Jump to content

RÅDYRJAKT MED HUND 2010


jeg shauer med dachs

Recommended Posts

Ares er klar som et egg! :D Blir godt å komme igang fra 21. august med treninga, og så er det ei uke med et helt jaktlag og 3-4 petiter til fra 25/9. :D

 

Her er det ikke antall kilo kjøtt i fryseren som teller, men gode dager med klingende los, og et par jaktprøver innimellom. :D

Link to comment
Share on other sites

Har en 3,5 år gammel Basset Fauve som sitter klar. Han har nok forstått at det nærmer seg siden jeg har begynt og klargjøre jaktutstyret for sessongen. Jeg jakter både hare og rådyr med mine Fauver. Fikk hjem en ny Fauve valp på 10 uker forrige søndag som også skal få møte skogen i høst. Veldig spennende med valper de første 1-2 åra.

 

Lukke til alle sammen!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kanskje fått ordnet meg med rådyrjakt i år, hvis noen har en los de vil slippe på, så si ifra :) Lokasjonen på jakta står i margen på

<----- venstre side :)

TomMarius; generøst av deg :D Hadde jeg bodd noe nærmere så hadde jeg kanskje slått til, hvis det ikke er fullt av ulv der da? Vil nødig at bikkja skal være ulvewobbler :cry:

Link to comment
Share on other sites

TomMarius; generøst av deg :D Hadde jeg bodd noe nærmere så hadde jeg kanskje slått til, hvis det ikke er fullt av ulv der da? Vil nødig at bikkja skal være ulvewobbler :cry:

 

Hvorfor sier du at det er generøst? :) Jeg synes eventuelt at den som kommer med bikkje og hjelper meg med jobben det er å faktisk felle dyret er den generøse?

 

Og ulv er det ikke, da det nesten kan kalles innmark der jeg skal jakte. Jorder og skogslandskap, bare noen kilometer unna nærmeste "by". Er noe gaupe der, men den kan vel knapt nok kalles noe problem for bikkja? :)

Link to comment
Share on other sites

Var ute med siste skuddet på stammen, en 5 mnd gammel drever og på vår kvelds tur kom vi på en liten bukk. Hadde garantert blitt en liten hakkete los om det hadde vært lov å slippe :D Men det ble med litt sporing, kunne det bli 21 fort nokk!!

 

 

Har du planer om blodspor veit jeg av erfaring at det blir ikke lett om drever'n din er jagd inn først! :mrgreen:

I hvert fall ikke om det er brukbar jaktlyst i bikkja di, mi slår over på ferskspor om vi støter på det under blodsporet..

Link to comment
Share on other sites

har vært ute og slept 2 ganger nå, endte med harelos med tispa, ei blanding av drever og dacks og fulstendig jaktidiot. var ute med gammern i æfta og slepte,har har fått veldig lite trim så jeg regna vel ikke med flere timer med los heller.ble da utak og 10-15min med los. skal ut og trene mer over helga.bikkjene skal være i god trim til jakta

Link to comment
Share on other sites

Årets første slepp med dreveren ble gjennomført i dag :D

Hadde med meg kamera som "våpen".

 

Tok nøyaktig 5min før det ble los, etter ca 2t los kommer denne her forbi :)

DSC_1031_.jpg

Stor fin geit, antar at ho kanskje har satt igjen kjeet/kjea...

 

Bikkja fortsetter med losen en halvtime til for ho slutter og kommer tilbake til meg :)

 

Et stk sliten og våt drever

DSC_1034_.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvis du ikke er en erfaren rifleskytter vil jeg absolutt anbefale hagle. Du vil mest sannsylig få flere gode skudd muligheter med den da rådyrene ofte kommer fort og sikkerhet er bedre ivaretatt hvis det er tett mellom postskyttere. Selv jakter jeg mye alene eller evt med bare en postskytter og jeg foretrekker drilling eller kombi.

Link to comment
Share on other sites

har et spørsmål, hvilket våpen bruker dere oftest når dere er på rådyrjakt med hund? hagle eller rifle?

skal spørre en bekjent om jeg får være med et par ganger, så jeg lurer på hva som gjelder?

 

mvh SNiko

 

jeg bruker hagle når jeg går med hund. pleier å sitte med det til vanlig å :) veldig fint på di postene jeg sitter på :)

Link to comment
Share on other sites

Fikk høre i dag at vi ikke får jakte rådyr før etter elgjakta. De som leier elgterrenget vil ikke at dyra skal støkkes!!!????

Hallo!!!????

:twisted::evil:

 

Ble jævlig skuffet. Til neste år skal jeg leie elgterrenget der også. Sånt er noe forbaska tull. Kjøper meg et jaktkort i et rælterreng i morgen. 1000 NOK for et rådyr. Greit nok. Bedre enn å sitte å klø seg på pungen foran TVen.

Link to comment
Share on other sites

Fikk høre i dag at vi ikke får jakte rådyr før etter elgjakta. De som leier elgterrenget vil ikke at dyra skal støkkes!!!????

 

Slik er det dessverre her også.. :( Synd, men gjør meg egentlig ikke noe, da føreren til ettersøkshunden jeg har avtale med er på elgjakt, så jeg får ikke jaktet noe før det allikevel. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor skal alltid alt annet jakt gå før hundejakt? vi som jakter med hund ser frem til denne dagen er jo bare å slippe når de ikke er ute etter elgen.de prøvde seg her også men kan ikke stoppe opp annen jakt hvis ikke alle grunneiere er enige.Vi som jakter med hund kan vise litt hensyn å ikke gå akkurat der de er det går greit her iallefall. :) Foresten blir ikke elgen mye skremt.

Link to comment
Share on other sites

slik har det vært i flere år her også...men har kanskje klart å få årnet en avtale med jaktledern, så lenge de skal jakte i øvre del av terrenget så kan vi jage med hund i nedre del...det er jo egentlig bare en fordel for da elgen vil løpe opp i terrenget :wink:

 

Håper jaktledern skjønner sitt og lagets eget beste : :wink::lol:

Link to comment
Share on other sites

Har det slik her også, men har full jaktrett ellers på rådyrene her. Så må bare respektere det ønsket med fredning 2 siste helgene før elgjakta. I jeger og fiskeforeningens terreng selges ikke rådyrkort før etter elgjakta. Så vurderer noen invitasjoner disse helgene.

 

Sako_35

Link to comment
Share on other sites

Igår hadde vi ingen suksess tross at vi ikke ga oss før klokka var halv fire. Haralos, koblet. Bukk som reiste rett ut, koblet. Haralos, koblet.

 

Hadde 4 loser idag. Først en på ei geit og en killing, deretter en på de to andre killingene til geita. Fikk den ikke opp til postlinja, bare tura rundt i tetta på en omkrets av ca. 300 meter. Så fikk vi ut en bukk som var på vei rett ut og mot riksveien, takk og lov for astroen.. Reiste rundt terrenget for å koble hund, så ser fadern bukken stå der på 25 meter i kanten på ei gruppe. Det smalt, og bukken lå der.

 

DSC00033.jpg

 

DSC00032.jpg

Link to comment
Share on other sites

Lørdan møttes vi for samjakt i et større område. Ente med en bråta kalde postskyttere, og drever los som dro dirkte ut, og reiste åt hælvette. Idag halvrerte vi gruppa, og 4 av oss møttes her i bygda for å sleppa på no dachser i små lugger. Begge dachsa jaga som tusan, og samtlige poster har sett dyr idag, men ingen skudd sjans. Gjorde heller ingenting for som han ene sa: "Hadde jeg skøti etter den siste tvilling kælven, så hadde jeg kun`t tatt`n hel i panna. Den varnte fært stor" :D

Link to comment
Share on other sites

Lørdag 25/9-2010 ble jeg med en kompis på jakt. Å slapp bikkja mi (beagle) han snuset ivrigt på spor fram å tilbake rundt der jeg stod. Den fortsatte inni tetta med grantrær. å etter ca 2 min kommer et rådyr(støkt) utifra tetta å mot meg, som står opppå en fjellkant i et skar. rådyr'et stopper ca10m nedenfor fra meg. Er en gran kvist i mellom oss, å jeg sikter på hals/hode å fyrer av et hagle skudd. Den går rett ibakken å blir liggende på skudd-stedet. Bikkja får los ca2min etter jeg skyøt, å loser di ca50m fram til fall plassen :D Har desverre ikke bilde :( Håper losen blir litt lengere neste gang :lol::D

Link to comment
Share on other sites

Det ble en dag med mye følelser på jakt i går. Første rådyrjakta med hund for sesongen. Hadde først geit og killing ute for dachsen til en kompis før min dachs tok ut geit med 2 killinger. Disse ble splittet før geita kom til en post som lot ho gå. I omtrent samme øyeblikk kom en liten killing til meg, jeg hadde kort hold, holdt trådkorset i bogen og trakk av. Skjøt med 375H&H.

 

Registrerte at dyret startet en tverrbegevelse i det samme jeg trakk av, og etter skuddet satte det en voldsom fart tilbake der det kom fra. Jeg fikk ingen mulighet til oppfølgingsskudd, men registrerte at venstre bakbein slang. Skadeskyting. Vi fikk koblet hunder og jeg gikk ettersøket. Fant beinsplinter, små kjøttrester og blod i sporet. Vi hadde det nesten ute til et par poster, men det fikk lurt seg rundt oss selv om jeg så postene! Vi hørte det dro avgårde inne i et tett grankjerr. Ompostering og ny sporing. Etter å ha sporet ganske lenge uten å ha kommet på synshold av dyret bestemte jeg meg for å slippe dachsen. Dyret var hele tiden på beina foran oss og vi begynte å få dårlig med tid mtp dagslys. Det ble raskt uttak og losen var innom en post et par ganger uten at han fikk avlivet. Dachsen var aldri langt bak dyret og når det krysset et lite jorde fikk jeg brått stillesignaler på peileren. Jeg ble fryktelig skeptisk og småløp en kilometer for å se hva som hadde skjedd. Der lå killingen nede med dachsen hengende fast! Killingen kom seg på bena når jeg var 5 meter unna og karret seg noen meter frem og jeg fikk avlivet den der.

 

En liten killing med et stygt skudd som hadde pulverisert det venstre lårbeinet. Jeg må innrømme at jeg rett og slett satt og gråt noen minutter på fallet da. Hvordan i huleste jeg klarte å skyte av venstre bakbein når jeg hadde trådkorset i høyre bog på knappe 25 meters hold aner jeg ikke.

 

Det positive med dagen var at det er godt å ha en dachs som virkelig gjør jobben når matfar svikter fullstendig..............

Link to comment
Share on other sites

Veldig godt å se at folk tør å stå frem med sine historier om skadeskyting, da dette er veldig viktig å lese for oss som ikke er så erfarne innen jakttypene.

 

Så takk, dette blir en tråd jeg husker om jeg noen gang skulle være så uheldig å skadeskyte.

 

 

Jeg ser definitivt ikke noe problem med å fortelle om skadeskytinger. Det skjer en jeger fra tid til annen og er like forjævlig hver gang.

 

Det verste med akkurat denne situasjonen er at det var en uforklarlig greie hvor jeg ikke strakk strikken eller tøyde noen grenser på noen som helst måte. Bredsiden til på 25 meter er såkalt "bankers" og i 99 av 100 tilfeller blir det knall&fall.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...