla?

Link to comment
Share on other sites

Kanskje litt gammel tråd, men jeg vil si att jeg er en stolt eier av en yildiz A71 12/76. Var i grunn klar over att jeg kjøpte et dårli våpen men hadde lyst på halvauto og det manglet endel kroner for noe dyrere. Så jeg kjøpte en, og har aldri angret.

 

hatt den i snart 2 år å skyter ganske mye gjennom et år, da jeg skyter mye lerduer. og jakter med den. har opplevd 1 klikk og den patronen hadde vært vaska og sentrifugert. Det er kanskje ikke den peneste haglen, men du får utrolig mye for pengene.

 

Den er lett, den er stygg og den fungerer. mer en det trenger ikke jeg ihvertfall. og den lerdueammoen jeg bruker er den foreninen bruker, nittedal sport 24 grams. og veksler hver gang. så jeg tør og anbefale denner til andre :!::!:

 

En kamerat av meg kjøpte også en slik hagle i sommer. Det er faktisk den hagla jeg skyter best med på lerduer. Skjønner liksom ikke hva som gjør at jeg ikke greier å justere min slik at den passer. Men nok O.T. Yildiz`en funker bra den. Veksler ALT av ammo vi har prøvd. MEN jeg mener nå i allefall at skal man ha en sånn hagle så bør man kunne skru å reparere litt sjøl. Etter noen hundre skudd med lerdue så løsnet bakskjefte. Var en enkel sak for oss da det bare var å skru til igjen. Gjort på 1 min med et par lange forlengere. Så gikk den tusen skudd til og vi plukket den i småbiter får å sjekke den. da hadde en slags hylse som sitter rundt ei fjør sprukket. Ned til Kødden som solgte oss dritten og fikk med alt nytt hjem igjen. INGEN problem. Etter dette har den bare smelt og smelt uten problemer. Men som sagt så mener jeg at hvis man ikke veit hvordan en skiftenøkkel fungerer så ikke kjøp deg en slik hagle. Men har du et pipesett og et par skrutrekkere og veit hvordan di brukes så er den verd hver eneste krone. Vurderer en slik selv etterhvert som en uværsbørse.. :D

Edit: er en p71 jeg skriver om her.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Noen med erfaringer fra denne "nye" hagla?

Jeg har en slik model Black med 71cm pipe og stålkasse (finnes også i lettevktsversjon). Kjempefornøyd. Veldig god balanse synes jeg, passet meg perfekt (best av alle sikkert 20-25 modeller jeg har prøvd inkl. div. Berettaer) rett ut av esken. Har hittils sakt pang med alt jeg har prøvd.

 

Har stor tro på denne. Klart, jeg hadde sikkert ikke kjøpt denne om jeg planla mange tusen skudd i året på bane; men til litt trening inn imellom samt due, rev og rådyrjakt (samt hva som ellers måtte dukke opp) er jeg veldig fornøyd med kjøpet.

 

Noterte meg at Sauer 150 tidligere omtalte den positivt her på Kammeret selv om han vel ikke selv selger den; det tok jeg også som et godt tegn :wink:

 

Det er vel Landrø som importerer de tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte mi hos børselars. Og med at kolben løsnet, har ikke jeg merket noe til, og da skyter jeg mellom 1800 og 2000 på bane samt en del privat skyting og ingen ting har løsnet enno.

 

Eneste jeg er misfornøyd med er et ekkelt hakk i låskassa, men de er sjølforsyldt :oops: Skukke spenne bort ei tomhylse som landet på vegen og da spent æ børsa samtidi :P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei!

 

Veldig gammel tråd :) Men jeg leser og leser om tyrkerhagler, rett og slett for at jeg har en Escort PS Marine 12/76 selv. Har hatt denne en stund nå. Jeg ser det skrives mye negativt om denne, og andre tyrkere. Men jeg ser veldig sjelden et utsagn som ; Jeg har en tyrker og det er bare dritt..... Og mer av typen; en jeg kjenner, kjenner en som fikk klikk en gang....

 

Jeg vil bare fortelle at jeg er veldig glad i min Escort. :) Den fungerer HVER gang jeg trekker av, og jeg treffer det jeg sikter på rett så bra. Jeg klarer fiiiint å ta den fra hverandre og sette den sammen igjen etter puss, noe jeg gjør etter hver skyting. Den fortjener det. Dette er riktig nok "min" første hagle, men det er ikke ensbetydende at det er den eneste jeg har vært bort i. Alt fra Star Baikal, til Benelli er prøvd, og jeg trives fremdeles best med mitt lille "mobbeoffer". Og jeg drar stolt på skytebanen med den i mine vanlige klær, og skyter tidvis bedre enn de med våpen til mangfoldige tusener med, kledd i Norrøna fra topp til tå.

Link to comment
Share on other sites

klipp, klipp.... og skyter tidvis bedre enn de med våpen til mangfoldige tusener med, kledd i Norrøna fra topp til tå.

 

Nå hender det både titt og ofte at jeg har på Norrøna bukse på leirduebanen selv om jeg ikke har våpen til mangfoldige tusener mer.... burde jeg også skyte bedre enn deg ? (Beklager OT)

Link to comment
Share on other sites

Bruker heldigvis Bergans klær jeg, med de på treeffer jeg bedre enn de som bruker dongeri fra Cubus..

 

 

jaja-litt mer seriøst; det var de billige O/U-haglene fra Tyrkia som mange plagdes med (som nevnt før i tråden-når børser som ikke kan kamre patron uten filing angivelig er trykkskutt....), virker som det er betydelig bedre det som selges nå. Enten har tyrkerene skjerpet seg (tviler egentlig..) eller så importeres ikke de aller billigste modellene lengere.

 

vurdere selv en tyrker fra Jaktdepoet, tipper Idar møter meg i døra med et litt hånlig smil og en liten "Jasså ja.." :lol:

Link to comment
Share on other sites

klipp, klipp.... og skyter tidvis bedre enn de med våpen til mangfoldige tusener med, kledd i Norrøna fra topp til tå.

 

Nå hender det både titt og ofte at jeg har på Norrøna bukse på leirduebanen selv om jeg ikke har våpen til mangfoldige tusener mer.... burde jeg også skyte bedre enn deg ? (Beklager OT)

 

 

Overhode ikke :) Det var ikke poenget mitt :)

 

Ønsker alle heller skitt jakt! Kommer til å ta med meg tyrkeren min ut på kveldstrekket på gåsa i kveld, enn om litt optimistisk kanskje...

Link to comment
Share on other sites

halloen godt folk :-D

 

har en stoeger 12/76 halv auto selv. kostet meg kr 3500 som ny for 2 år siden. den har ruslet sikkert 3000 skudd nå. brukes på banen og på jakt. veksler alt fra leirdueskudd til det vasseste. ikke hatt noe trøbbel med denne. da dette er ett bruksvåpen er jeg heller ikke så nøye på vedlikehold. seffern olje og litt puss, men ikke mye. har også duracoatet hele hagla, noe som resulterer i enda mindre puss :-D

 

så er man på leting etter en padleåre som kan brukes til så mangt, synes jeg at stoeger er helt ok.

 

lars

Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Nå har jeg aldri eid en tyrkisk hagle, men mot bedre vitende skriver jeg i tråden likevell.

Jeg er den stolte eier av en lunefull O/U dama fra Tsjekkoslovakia, som gjerne gnafser tennstifter i hvis det tørrklikkes for mye.

Denne ble kjøpt brukt, på impuls, da jeg bare måtte ha en kombi med tilhørende hagleløp.

Denne brukes stort sett med kombiløpet, og jeg har lært meg å leve med lytene. Klikk patroner eller holde inne avtrekkerne når jeg lukker den uten patroner.

Har også en Browning kopi produsert i Japan, som har fungert lytefritt i mange år, ingen tennstift knekk på denne til tross for utbredt tørrklikking.

Mitt siste bekjentskap er en gass opperert Italiener, av nyere dato, sannsynelig ett resultat av en litt difus førtiårs krise.

Etter to år er vi fortsatt gode venner og den har til nå spist alt jeg har foret den med.

 

Har tidligere sagt att våpen som ikke tåler å bli tørrklikket med, ikke er verdt å eie.

Vel, ZH104/101 står fortsatt i skapet og den brukes hver høst, kamelen er svelget og fortært.

Nå er vel ikke BRNO kjent for hagler i det øverste prissjiktet, men hagler trenger ikke være laget i tyrkia for at tennstifter skal knekke.

 

Hvis noe skulle tale i mot og kjøpe seg en tyrkisk hagle, må det være at de skifter navn, importør, leverandør osv veldig ofte.

Hvordan er det da å få tak i deler til disse haglene om noe år? Og hvem har ansvar for å skaffe deler? Hvilken hagle er det egentlig jeg har?

Eller er det slik at de tyrkiske haglene er så billige at vi kan bare kaste dem hvis noe skulle skje etter at garantitiden har gått ut?

 

Angrer ikke på min Italiener, ville gjort det samme igjen.

 

Roar

Link to comment
Share on other sites

litt artig å se at det er de som ikke hat "tyrkerhagle" som klager på de :roll:

 

har en Hatsan Escort PS Marine som ser ut som en galvanisert spiker men den fungerer hver gang og spiser alt av ammunisjon jeg har prøvd i den.

jeg er fornøyd og treffer bra med den, så jeg skal ha den som "slørvhagle" til den ikke fungerer mer.

 

hadde jeg hatt hagle til 30k hadde ikke jeg turt å bruke den på jakt etter sjøfugler eller i steinrøysa :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Og jeg drar stolt på skytebanen med den i mine vanlige klær, og skyter tidvis bedre enn de med våpen til mangfoldige tusener med, kledd i Norrøna fra topp til tå.

Det at du skyter bedre med den en andre gjør med sine hagler, betyr ikke at den er bedre.

Link to comment
Share on other sites

Det er fremdeles ikke poenget mitt :) Poenget mitt er at den fungerer fint til mitt bruk, tar all ammo jeg har prøvd, klikker ikke og oppfører seg slik en kan forvente når jeg trekker av. Dette var bare for å skape en motpol til de som hevder at hagle under en viss sum, eller av et spesielt merke vil være så enormt mye dårligere. Jeg vil bare dele min erfaring og si at en nødvendigvis ikke må "styre unna" en tyrker for enhver pris.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Har en Hawk 202 b. med engelsk stokk.

Kjøpte denne for å ha en lettere hagle en remington 11/87 hagla til div. fuggeljakt.

Kjøpte den brukt 2 år gammel for 2800.- og ble meget positivt overasket over finish`n på denne.

Har fått brukt den litt nå og blitt veldig gla i den :P , fungert upåklagelig og med god balanse (er en side by side)

Prøvd alt av amo. fra 24g. til tunge 12/76 ladninger og alt funker.

Men pga. våpentypen har jeg ikke kjøpt denne for å skyte 1000 av 1000 èr på skudd på leirduebanen, men for å ha en velballansert fuglehagle. :wink: noe som den virker å være.

Pen å se på er den også.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har forsøkt sette meg inn i denne debatten da jeg vurderte ei tyrkerhagle selv (men ble ny rifle i stedet).

Yildiz har i den senere tid kommet med 10års garanti mot fabrikasjonsfeil. Og det er også på den billigste O/U til ca 4.500,-

Det grunner vel ut i at de har hatt en kvalitetsøkning og ikke står tilbake for andre hagler i samme prissegment?

 

Leste for en tid tilbake en børsemaker som var på fabrikken og gjennomgikk hele produksjonen. Dette imponerte vedkommende og ga våpen solgt gjennom han denne garantien "på stedet".

 

Uansett, jeg ville tro at dette er ei hagle som er fullt ut brukende for de som skal jakte med den og kanskje ikke nødvendigvis blåser "tusener på tusener" av skudd årlig.

 

Ronny

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

gammel tråd... men er det noe nytt i tyrkia tråen? etter at baikal nesten ikke er å få kjøpt lenger er det flere som vil ha en billig god hagle. alle forhandlere av dagens tyrkiske lovpriser kvalitet pris på tyrkiske hagler pr tlf om dagen. er dagens modeller bedre?

Edited by mp18
ikke alle forhandlere, men forhandlere av tyrkiske hagler var det jeg mente........
Link to comment
Share on other sites

https://www.gsport.no/630705-baikal-j-27m1c-mch-12-76-hagle#342=45420&343=45540

Det er ikke noe salgs forbud på Baikal i Norge.  Heller ikke på Tyrkiske hagler. Så hva folk kjøper er mer knyttet til pris/kvalitet enn moral og politisk opplysthet... jeg synes uansett det er bedre å kjøpe tyrkisk, enn russisk. Bedre kvalitet og samvittighet. Iallefall om en må velge mellom pest og kolera. Tyrkia kontra Russland er vel mest pest og kolera. Tyrkia omgangssyke...

Edited by hovdeknuten
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, hovdeknuten skrev:

https://www.gsport.no/630705-baikal-j-27m1c-mch-12-76-hagle#342=45420&343=45540

Det er ikke noe salgs forbud på Baikal i Norge.  Heller ikke på Tyrkiske hagler. Så hva folk kjøper er mer knyttet til pris/kvalitet enn moral og politisk opplysthet... jeg synes uansett det er bedre å kjøpe tyrkisk, enn russisk. Bedre kvalitet og samvittighet. Iallefall om en må velge mellom pest og kolera. Tyrkia kontra Russland er vel mest pest og kolera. Tyrkia omgangssyke...

Nå vet jeg ikke helt hva Russland har gjort oss i Norge gærnt.

 

Det jeg vet er hvordan vi måtte flykte fra tyrkia for å unngå folkemord. har aldri vært tilbake, og sånn skal det forbli.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Er det å støtte Russland med et haglekjøp i Norge noe verre eller bedre enn Tyrkia?Jeg er ikke fan av menneskerettighets brudd eller brudd på folkeretten uansett hvem som gjør det. Men å spørre om hva Russland har gjort Norge blir for dumt...Russland er den største trussel for fred i Norge. Reelt en fare for vår frihet. Akkurat nå plasserer Russland ut mellomdistanseraketter med atomkapasitet på norskegrensa. Og dem har brukt nerve gass som snik drap på britisk jord... for ikke å glemme Krim. Jeg forstår at du ikke har mye til overs med Tyrkia, men du kan ikke mene at Russiske produkter er noe mer etisk riktig å kjøpe...

Edited by hovdeknuten
Link to comment
Share on other sites

44 minutter siden, hovdeknuten skrev:

Russland er den største trussel for fred i Norge. Reelt en fare for vår frihet.

Er langt ifra noe russersympatisør, men som Nordmann er det pent lite Russland har gjort for å krenke oss. Eller for den del, resten av verden. Det vi kan gjøre derimot, er å ikke bli for paranoide og gå til frontalangrep mot Russland hver gang ei kjip greie skjer. Blir ihvertfall ikke noe bedre forhold av sånt.

 

Nervegass i England blir halv/helveis konspiratorisk. Og Innbyggerne på Krim annser seg selv som Russere, og har alltid gjort det, ser det ut som. Vi har levd med atomvåpen plassert med eller uten vår vite, overalt, i snart 70 år, vi er nok vante med det nå. Når jeg har sagt det, er det kun en mannsalder siden vi sist ble okkupert. Og det var ikke av Russland.

 

Tyrkia har jeg veldig lite til overs for, og Russland som defacto alliert av Tyrkia, er jeg heller ikke noe stor fan av selv om du måtte tenke noe annet. Men syns vi kan stoppe å sluke ned propaganda og tenke oss litt om før vi medvillig drar oss selv inn i en ny meningsløs kald krig. Til syvende og sist, Tyrkia sponser internasjonal terrorisme, og er ansvarlig for flere folkemord siden 1910 og har aldri annerkjent et eneste en av dem, og driver aktivt for å utslette folkegrupper enda langt utenfor sine egne grenser i tillegg. Man kan virkelig ikke si det samme om Russland.

 

Nå ble det helvetes off topic, men budskapet mitt er, kjøp hva faen du vil med pengene dine, om du ikke bryr deg om den moralske delen, så kan du uansett takke med å styre unna tyrkiske produkter fordi de er elendige på teknisk nivå.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tyrkia er vel strengt tatt med i NATO, så det var egentlig bra at Assad ikke sendte syriske soldater inn i grenseområder. Ugreit å få en artikkel 5 som  sender TMBN til Assadland. 

 

Enig i at Tyrkia viser antidemokratiske tendenser, og det er litt shady å være bundet til masta med slike sengevenner. 

Link to comment
Share on other sites

28 minutter siden, mp18 skrev:

ser  at ting tar av i gal retning her nå...var ikke politikk som var tema i mitt spørsmål.  reiner med at der er mange tyrkiske,spanske,italienske økonomibørser i markedet . hvilke er blitt bra i løpet av åra?

 

bare kjøp en 40 år gammal wingmaster å si deg ferdig med det.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...