Ole_Netland Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 litt spørsmål til kammerets kokker... vi skal ha en del gjester til lørdag og for å spar tid lurte jeg på å forsteke kjøttet i ovenen ( lang tid og lav temp) for så å la det kjøle og gi det siste del av stekingen på grllen. kjøttet er oksekjøtt, svinekjøtt og kalkun filet. tanken var å forsteke det på fredag eller natt til lørdag og så la det hvile til lørdag ettermiddag og grille det da. ovnen skal brukes til annet på dagen på lørdag så kan ikke forstek da. Dette var en tanke som slo meg i dag om det kanskje var mulig og ville gi bra resultat, vet ikke hva dere tenker? Den opprinnelige planen var å sette av noen timer ved grillen i forkant av at gjestene skal komme og bare grille det. Tar gjerne i mot tips her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Store kjøttstykker kan med fordel stekest en dag eller to føre servering,men ver da nøye med steketempraturer og riktig ned kjøling. Men vær litt forsiktig med evetuelle sterke krydder/marinader da dei kan ta smaken vekk fra det kjøttet du serverer(spesielt hvitt kjøtt),kjedelig å servere entrecote og det smaker kun krydder og olje. Ellers er det bare å grille det fostekte kjøttet på medium eller svak varme til rett tempratur er oppnådd. Kommer alt an på hvor mye du skal/vil kose dere ved grillen. Bon apetite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted August 4, 2010 Author Share Posted August 4, 2010 hva er rett nedkjøling metode? tanken var å gi det en lett marinade før steking. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Rett avkjøling er kaldt og luftig 5 min etter du tar kjøttet ut av ovnen.Kjøleskap eller kjølerom gjør susen. Glemte ein ting,når du tar kjøttet ut av kjøleskapet så ta det ut en time før grilling slik at det blir romtemperet.Du fåt et bedre sluttresultat da. Rett marinade kan gjøre smak opplevelsen perfekt. Lykke til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ole_Netland Posted August 4, 2010 Author Share Posted August 4, 2010 det høres ut som noe jeg kan få til... oksekjøttet vil ikke bli marinert før forsteking, men tenker å bruke en grill olje på det ved grilling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Det blir kanon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.