Jump to content

Billig men god middag for aleneboere og andre


Lille My

Recommended Posts

Hvis du skulle være så heldig å få noe pels på knaggen, og hun mot formodning skulle sove over. Det eneste du har i hybelen er egg, melk, og gammelt brød. Fortvil ikke :wink:

Visp ett til to egg pr.person

Tilsett ca. en liten ts sukker pr. egg

Visp inn ca. 1-2 dl. Melk pr.egg

Hvis du har smør, bruk det. Hvis ikke, olje i en ikke alt for varm panne.

Bløt det tørre brødet i røren til det er gjennombløtt. Hiv det kjapt i pannen.

Stek noen minutter på ene siden, snu, stek så noen minutrer på andre siden.

Server med(hvis du har) margarin/smør, syltetøy, kanel, brunost, hvitost etc.

Kalles også arme riddere på fagspråket. Kan også jazzes opp med litt vaniljesukker, kanel, kardemomme etc., i røren :)

Link to comment
Share on other sites

Finnes det ikke jegere og fiskere her?

 

Skal vi ha billig og god middag så går det i røye, laks , kveite, sei, ørret, torsk, hyse, uer osv- dette er billig mat, koster ikke jaktkort engang. Godt er det også, kan kokes, steikes, graves, røykes, grilles, gratineres og brukes i fiskekaker, fiskeboller, ja osv osv her er det uendelig med muligheter.

 

Tilbehør, mandelpoteter og gulereøtter (fri nå, den avlinga må økes)fra egen åker .

 

Tilbehøret kan utvides i det uendelige men før eller siden må man på butikken og da går prisen litt opp :)

 

Fisk er kjapp mat, forutsatt at man har husket å ta opp fiskefileter på morgenen så går det med en halvtime til å lage sei eller kveitebiff med stekte mandelpotetbåter og raspede gulerøtter.

 

Kostnad; noen timers arbeid i åkeren og litt arbeid på sjøen. Andre kaller det kanskje fritid...

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skulle være så heldig å få noe pels på knaggen, og hun mot formodning skulle sove over. Det eneste du har i hybelen er egg, melk, og gammelt brød. Fortvil ikke :wink:

Visp ett til to egg pr.person

Tilsett ca. en liten ts sukker pr. egg

Visp inn ca. 1-2 dl. Melk pr.egg

Hvis du har smør, bruk det. Hvis ikke, olje i en ikke alt for varm panne.

Bløt det tørre brødet i røren til det er gjennombløtt. Hiv det kjapt i pannen.

Stek noen minutter på ene siden, snu, stek så noen minutrer på andre siden.

Server med(hvis du har) margarin/smør, syltetøy, kanel, brunost, hvitost etc.

Kalles også arme riddere på fagspråket. Kan også jazzes opp med litt vaniljesukker, kanel, kardemomme etc., i røren :)

 

Kan bekrefte at denne funker. Følges opp med et tupp i ræva ut døren og lovnader om å ringe senere! (he he he..)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

http://www.godt.no/#!/oppskrift/6486/fi ... iatisk-vri" target="_blank

 

Jeg synes den der er sabla god.

Kjøper kokosmelk på Rema 1000, de er billigst her. Bruker selvsagt ikke den magervarianten som anbefales, men den vanlige.

I stedenfor å bruke reker og dyrere fisk har jeg kjøpt sei fryst i blokk som kappes i store terninger.

 

Bruker koriander fra krydderhylla, og ikke fersk.

Og så har jeg sitronsaft på flaske. Blir billigere sånn.

 

Godt med paprika oppi også.

 

 

 

Lager også min egen buljong, lett å lage og så fryse i isbitposer.

Link to comment
Share on other sites

4 norske kjøttboller fra en pose Gilde Originale Kjøttkaker til halv pris på REMA 1000

kjøpt på en lørdag ettermiddag til halv pris og nesten utgått dato.

1 pose RIMI 365 Tomatsuppe med makaroni.

Kok suppen - slipp kjøttbollene i suppen og varm i mikroen.

Kan piffes opp med en glassbolle frosne grønnsaker nuket i mikroen for den som ønsker det.

Kostnad under NOK 20 per middag.

 

Til dessert en oppskåret Sør-Afrikansk appelsin fra Marocco.

Hvis du skjærer appelsinen i 6 båter så blir det lettere.

 

Det lønner seg å skanne hyllene i kjøledisken etter røde 50% lapper på lørdag etter-middag.

Da får du ett naturlig variert/randomisert kosthold.

Hvis noen var kjappere og nappet tilbudene foran din nese så finnes det alltid rimelig frossen fisk fra Finnmark,

 

Jeg er ikke tynn.

 

Mvh

Jim114

 

Edit:

Tomatsuppen kan erstattes med REMA 1000 pastasaus til NOK 5.20

Appelsinen kan erstattes med en billig flekket banan på tilbud - 2.6 kilo til NOK 10

 

Edit 2:

Frokost/Lunch/Aftens

2 Norske kjøttboller og en halv boks REMA 1000 grovt hakkede tomater NOK 4.20 - Nukes i microen omtrent 5-6 minutter. Tomatene smaker naturligvis litt kokt (Naturlig nok - De er jo kokt) så det lønner seg å bruke litt passende krydder.

Basilikum er for pyser :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tanken bak denne tråden er sikkert bra, men etterhvert som jeg leser får jeg minner fra det militære kjøkken på Skjold...

 

Fordi om noe skal være billig behøver det ikke å være prefab. Det går ann å spise godt selv om en er alene.

 

Lag store batcher med mat som tåler å bli slengt i frysen i en tupperware boks. Der kan en spare mye penger. Om en ikke har jaktet eller fisket noe som en kan lage middag, er det en del klassikere som er fryktelig billig og enkelt å lage.

 

-Fårikålkjøtt kommer ofte på tilbud på type Rema og Kiwi. Kan brukes til: Fårikål, eller med hvit saus og grønnsaker så har du lammefrikkasse.

Kok det sønder å sammen, lag saus med yogurth naturell og Tandorikrydder(evt lag ditt eget) så har du en fortreffelig indisk inspirert middag.

 

-Kjøttdeig, dens muligheter er uendelige. Kjøttboller,kjøttkaker,hamburger,pastaretter.

 

-Laks, i terninger, finnhakk løk og grønnsaker. Red curry paste, kokosmelk, ris. svi grønnsaker, tilsett red curry paste og kokosmelk. der har du middag til 30 kr. laks kan byttes ut med kylling, svin eller lam.

Link to comment
Share on other sites

enkelt og godt ? Bushpig gryte....du trenger ei stor gryte med lokk, del et par store poteter i store båter, en stor løk grovhakkes, en stor paprika grovhakkes, samt noen passelige kjøttbiter av svin (annet kjøtt går også bra) ha i en skvett olje i gryta og varm opp.....legg i kjøtt og det andre i gryta og legg på lokket, la det putre i ti-tolv minutter eller til kjøttet er gjennomstekt, rør om av og til, krydder etter smak og behag ;)

Link to comment
Share on other sites

Middag for 1 for under 50 lappen..

 

Rømmelaks med Jasminris.

 

Du trenger:

ca 200 gr laks m/skinn

1,5 dl jasminris

1/2 paprika

1/2 løk

1 gulrot

1/2 boks seterømme

 

Kok opp jasminris etter anvisning på pakken.

Krydre laks med salt og pepper.

Stek smør og olje i stekepanne på middels temperatur og stek laksen med skinnside ned i ca 3 minutter før den taes ut av panne og legges til side.

Kok ut pannen med rømme og visp denne under oppkok på svak varme. Smak rømmesausen til med salt og pepper evt litt sitronsaft.

Skjær grønnsaker i strimler/ båter på ca 1x6 cm. Dette skal stekes i olje/ wokes i ca 5-10 minutter.

Når risen er ferdig kokt, legges laksen tilbake i pannen i rømmesausen og varmes forsiktig opp 1-2 minutter under lokk.

Legg risen og grønnsaker på tallerken, topp med laks og rømmesaus.

Vel bekomme..

 

mvh

olafen

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kjøp inn billig slik at du alltid har grønnsaker og kjøtt.

Blomkålhoder kan kjøpes billig og plukkes i passende stykker og fryses.

 

En liten stekepanne.

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00267706/" target="_blank

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40139321/" target="_blank

 

Ett lokk som passer til stekepanna slik at det blir rimelig tett.

IKEA har lokk men de koster mere enn stekepanna.

Hvem vet - kanskje har du en kasserolle med ett passende lokk.

Det er selvfølgelig lov å kjøpe en større stekepanne i stål

med lokk til NOK 198.

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10101169/" target="_blank

 

Litt billig matolje type rapsolje billigere enn diesel på REMA 1000.

(Den er ganske holdbar så 3 liter er neppe overdrevet.)

 

Knepet er å ha rikelig med grønnsaker som avgir damp.

Legg ingrediensene i - Sett på varmen på fullt.

Når dampen tyter ut under lokket på stekepanna så slår du av varmen

og finner på noe annet.

Husk å slå av varmen!

 

Når det er passe stekt på ene siden så vender du kjøttet/grønnsakene

og slår på varmen igjen.

Når dampen tyter ut under lokket slår du av varmen og finner på noe annet.

Også her må du huske - Slå av varmen!

 

Hvis du mangler fryser så kjøper du ett kombiskap - Det er ren økonomi som er innspart på under ett år. Da kan du konsentrere deg om å kjøpe ferskvarer på tilbud i små kvanta.

Overskuddet legger du i fryseren med 1 gang.

Da slipper du stresset med mat som går ut på dato.

 

Selv har jeg nylig fyllt opp fryseren med sommerkoteletter hamstret på RIMI til NOK 9.90

per kilo.

Det er sikkert noe galt med smaken type råne siden de er røkt men ved å dampe/steke

så er kotelettene saftige og billige.

 

Fyll på med løk/egg/frosne grønnsaker og lignende i stekepanna etter smak/behov.

Løk koster NOK 10 per kilo eller mindre så en rimelig 5kg sekk er kjekk å ha.

Poteter i kjøleskapet for den som vil ha poteter.

 

Tomater kjøpes best i lavsesong - da er de billigst.

 

Hold fryseren passe fyllt. Da slipper du å gå tom for mat og hvis det dukker opp ett ekstremt tilbud så er det bare å hugge til.

 

Prisgunstig dypfryst laks filetert med skinnet på i 100 gram porsjoner og rikelig med brokkoli

bør finne plass i fryseren. Laks og brokkoli direkte på tallerkenen rett i mikro-bølge-ovnen

er en velsmakende klassiker. Med en passende saus på flaske så blir det skikkelig godt.

Pizzaer på tilbud hvis du har plass. (Les bruksanvisningen med 2 klyper salt og bruk alarmen på mobiltelefonen hvis du er så lat at du ikke gidder å stå ved ovnen og passe på.)

Brent Pizza er dyrt og illeluktende.

 

Å ha 2 uker med mat eller mer i fryseren er ikke overdrevet.

Billig blir det også.

 

Kanskje er det plass til en bøtte iskrem også :-)

 

Kombiskap NOK 3500 - Jeg har denne - Fungerer greit men hvis jeg lukker døra på kjøleskapet

ved å gi døra en passende dytt så risikerer jeg at døra blir stående på 2 cm gløtt:

http://www.elkjop.no/product/hvitevarer ... jow-175-cm" target="_blank

 

Fryseskap:

248 liter

http://www.elkjop.no/product/hvitevarer ... 0wa-185-cm" target="_blank

Det finnes billigere frysebokser men med fryseskap er det lettere å holde oversikten.

Hvis du har dårlig med plass så utnyttes plassen godt med denne.

 

Sjekk om du finner noe pent brukt:

Tavla på supern. Finn.no - Naboer som flytter ut. Ledelsen i sameiet kanske har noe brukandes de ønsker å bli kvitt eventuelt til en grei pris.

 

Krydder?

Jeg har en boks med Knorr universal ett eller annet stående her.

Det jeg vet om krydder er ikke verd å vite.

Kanskje en boks med universal krydder til fisk er fornuftig.

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

  • slemmo unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...