Jump to content

Elektronikkskiver og .22LR


M67

Recommended Posts

Skjøt på 200m med .22LR igår, har tidligere hatt gode resultater på papir @200m. typisk med (nesten) alle skuddene (dvs 50-100 skudd) innafor en radius på 10cm - noe som skal gi 9ere eller bedre på DFS skiva.

Men på elektronikken - meget fishy resultater - skyting mot sandbanken gav alle treff innafor 1±mil av siktepunkt, godt innafor. Skyting mot elektronikkskive gav treff over hele skiva i noen serier, og andre serier samlinger på kanskje 5cm - uansett helt uforutsigbare resultater, og noen skudd, nokså mange anviste bom - i klin vindstille? Enten er noe laust på Anschutzen, eller så er det for lite futt i kulene @ 200m til lage forutsigbar støy i skiva?

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Har opplevd noe av de samme problemene selv på 200m el skiver. Dette har vært på helt nye skiver. Tror det rett og slett er for lite kraft i 22lr til å trenge gjennom 15mm isopor og 2 lag gummi. På 100m er det viktig at skivene er godt vedlikeholdt og innstilt på 22lr. Leser man av lydverdiene ser man at de er under 1/2 av hva ei rifle gir og langt under det som er andbefalt for sikker anvisning på el. skiver.

Link to comment
Share on other sites

For Megalink-skiver så må elektronikken stilles om til finkaliber. Ellers blir trykkverdiene helt mongo, og treffpunktene deretter... Regner med det er det samme for Kongsberg, siden man brukes samme teknologi.

Link to comment
Share on other sites

For Megalink-skiver så må elektronikken stilles om til finkaliber

OK hvordan gjør man dette? Er vel Megalink

 

Praksis her er å trekke fram magebåndet hver vår, og skifte det ca hvert 5 år.

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Har skutt nokon hundre Lapua standar på kongsberg 200m skive og har ikkje opplevd problemer. Trur ikkje det er noko omstilling på kme sitt utstyr ialefall.

 

 

Mulig ein hadde hatt problemer om den gummidelen som danner svarten ikkje var utskutt i senter, men det er berre synsing.

Link to comment
Share on other sites

For Megalink-skiver så må elektronikken stilles om til finkaliber

OK hvordan gjør man dette? Er vel Megalink

 

Praksis her er å trekke fram magebåndet hver vår, og skifte det ca hvert 5 år.

 

 

K

Om du kjører i vanlig treningsmodus, så går du inn på oppsett (C-tasten?) i starten på menyen. Bla deg nedover til der det står grovkaliber og still om til finkaliber.

 

Hvis det er stevnemodus (kjøres fra PC), så kan du stille om dette i ML-Leder.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jeg skyter på to forskjellige baner, som begge benytter Megalink. Den ene banen har godt vedlikeholdte skiver. Her trengs ingen omstilling for å skyte .22LR. På den andre banen derimot, er skivene velbrukte for å si det mildt. Her blir treffene registrert rundt over hele skiva, selv om jeg faktisk fysisk ser kula treffe midt i svarten gjennom kikkertsiktet. Spesielt med subsonic-ammo. Da må instillingen endres, og treffene registreres som de skal. Det er enkelt å omstille fra grovkaliber til finkaliber. På den banen jeg skyter, bruker man "D"-knappen til høyre. Man får da opp en meny, hvor valget mellom finkaliber, grovkaliber og luftvåpen, dukker opp litt under midten på skjermen. Innstilt på "finkaliber" fungerer Megalink-skivene utmerket til skyting med kaliber .22LR.

 

Det er sikkert ikke dumt å spørre banemannskap, før man begynner å endre innstillingen. For sikkerhets skyld.

Link to comment
Share on other sites

Om en skive er litt lekk, vil det kunne føre til at man får ville treffpunkt med kal 22lr. Spesielt om det er skutt med RN eller flat spiss ammo (eller lapuas cutting edge) som har truffet utenfor magebåndet siden sist vedlikehold. Dette fører til store hull i gummien og at skiva blir lekk, noe som forsterkes ytterligere om skiva ikke er justert over på finkaliber.

Link to comment
Share on other sites

På imenes er det jo ingen som skyter på elektronikk med 22lr når de trener har jeg sett. Kan ditt problem kanskje være en grunn til det?

 

På Imenes er det mange som skyter med 22lr både på trening og konkurranse og det fungerer helt utmerket. (Det er kanskje ikke så mange som bruker det på torsdagene da det er storviltprøve/jegertrening)

 

Som andre også har nevnt så er det viktig at det ikke er for mye lekkasje i gummidukene og dette unngår man ved å dreie magebeltene og ta generelt vedlikehold.

 

På 200/300 m blir det fort knyttnevestore hull midt i sikteblinkene og da fungerer finkaliber dårlig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...