Jump to content

Mykt og behagelig liggeunderlag?


Sørlandsjeger
 Share

Recommended Posts

Heisann!

 

Jeg reiser snart avgårde på FHS, og det meste begynner å være i boks. Det jeg mangler, er et godt liggeunderlag. Har dere noen tips? Bør helst ikke ta hele sekken, men i og med at jeg er 195 høy, må det være ganske langt. Så billig som mulig er prisantydningen, da jeg ikke har peiling på hva man må gi for et godt og komfortabelt liggeunderlag. Skal brukes mye, så jeg er avhengig av å sove godt.

 

På forhånd takk!

 

El Nino.

Link to comment
Share on other sites

Selv har jeg dette:

http://www.sportsnett.no/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&table=PRODUCT&func_id=TAR002&var_1=&categorynu=K0&categorytxt=Liggeunderlag%20%2D%20oppbl%E5sbart&produkt=Thermarest%20Trail%20Lite%20Reg

 

Storfornøyd foreløpig, men har ikke brukt det på vinterstid. Ei uke på Svalbard i midten av juni er det nærmeste, som tilsvarer mer senhøsten ellers i landet. Ser denne utgaven kun er inne i 183 cm lengde, men de andre utgavene til Thermarest fåeas i lengre utgaver!

Link to comment
Share on other sites

Eg har eit slitent Ridge Rest http://www.cascadedesigns.com/therm-a-rest/mattresses/trek-and-travel/ridge-rest/product som trofast følgeven.

Det veg ingenting, isolerer imponerande bra. Og det gjer for so vidt ingenting om ein sett kniven tvers gjennom det.

 

Meeen, mjukt kan ein vel ikkje kalle det. So det passar best for ein som meg som søv kor som helst og kortid som helst.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et slikt.

 

http://www.antonsport.no/s/p.aspx?pid=3 ... DgodLTuvqw

 

veldig fornøyd, Isolerer bra, og en slipper tull med evt. punktering etc.. litt kort kanskje, jeg er 189 høy, men har ikke syntes det har vært noe problem, jeg har bare brukt noe annet under hode. Har brukt det vinterstid ned til ca -20 og det gikk fin fint.

Link to comment
Share on other sites

En liten advarsel ang. ridge rest direkte på snø, da isolerer det alt annet enn godt for sporene på undersiden blir pakket med snø og da er det plutselig ikke så tykt lenger. Legger man et oppblåstbart underlag på toppen har man det derimot bra. Oppblåsbare med hull isolerer heller ikke særlig godt.

Link to comment
Share on other sites

Mitt tips er å droppe oppblåsbare liggeunderlag. Kjøp ett bamse underlag: http://www.xxl.no/villmarksliv/sovepose ... ag-1002503

Tåler mye og er godt å mykt. Har selv tatt knekken på 5 oppblåsbare underlag før jeg gikk tilbake til det. Du kommer i løpet av året på FHS til å ha utallige timer på underlaget foran bålet også, da er det greit med noe som tåler litt. (gikk selv på FHS for 11 år siden)

Link to comment
Share on other sites

Den beste kombinasjonen av vekt,isolasjon og soliditet får en trolig med Mamut/Ajungilak eva lux mat. Er tykkere, mykere og lettere enn Bamse extrem m.fl. På komfort kan det neppe konkurrere med de oppblåsbare, men skal en ha ett bombesikkert undelag er det trolig det mest bekvemme.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Downmat 9 DLX, fantastisk komfort og pakkvolum. Ikke veier det så mye heller. Mener allikevel 7'eren er mer enn nok, fikk bare 9'eren billig. Synmat'en er sikkert god nok, med mindre du skal ut i ekstreme situasjoner. Har Bamse også, de som påstår at den er komfortabel har ikke hatt særlig gode oppblåsbare liggeunderlag, mener nå jeg. Støtter alliekevel Sauer 6,5x55 sitt utsagn om at det tåler utrolig mye mer. Betyr FHS Forsvarets hundeskole? :oops: I så fall er kanskje skarpe hundeklør noe å ta hensyn til også? Har ikke hardtestet underlaget mitt på røft underlag, men det ser ikke ut til å tåle alt mulig, middels slitestyrke vil jeg gjette på.

 

Hva med å legge pengene du sparer på å kjøpe Synmat i underlagstrekket til Exped, som beskytter godt: http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=11804&prodid=23060. Eller kjøp et Bamse i tillegg, så kan du ta med deg det liggeunderlaget som passer situasjonen. Skal du ha mange netter ute er det uansett vel verdt å investere litt i kvalitetssøvn!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...