Jump to content

Kikkertsikte for test av patroner på 100 til 300m


dan77

Recommended Posts

Hei!

 

Skal kjøpe et kikkertsikte på å teste våpen og amunisjon på 100 til 300m. Har tenkt å skyte med anlegg på sikte på en klistrelapp. Hvor mye forstørelse bør jeg ha?

 

Er det noen som har refaringer med Hawke kikkerter, f.eks:

 

Hawke Sidewinder 30 6-24x56 SR12 IR

http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=387

 

Hawke Sidewinder 30 8-32x56 MilDot

http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=388

 

Eller bør jeg kjøpe noe dyrerer?

Link to comment
Share on other sites

Kommer helt an på hvor god du er til å skyte. Det er vanskligere å holde rolig, og ta et godt avtrekk hvis du skyter på høy forstørrelse. Så hvis du ikke er over gjennomsnittet god til å skyte vil jeg si du klarer deg med en 10 eller 12 X for testing på de avstandene. Heller lage deg et kryss av fire lapper som du ser på en lavere forstørrelse, og da kan gjennomføre et godt avtrekk hver gang.

Link to comment
Share on other sites

XXL har Nikon Monarch 5-20x44, 6-24x50 og 8-32x50. De koster hhv 3 200,-, 4 990,- og 4 500,-. Kan være verdt en titt. Har lest litt ymse om Hawke, men lite gærnt om Nikon. Kjøpte selv en 5-20 for litt siden. Helt grei den. Får ingen :mrgreen: - følelse, eller 8) - følelse, men den virker da helt kurant,

 

http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/kikkertsikte&ShopBy=2;3

 

Sjekk også Sightron hos Jaktfall. Dette er nok bra mye sikte for pengene: http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90&case=4&id=1549&idkategori=699&startrow=

Link to comment
Share on other sites

Takk får svar.

Som aktiv skytter i DFS i 15 år så har jeg vel et avtrekk som er rimelig greit. Selv om jeg ikke er vandt til å skyte med kikkert med stor forstørelse. Så jeg er ikke så redd får akurett det.

Link to comment
Share on other sites

En av de Nikonene som nevnes over er nok et bra valg. Om man treger så høy forstørrelse til selve skytinga er diskutabelt, men kan trengs for å se hullene i skiva uten å måtte gå fram. Men ingen av disse er noen toppoptikk, så lysforholdene bør nok være bra før du kan bruke dem på max forstørrelse.

Link to comment
Share on other sites

Kan for øvrig nevne at det i esken med Nikonene jeg har nevnt er med tre forskjellige typer justeringstårn, i tillegg til standard, samt at det er med solskjerming.

 

Får du imidlertid tak i en nyere brukt Zeiss Conquest 6,5-20, er det nok det noe av det beste i klassen fra 3 - 5 lapper innbiller jeg meg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...