Plukkfisk Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Nå er grillsesongen i god gang her. Men etter å a pløyd meg gjennom den lokale slakterens pølsedisk, ymse grillanretninger osv, så tenkte jeg... Hva med viltet som ligger i frysen. Er det noen av dere som har for vane å grille viltkjøtt og vil dele noen erfaringer ? Er det noen spesielle hensyn å ta,( eller er det bare å behandle det som flintstek ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heimdal Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Jeg har grillet indrefile av elg, jeg la det bare i marinade en stund før jeg satt den på griller, Det var knakanes godt, men nestegang dropper jeg marinaden, ble desverre en liten skorpe med brent marinade på. Men ellers ganske godt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barskekarsten Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Jeg skal grille gås i kveld. Håper det blir godt. Ærfugl og skarv er godt på grillen. Mariner det i rødvin og pensle godt med olje når du griller det. nammmmm... Marinerte og grillet en slagside av rådyr. Det var ikke noen suksess. Fettet fra kjøttet stivnet i ganen når du spiste og det var litt rart.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Eg grillar ein del kilo hjort for året, og det går kjempeflott. Lagar vanlegvis ein olje med gode krydder som eg penslar på. Viltsmaken er så god at ein ikkje må øydelegge den med kraftige marinadar og grilloljar. Synast eg.... Lukke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Tynne skiver av hvalkjøtt. Svis på begge sider så det såvidt er gjennomstekt. *sikle* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boomcar Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Her var det mye snadder som må prøves. Vi har en liten spesialitet som vi pleier å ta frem om sommeren. Man har vel alltid noe pinnekjøtt igjen fra jul eller så. Dette kokes på vanlig måte og slenges på grillen. Kan ikke beskrives men må prøves. Namm namm. Nytes med en god fatøl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Jeg griller hele året. De siste par årene har jeg nærmest pensjonert naturgassgrillen til fordel for en god, gammeldags kulegrill, riktignok med innebygget askereservoir, men dog. Jeg bruker bare rent trekull og eksperimenterer med å legge et lag med oppbløtte treflis oppå kullet før kjøttet/fisken/skalldyrene kommer på grillen. Mesquite er en av vinnerene for det meste av kjøtt. Dette gir en ekstra røksmak på kjøttet jeg har veldig sansen for. Det finnes mange muligheter, forrige helg kjørte jeg epletre og svineribbe som ble veldig godt. Trikset jeg bruker for grillmat som skal grilles indirekte er at jeg legger et par oppbløtte (ubehandlede) plankebiter mellom risten og det som skal grilles. Sedartre er en av favorittene mine. For eksempel pølser grillet på denne måten smaker helt fantastisk i forhold til når de er grillet på elektrisk- eller gassgrill. Etterpå kan man bruke plankene som smakstilsetning i neste grilling ved å simpelthen flytte dem fra risten til kullet. Marinader og bbq sauser er også noe man bør eksperimentere med selv, men det finnes plenty ferdige som kan brukes direkte fra flaska hvis man er lat. Jeg synes Jack Daniels: http://www.jackdanielssauces.com/ og Stubbs: http://www.stubbsbbq.com/ har et par brukbare varianter i så måte, men det finnes mange andre nevneverdige. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Jeg skel kjøpe kullgrill i disse dager, og den heteste kandidaten er en kulegrill fra Outdoor Chef. http://www.outdoorchef.com/index.php?na ... &prod_id=6 Noen som har erfaringer med den ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tron Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Seks kilo elg og villrein har gått med på grillen hittil i år. Det aller enkleste, og noe av det beste er benfrie deler av lår eller ryggfilet, marinert i en passe grillmarinade/grillsaus (hvitløk er jo selvskrevent til vilt ), inn med steketermometer og smokk på grillen. Lager seg jo helt selv, lar det hvile mer enn 30 minutter etter at ter mometeret nådde opp til en 62-63 grader og skives tynt i "brødskjærer". Salat, potetsalat og øl = suksess. Tron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullins Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Grillet beverkjøtt for noen år siden som var marienert i olje, vin, krydder og litt hvitløk, er noe av det beste "biffkjøttet" jeg noensinne har smakt. Kjøpte for lit siden entrecote på ICA som jeg la i slik grønn matsøppelpose i kjøleskapet noen uker for at den skulle mørne , og stekte den på grill etterpå, den var nyydelig og grillete grønnsaker og bakte poteter var det snadder mat . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Jeg skel kjøpe kullgrill i disse dager, og den heteste kandidaten er en kulegrill fra Outdoor Chef.http://www.outdoorchef.com/index.php?na ... &prod_id=6 Noen som har erfaringer med den ? Nei, men eg vil anbefale deg den største Weber`n, med lukka askeoppsamler og hengsla topplokk.. Eg angrer som ein hund på at eg ikkje kjøpe ein større når eg kjøpte skikkelig kulegrill for 4-5 år siden.. Kjøpte den vanlige Weber "One touch silver" og det er ein god grill, men den mangler det lille ekstra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Det er askeoppsamler og hengslet topplokk på Outdoor Chef´en. Her er manualen: http://www.outdoorchef.com/docs/PDF/Man ... coal_E.pdf Den jeg tenker på heter Classic Charcoal 570MX. http://www.hifishop24.de/hifishop24.sto ... 0701010139 Jeg syns den ser bra ut. Etter hva jeg kunne finne ut, har ikke Weber hengslet lokk på kullgrillene, men en eller annen krok for å henge lokket til side. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Oppskrifter og gode tips her: http://www.bbqpitboys.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barskekarsten Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Gås ble suksess på grillen i går kveld. Passelig saftig og masse smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Etter hva jeg kunne finne ut, har ikke Weber hengslet lokk på kullgrillene, men en eller annen krok for å henge lokket til side. Det kan være mulig det, men ein kompis av meg hadde sett dette, og meinte den største kulegrillen hadde dette, og det hadde utvilsom vært ein fordel.. Men ellers så såg den jo fin ut den grillen din der, koster den ein del eller ? Eg har berre grilla gong hittil, og då blei det marinert flintsteik og nakkekoteletter, det er snopemat, sammen med grilla rødløk og paprika, med salat inntil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Den koster sånn cirka 2500,- her til lands, så kommer trekk og eventuell pizzaplate i kleberstein utenom. Regner med det går 4 lapper til sammen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatør Posted June 6, 2010 Share Posted June 6, 2010 Og den som har prøvd en Weber GoAnywhere, vil aldri aldri tenke tanken på engangsgrill igjen. Rådyrlår f.eks går fint å helgrille på en slik. Selvsagt indirekte grilling. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted June 7, 2010 Share Posted June 7, 2010 Det blei grilling i dag, heimelaga hjortepølse og svinepølse, flintsteik, marinert svinefilet, krydra potetbåter i olivenolje og salat inntil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Jeg og er ivrig griller. Kjøpte gassgrill for noen år siden, men har som flere gått mer og mer tilbake til kull. Har en Weber kule med kullreservoir og regulering. Griller igrunn det meste. Sesongens favoritter er pestomarinert salmalaks og årets store overaskelse. Høne på boks. Søk på youtube så finner du gode oppskrifter, men i all enkelhet består det av følgende. En stor høne, type gourmet eller andre gode typer. Så gnir man den inn med krydder på innsiden og på utsiden, tar en boks med øl, drikker halve ølboksen opp, og setter ølboksen opp i "skroget" på høna. Så settes den på inndirekte grilling i halvannen til to timer, og man får en helt fantastisk saftig kylling. Det anbefales virkelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Da var den kjøpt og er på vei med Schenker: http://www.ingebrethsen.no/index.cfm?tm ... kid=192565 Kjøpte samtidig trekk, pizzastein og grillstarter (sånt rør for å tenne opp i). Ser frem til å fyre opp vidunderet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Då får du ha lykke til med grillen El Grillo.. Post gjerne litt bilder og rapport om den der grillen der, det hadde vært litt kjekt. Eg må sei at eg er 100% einig med Aircooled og andre som sverger til kullgrill. Eg har aldri hoppa på den gassgrill bølgen, eg har ete litt mat som er laga på gassgrill, og det er heilt topp det. Eg veit ikkje om eg hadde bestått ein blindtest på det, men eg savner det lille ekstra med ein kullgrill, og det er liksom noko som mangler i smaken synst eg.. Ein ting skal gassgrill ha, det er lettvindt og det er som regel gode griller med bra kapasitet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drevern Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 jeg griller masse elg biff hele året rundt. må bare passe på at den ikke blir tørr. ellers er grilla fisk en vinner her i huset. jeg kjøpte dyr gass grill for et par år siden, men må nok snart kjøpe ny kull grill, det er ikke det samme. gass er kjekt vist man er litt impulsiv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Må prøve å få tak i en sånn fiskerist man klemmer rundt fisken før grilling. Ellers funker det finfint å legge fileten med skinnsiden ned på et stykke alufolie lagt dobbelt. Krydre og olje etter ønske, og så rett på rista. Jeg gjorde det med ei tokilos røye for et par uker siden og det ble hinsides godt. Det er viktig å brette kanter på folien, for det blir en god del saft som man bør ta vare på og bruke enten som den er eller som basis i en glimrende fløtesaus med en klatt rømme oppi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 (edited) Det nærmer seg hjemmereise og ferie så derfor; hvor kan jeg få tak i flis (hicory, bøk, mesquite) til bruk i grillen? Tror ikke einer og bjerk er egnet, og frukttrær er vel utleukket om en ikke har et ønske om å bli skutt av eieren av treet EDIT-Landmann.no har bøk og einer. Edited July 6, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Til dere som har gassgrill og synes "at noe mangler": Kutt opp noe flis som tørkes. Denne strøs over vulkansteinene under grilling. Det avgir røyk, noe som ofte er "det som mangler". Smak kan varieres med hvor mye flis man strør på, og fra hvilket tre man har skåret flisene fra. Selv har jeg gassgrill uten vulkansteiner, men synes ikke å merke at noe mangler. På hytta har vi derimot kullgrill, og jeg merker ikke forskjell på disse to. Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynx Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 årets store overaskelse. Høne på boks. Hørt for mye på Geir Schau på "mat midt i uken" eller? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hholm1 Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Ja, Grillsesongen er i gang. Røyk fisken på grillen. Har du bare en grill, og liker du røykesmak på laksen, har du et godt tips her. Jeg har nok bare gassgrill, men den egner seg veldig godt til å varm røyke fisk på. Det du trenger foruten ingrediensene er: 3-4 dl røykespon pakket inn i folie. (stikk mange hull med en gaffel) Sett 2 brennere på fullt, til grillen er god og varm. 200-250grader. Slå av den ene brenneren Legg røykesponet midt på den brenneren som går for fullt Steng lokket og vent til det begynner å ryke fra sponet (ca 5-6 min) Sett inn formen (eller foliene) med ingrediensene lengst vekk fra brenneren som går for fullt, og legg på lokket igjen. (indirekte grilling) Etter 20-25min, sjekk om fisken er ferdig (lagene løsner fra hverandre) Har du din egen gode oppskrift som du ønsker å tilføre røykesmak så prøv den. Her min: Laks i form på grillen. Eller lag 4 former av folie, og fordel ingrediensene i disse. 800g laks i porsjonsbiter ½ purreløk, halve ringer ½ rød paprika biter 1 dl (liten boks) mais 1 lime 1 ss (stor) meierismør, smeltet 3 dl rømme 1 dl vann/kraft 1 ts liten sukker 2 ss Gourmet Fiskekrydder Ildfast form eller 4 porsjonsformer av folie. Ta i smør og strø purreløken utover Legg laksebitene oppå, og strø 2 ss Gourmet Fiskekrydder over Dryss over purre, paprika og mais Tynn ut rømmen litt med vann og fordel utover. Ha i ca 1 dl vann/kraft, Hadde problemer med nok varme når jeg lagde den for et par dager siden. For mye kald vind. Løste dette ved å legge et gammelt ullteppe over hele grillen. På kullgrill: Godt med kull og veldig god fyr i kulla. Skyv all kull til den ene siden og legg røykesponet oppå Plasser form eller folie lengst mulig motsatt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 Frem fra glemselen! Jeg griller i grunnen hele året men erklærer nå sesongen åpnet. Gildegreiene er til barn og hunder. Fyrer med kull og en bjerkekubbe (uten bark). 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmosbakk Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 Det der minner meg på at jeg må fyre opp pølsestapperen. Det blir jo ALDRI tomt i fryseren så noe må jeg finne på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Påske=lammelår Beinet ut et lår, lot det få en natt med litt olje og salt-pepper-hvitløk. En smørklatt ble lagt inni låret og strømpe pådratt. Fyrte godt opp i ene enden av oljefatgrillen, la inn låret i andre enden og gikk tur med hunden. Lover å aldri steike lammelår i steikovnen igjen. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 Grillsesong? Pøøh vi griller hele året. Oljefatgrillen ble beordret skrotet av hjemmets øverste ledelse, mitt forsøk på lure den unna oppdaget og jaja, den er nå snart spiker eller armering. Men kulegrill funker det og, og lammelår er godt! Det tar noen timer men været er fint og det er helt innafor å surre med litt fyring mens en nyter en Brown Ale fra Geiranger Bryggeri 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluefiskern Posted October 13, 2019 Share Posted October 13, 2019 Grillsesongen min er 12mnd lang, nå blir det jo kaldt nok til at jeg kan begynne med kaldrøyking igjen også Jeg kjøpte først denne, blei såpass hekta på røyking at jeg måtte investere litt vidre. Jeg ga 2499 for den og er knallfornøyd til den prisen https://www.jula.no/catalog/hage/utemiljo/griller-og-ildsteder/gassgriller/gass-kullgrill-004489/ Men som sagt, så investerte jeg litt vidre og da blei det denne. Men hvis man kjøper denne, så burde man ha en grill i tillegg sånn at man får grillskorpe på kjøttet https://www.bbqshop.no/produkt/traeger-pro34-pelletsgrill/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.