Jump to content

Lage reve decoy hjemme, trenger hjelp med strøm beregning.


243 winchester

Recommended Posts

Har følgende

 

Motor 1,5 til 4,5 volt leketøys motor

 

Batteri pakke 3x AA = 4,5 volt.

 

For å få regulert ned hastigheten på motoren, hva slags potmeter skal jeg bruke, med hvilken ohm verdi?!?!! Vil gjerne ha den regulert ned til laveste turtall på 1,5 volt. Eller er det noe annet som er bedre?!?! Vil ha det slik at jeg kan regulere hastighet uten bruk av verktøy :wink:

 

på forhånd takk

Link to comment
Share on other sites

Oi, den var kanskje ikke helt grei. Målet er å droppe spenningen med opp til 3 v, rait? Ved tomgang er strømmen 0,34A, det burde gi en motstand på:

 

U=R*I

3V=R*0.34A

R= 8.8ohm

 

Hvis vi ser på forholdene ved max belastning blir motstanden 2,6ohm.

 

Kan bli vanskelig å finne noe som passer perfekt. Motstanden er grei nok, 10ohms pots finnes det nok av. men vi snakker om effekter på 1-3W, og da er utvalget ganske snevert.

Link to comment
Share on other sites

det du kan gjøre er å lage deg en bryterswitch hvor du kobler om fra 1 batteri 2 batteri og 3 batteri i serie.... slik får du trinnvis regulering av hastighet. et bedre alternativ er å kjøpe deg et 6v motorsykkelbatteri på biltema og lage deg en boks med potmeter i serie med denne, slik at du har effekt over tid... og trinnløs regulering av fart på motoren. du kan også sikkerhetsmontere en motstand i serie med potmeteret slik at motoren aldri får mer spenning enn merkespenninga. når du har strømmen ved full last på motoren finner du glatt hvor mye spenningsfall du må ha over motstanden for å få 1,5v spenningsfall over motstanden når potmeteret står på 0. biltema motorsykkelbatteri vil da ha relativ liten vekt, samt at du har nok juice i batteriet til å vare en hel dag på jakt...og man betaler ikke mer for et slikt batteri enn 4 oppladbare batterier i 1,5 volt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...